Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino dos Faros

Svar på alla frågor

2024-01-31

Camiño dos Faros skapar en magisk rutt längs Costa da Muerte och förbinder Malpica med Finisterre. Detta är mer än bara en vandringsled; det är en inbjudan att fördjupa sig i en miljö där varje naturligt element och varje mänskligt skapat struktur berättar en historia, med havet, i sin oändlighet, som den eviga följeslagaren på denna spännande vandringsled i Galicien.


Avstånd och Svårighetsgrad på Camino dos Faros

  • Vandringsruttens Längd: Den sträcker sig över 200 kilometer, även om Spain is More, på grund av infrastrukturella överväganden, standardmässigt erbjuder rutten från Ponteceso, som täcker de sista ca. 150 km.
  • Svårighetsgrad: Variationer i terrängen ger rutten en måttlig svårighetsnivå, vilket är perfekt för vandringsentusiaster.


Skönheten längs Camino dos Faros

Vandringsleden på Camino dos Faros följer kusten, slingrar sig genom lugna skogar och ger dig möjlighet att komma närmare havet. Oavsett om du går längs kusten eller njuter av de fantastiska vyerna från klippornas toppar, presenteras du för Galiciens naturliga skönhet.

Stigen fungerar som en levande duk där natur och kultur smälter samman. Lugna stränder, dynamiska sanddyner, lugna floder, monumentala klippor, tät skog och flodmynningar fyllda med fågelliv formar landskapet. Denna naturskönhet kompletteras med kulturella skatter som gamla castros, mystiska dolmen, fiskelägen och utsiktspunkter som ger dig en känsla av oförglömliga solnedgångar och det eviga samspel mellan havet och kusten.
 

Skyltning och Säkerhet

Även om rutten är markerad med små gröna pilar överallt (alltid i riktning från Malpica till Finisterre), rekommenderas det att ha med GPS-koordinater, som finns tillgängliga på Google Maps eller Wikiloc, för att säkerställa en trygg upplevelse på Camino dos Faros.

I guiden (antingen digital eller tryckt), som vi skickar till dig innan din resa, kommer vi att ge länkar till dessa koordinater för att göra det mycket enkelt för dig att komma åt dem.


Utrustning för Camino dos Faros

Det är avgörande att ha rätt utrustning med sig för att hantera det skiftande klimatet och varierad terräng på denna vandringsled i Galicien. Det är viktigt med lämpliga skor (vandringskängor) som klarar alla slags stigar, klippor, stenig terräng, vatten, sand osv., vilket garanterar en säker och bekväm upplevelse på Camino dos Faros.


Faciliteter på Camino dos Faros

Generellt sett är servicefaciliteterna bra, och det är lätt att hitta platser där du kan köpa vatten och mat längs denna aktiva turistrutt i Galicien.

Väderförhållanden på Camino dos Faros Klimatet är tempererat och oceaniskt, vilket är karakteristiskt för Costa da Muerte. Vintrarna är relativt milda och regniga, medan somrarna är svala och ganska soliga, även om regn alltid kan förekomma. Eftersom detta är en kustnära rutt bör du vara medveten om att vinden ofta är närvarande.
 

Camino dos Faros på Cykel?

Camiño dos Faros, som det definieras, är omöjligt att cykla på, eftersom stigen går genom smala stigar fyllda med klippor och branta sluttningar, vilket gör att mer än 50% av rutten är olämplig för mountainbikes.


Om du överväger att vandra Camino dos Faros men är osäker, missa inte vår blogg med 8 goda skäl att ta en vandring på Camino dos Faros

Tillbaka