Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino dos Faros

Karta Camino dos Faros

Vandring längs den imponerande Costa de la Muerte - 150 km från Ponteseco till Finisterre

Camiño dos Faros (Fyrturleden) är en unik vandringsled längs den fascinerande kusten av Costa da Morte i Spaniens nordvästra region, Galicien. Costa da Morte är bland annat känd för sina karakteristiska fyrtorn, varav flera besöks på denna rutt, samt sin imponerande natur, vilket gör den allmänt erkänd som en av Europas vackraste kuststräckor.

Camiño dos Faros är inte en pilgrimsled, som namnet annars skulle kunna antyda, men leden passerar genom kända pilgrimsstäder som Muxia och rutens sista fyrtorn är den mytiska Capo Finisterre, välkänd bland pilgrimer, som slutdestination för Camino de Santiago.

Camiño dos Faros tar dig genom många olika landskapstyper, dock alltid med havet på din högra sida; Fyrtorn, stränder, sanddyner, floder, klippor, skogar och flodmynningar skapar en sammanhängande naturoplevelse av högsta klass.

Om du vill prova en relativt outforskad rutt och uppleva ett äventyr vid Atlantens kant, känna vinden i håret, freden och lugnet, och inte är rädd för en fysisk utmaning, är Camino dos Faros precis rätt för dig.

Här ger vi dig '8 skäl att vandra Camino dos Faros'

Låt Spain is More ta med dig på detta spännande äventyr genom en av Spaniens skatter.

Klicka på "Begär erbjudande!" (i höger kolumn) och få ett personligt erbjudande utan förpliktelser för din resa.


Praktisk information:

Camino dos Faros sträcker sig över 200 kilometer, men på grund av infrastrukturen erbjuder Spain is More standardturen från Ponteceso - 150 km fördelat på 6 vandringsetapper.
Om du önskar förlänga turen med två vandringsetapper är det möjligt (21 respektive 27 km). På grund av brist på boendealternativ transporteras du dessa två dagar till startpunkten för etappen.
 

Spain is More erbjuder:

✔ Dagliga avgångar från ungefär 1 april till slutet av oktober.

✔ Noggrant utvalda hotell, alltid med eget badrum.

✔ Spain is Mores personliga digitala guide med praktisk information om rutten samt rekommendationer. Länkar till rutten ingår så att du kan ladda ner spår att ta med dig under din resa.

✔ Anpassning av etapper: Ibland.
 

Missas inte...

De majestätiska fyrtornen: Camino dos Faros kallas så eftersom rutans fyrtorn är fyllda med historia.

Fantastiska stränder från stora och öppna till små och skyddade.

Utsiktspunkter över havet: Längs hela rutten finns många platser där du kan se havet från ovan.

Klippor: Camino dos Faros är inte en lätt kustvandring. Längs denna branta kust kräver klipporna ansträngning, men belöningarna är de unika panoramautsikterna.

Fiskehamnar där den färskaste fisken kommer varje dag, och som du kan njuta av på de många barer och restauranger längs rutten.

Det mest lantliga Galicien: Du kan njuta av det genom dess vackra byar som bevarar sin kulturella och historiska arv.

Arkeologiska lämningar.

Läs mer information om Camino dos Faros,
avstånd, terräng, väder med mera.

Inkluderar

1. 7 övernattningar i dubbelrum – alltid inkl. eget badrum.

2. 7 x frukost.

3. Flyg Köbenhavn, Göteborg eller Stockholm till Santiago t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*

4. Transport från Santiago's flygplats till hotellet i Ponteseco.

5. Lokal transport med taxi från Arou till Camariñas (och retur).

6. Spain is More´s digitala guidebok.

7. 24/7 nödtelefonnummer.

8. Skatter och avgifter.

*Om inget annat anges i erbjudandet. Detta beror på flygbolag (typisk mellan 20 och 23 kg). Fråga gällande avresa från andra flygplatser.

Ingår ej

1. Korta lokala buss-eller taxitransporter, exempelvis från flygplats till lokal buss-eller tågstation.

2. Buss från Finesterre till Santiago (biljetter kan köpas på bussen). Vi levererar avgångstider.

3. Sommar: från 1 juni till 30 september är det högsäsong längs Norra Spaniens kust. Till skillnad från den franska vägen (Camino Francés) fylls hotellen upp med badsugna turister så hotellpriserna ökar avsevärt. Den här resan brukar kosta ca 1200 kr mer under den perioden.

Valfritt

 

  1. Anpassa din Camino: Utöka din vistelse, dela upp etapper, lägg till spännande upplevelser osv.
  2. Förlängning av rutten med ytterligare två etapper (+2 nätter
  3. Bagageservice på pilgrimsvägen kan köpas till. Om du köper bagageservice transporteras din väska/koffert från hotell till hotell på schemalagda vandringsdagar. Pris vid föreslagen etappdelning, 1050 kr./enhet på max 15 kg.
  4. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
  5. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
  6. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Camino dos Faros

Från
10.229 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.629 SEK

Dagligt program

Camino dos Faros

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Day 1: Ankomst till Ponteceso

Efter ankomst till flygplatsen i Santiago blir du upphämtad av vår chaufför  som kör dig direkt till Ponteseco. Detta är en vacker fiskeby och utgångspunkten för din Camino dos Faros.

Dag 2: Ponteceso - Laxe (26k km)

Den första etappen av Camino dos Faros börjar vid fjorden Anllons. De första kilometrarna följer rutten sträckan ut mot den vidunderliga kusten och det råa och öppna havet. Små, läckra stränder passeras och bjuder in till avkoppling och kanske till och med ett dopp. Man kan bl.a. besöka två spännande aerkologiska utgrävningar från järnåldern som vittnar om områdets historia. Härefter vandrar du mot toppen av Monte Castelo de Lourido, den högsta punkten på Camino dos Faros.

Etappen slutar i den lilla fiskerbyn Laxe, som också är känd för sin vackra strand. 

Svårighetsgrad: lätt

Dag 3: Laxe - Arou (18 km)

Etappen är den kortaste och säkert också den lättaste. Utgångspunkten är fyrtornet i Laxe, varifrån du har panoramautsikt över floden Corme. Härifrån blir kusten allt råare och vågorna slår med ännu större kraft än tidigare. Klippor och sten i alla former skapar ett unikt landskap under dagens etapp. En liten stig längs kusten för dig till Arou, där etappen slutar.

Det är inte möjligt att övernatta i Arou. Du blir hämtad och körd till ditt hotell denna natt och tillbaka igen nästa morgon (bägge transporterna är inkl. i priset).

Svårhedsgrad: lätt

Dag 4: Arou - Camariñas (23 km)

Kuststräckan på denna etapp är en av förklaringarna till att kusten går under det dramatiska namnet "Costa da Morte" (dödens kust). Här ligger otaliga skeppsvrak under havsytan och många människor har  mist livet i vågorna, lurade av de dolda klipporna och underströmmarna. En annan mer 'romantisk' version lyder att kusten har fått sitt namn p.g.a. att solen går ner (dör) här varje kväll, då detta var den västligaste punkten man kände till innan Amerika blev upptäckt. Den magiska platsen runt fyrtornet Vilán passeras på denna etapp. Därifrån leder turen in i landet mot Camariñas, dagens slutstation.

Svårhedsgrad: Moderat

Dag 5: Camariñas-Muxia (32km)

Denna etapp är den längsta på Camino dos Faros. Idag kommer du att vandra genom lättare terräng och vackra byar. Etappen slutar i den idylliska fiskebyn Muxia, känd för sin ikoniska kyrka Virxe da Barca Santuary som sträcker sig ut över det öppna havet.

Svårighetsgrad: 
Terrängmässigt lätt men lång.
Det är möjligt att dela upp rutten i två etapper på 10 respektive 22 km

Dag 6: Muxia - Lires (26 km)

Denne etapp är den mest krävande på Camiño dos Faros, särskilt i början.

Flera backar ska passeras och från toppen har du en imponerande utsikt över kusten och inlandet. Efter Praia de Moreira blir etappen lite lättare fram till fyren vid Touriñan som är den västligaste punkten på det spanska fastlandet. Etappen slutar i Lires. 

Camino dos Faros följer kusten och inte den mer kända Camino Finisterre-rutten. Är etappen för svår kan man välja att i stället följa caminon från Muxia till Lires.

Svårhetsgrad: Svår

Dag 7: Lires - Finisterre (26 km)

Från Lires går etappen precis vid kusten och följer inte Camino Finisterre, som dock kan väljas som alternativ, om en kortare och lättare vandringsdag önskas. Men i så fall missar man den vackra utsiktsplatsen på denna sträcka. Detta är en av de  vackraste på Camino dos Faros.

I staden Finisterre kan man vila en stund, njuta av en lunch och inrätta sig på hotellet innan du fortsätter till turens sista fyr. Den mytiska fyren i Finisterre, där pilgrimsvandrare från hela världen ankommer som avslutning på sina camino-vandringar till Santiago de Compostela.

Svårhetsgrad: Svår

Dag 8: Hemresa

Från Finisterre tar man bussen till Santiago, varifrån det är hemresa samma eftermiddag.

Det är möjligt att lägga till en extra övernattning i Santiago. Några gånger kan det vara nödvändigt då din hemresa avgår från Santiago innan kl. 13:00. 

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg