Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Bo kungligt på Parador-hotell - lyx till en billig slant

Boka en av Spain is Mores Paradorresor och bo som en kung under semestern - idealiskt i kombination med en självguidad bilresa!

2018-03-09

Genom århundradena har otaliga konflikter utspelat sig på den iberiska halvön. Mängder med slott, borgar och kloster byggdes på strategiskt viktiga platser - ofta med idylliska lägen. Under början av 1900-talet började man i Spanien fundera på vad man skulle göra med alla dessa kvarlämnade historiska skatter. Istället för att låta de förfalla restaurerade man om dessa till lyxiga hotell. Paradores är en hotellkedja som ägs av den spanska staten och har, i skrivande stund, 93 hotell utspridda över hela Spanien. De är belägna i allt från historisk byggnader såsom kloster, slott, palats till gamla pampiga herresäten.

Att bo på ett Parador-hotell erbjuder en fascinerande historisk tillbakablick. Byggnadernas arkitektur är välbevarad, ofta med rymliga valv, tjocka stenväggar, högt i tak, statyer och små vackra detaljer.

Semestra på Parador-hotell

Inredningen är traditionell med oljemålningar, mäktiga mattor och himmelsängar i rummen. Samtidigt innehåller de alla moderna faciliteter man kan tänka sig, vilket skapar en unik känsla av det gamla och moderna i samspel. I många fall har hotellen en stor utegård med blomstrande trädgård, springbrunn, ibland pool och en förstklassig restaurang som serverar lokala specialiteter. 

Spain is More, resebyrån som är specialist på norra Spanien, har i flera år varit en officiell samarbetspartners med Paradores, och kan erbjuda dessa hotell till väldigt förmånliga priser. En bilsemester där man färdas genom norra Spanien, och stannar en natt eller flera på hotellen, är ett utmärkt sätt att uppleva dessa ”okända” pärlor.

Våra Parador-resor: 

Madrid och Parador-hotell i världsarvsstäder

Totalt 6 nätter. Upplev huvudstaden Madrid och övernatta sedan på tre olika Parador-hotell i Alcalá de Henares, Segovia och Salamanca. Inkl. flyg t/r, transport, m.m. Från 7370:-

Barcelona och Pyrenéerna

Storstadspuls och naturupplevelser! 3 nätter i Barcelona och 3 på Parador-hotell i storslagna Pyrenéerna. Inkl. flyg t/r, hyrbil, boende, m.m. Från 9000:- 

En förtrollande semester längs den gröna kusten i Parador-hotell

Paradisstränder, läckra tapas och höga berg längs norra Spaniens gröna kust - denna bilsemester innehåller det mesta. 8 nätter totalt, med 6 övernattningar på lyxiga Parador-hotell. Inkl. boende, flyg t/r och hyrbil. Från 8.650:-

Vill du veta mer?

Kontakta oss via mejl eller ring på (+46) 844 68 10 14.

Tillbaka