Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Semester i La Rioja

La Rioja är Spaniens minsta region och samtidigt en av Europas viktigaste vinproducenter - och för många helt okänt som semestermål.

Förutom ekoturism, med underbara mat- och vinupplevelser i autentisk miljö, erbjuder man även många kulturella skatter och storslagna naturområden.

Naturen är varierande, den centrala delen består av ett planare och torrare landskap med böljande kullar fyllda av vinodlingar. Regionen är inramad av höga berg, dalar med vackert inbäddade byar, skogsområden och porlande bäckar. Ebrofloden ringlar sig fram och skapar, tillsammans med ett behagligt klimat, en gynnsam miljö för allehanda odling. La Rioja är den perfekta platsen för en aktiv semester med svampplockning, vandring eller cykling, fiske, klättring och kajak.

Gastronomin bygger på lokala råvaror där jordbruket är av yttersta vikt, och överallt kan trädgårdsodlingar ses - stora som små. Sparrisen, den smakrika röda paprikan, gris, lamm, torsk och tonfisk är vanliga inslag på middagsbordet. Varje år anordnas en rad kända vinfestivaler i regionen som inte får missas. Kanske har du hört talas om La Batalla de Vino, det berömda ”vinkriget” i byn Haro. Eller den årliga skördefesten i huvudstaden Logroño.

Det första som slår en när man färdas genom regionen är de milsvida vinodlingarna som sträcker ut sig överallt. La Rioja har sedan länge varit internationellt känd för sina viner, och i Sverige har dessa sålts med framgång sedan 70-talet. Förenklat kan regionen delas upp i 3 subregioner: Rioja Alta, Alavesa och Rioja Baja. Alla har de små geografiska skillnader vilket sätter sin speciella prägel beroende på var vinet odlas. Klimatet, markens karaktär, topografin och bodegornas olika framställningsmetoder är faktorer som har stor påverkan på hur slutprodukten blir.

De gästvänliga människorna i La Rioja hyser en stor kärlek och stolhet över sin region. Man har utvecklat en ekoturism som tar tillvara på naturen, gastronomin och de kulturella skatterna. Besökaren erbjuds en autentisk upplevelse där man ofta bor på vingårdar, familjeägda stenhus som gått i arv i generationer eller andra historiska byggnader. Här njuter man av en avslappnad semester, fördjupar sig i området och unnar sig lokal mat med ett glas rött i handen.

De senaste åren har lilla La Rioja uppmärksammats av resemagasin världen över - nu är det din tur att upptäcka denna pärla!

Mest populära resor

Självguidad bilsemester längs pilgrimsleden Camino de Santiago

9 dagar Från 12800SEK/pers
Självguidad bilsemester längs pilgrimsleden Camino de Santiago

Vår blogg

Se fler blogginlägg