Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Självguidad bilsemester längs pilgrimsleden Camino de Santiago

Karta Självguidad bilsemester längs pilgrimsleden Camino de Santiago

Från Bilbao till Santiago längs Jakobsleden

Upplev atmosfären längs den berömda pilgrimsfärden och omfamna kulturen i idylliska boenden. Detta områdes långa historia är verkligen fängslande och är i vårt tycke en av världens mest besöksvärda platser. Förutom all pilgrimshistoria med alla sevärdheter erbjuder denna resa också en rutt förbi några av Spaniens bästa vingårdar och inbjudande städer. Kulinariskt sätt väntar sensationella lokala mat- och vinupplevelser.

För många är en månads semester på pilgrimsleden tyvärr en ouppnåelig önskan. Du kanske inte har tiden, orken eller kapaciteten att vandra hela eller delar av den. Denna bilsemester ger dig ändå chansen att uppleva naturen, pilgrimsatmosfären och många kulturella skatter.

Resrutten går igenom några de mest traditionella och historiska platser du kan tänka dig och innehåller en rad sevärdheter från pilgrimsleden. Vi har skapat en resa som tar tillvara på det bästa Camino de Santiago har att erbjuda. Se en detaljerad resplan nedanför.

Gör ”El Camino” i din egen takt.

 

Rabatt

Inkluderar
 1. 8 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao, retur från Santiago de Compostela - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Hyrbil alla dagar. Märke: Ford Fiesta eller liknande. Obegränsad körsträcka, skatter och grundläggande försäkring ingår. Uppgradera vid mer än 3 pers.
 4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. 24/7 nödnummer under resan.
 6. Skatter och avgifter.
 7. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej

City tax i Porto. 2€/person/nat

Valfritt
 1. Gör dina resa ännu mer personlig: stanna längre, lägg till berikande upplevelser, m.m.
 2. Förlängning av resan i bl.a. Bilbao, San Sebastián eller Santiago de Compostela kan anordnas.
 3. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 4. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).

Självguidad bilsemester längs pilgrimsleden Camino de Santiago

Från
12.800 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.300 SEK

Dagligt program

Självguidad bilsemester längs pilgrimsleden Camino de Santiago

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Bilbao (Baskien)

Bilbao är en av Baskiens viktigaste städer och perfekt för sightseeing. Jämfört med det exklusiva San Sebastián har Bilbao tidigare alltid betraktats som den industriella systerstaden. Detta förändrades när det spektakulära, moderna och futuristiska Guggenheimmuseet (inträde ingår i resan) kom till staden.

Bilbao har på ett förträffligt sätt lyckas kombinera det moderna med det gamla. Stadskärnan präglas av den spanska traditionella charmen. Övernattar gör du på ett elegant och centralt beläget trestjärnigt hotell. I Spain is Mores guidebok finns alla våra tips och rekommendationer samlade.

Dag 2 - 3: La Rioja

Vägen från Bilbao tar dig igenom några av de bästa vingårdarna i La Rioja. Väster om La Riojas huvudstad Logroño stöter du på pilgrimsleden för första gången. Dessa dagar kan användas för att upptäcka alla små vinbyar, gamla kloster och äta fantastiskt gott (någon som du kommer att uppleva under resan…). Övernattar gör du på ett autentiskt och fint fyrstjärnigt hotell.

Dag 4: Burgos (Kastilien och León)

I den historiska staden Burgos finns en rad intressanta platser att besöka. Kronjuvelerna är katedralen och den gamla stadskärnan fylld med barer, restauranger och puls. Burgos är ett av de viktigaste stoppen på Camino de Santiago-leden då den är en stor historisk metropol. Dagen kan användas för avkoppling och utforskning. Övernattar gör du på ett mysigt och charmigt hotell.

Dag 5: León (Kastilien och León)

Denna forna romerska stad har varit en central artär för pilgrimerna i århundraden. León erbjuder ett stort utbud av sevärdheter såsom den mäktiga katedralen. Från staden kan du göra ett antal spännande utflykter relaterade till Camino de Santiago-leden.

Om du vill koppla av för en stund, gör som många av pilgrimerna och bege dig till det gamla stadscentrumet. León erbjuder hundratals tapasbarer och mysiga restauranger. Sätt dig ner på en uteservering med en kall öl eller ett glas rött för att beskåda pilgrimerna som staplar runt på ömma fötter. Övernattar gör du på ett centralt fint hotell.

Dag 6: En typisk pilgrimsby (Kastilien och León eller Galicien)

Från León fortsätter du längs med pilgrimsleden efter små lantliga vägar. Du passerar några av de viktigaste monumenten och ser hur landskapen förändras från flacka slätter till berg. Övernattar gör du i ett genuint och familjeägt hotell i en typisk pilgrimsby. Genom århundradena har dessa byar formats av de miljontals pilgrimer som passerat - ta in den speciella atmosfären som råder på en sådan plats.

Dag 7 - 8: Santiago de Compostela (Galicien)

Santiago de Compostela är slutmålet för pilgrimsleden och är ett av världens viktigaste kulturområden. Den gamla stadsdelen, som är ett Unesco-världsarv sedan 1985, osar av charm. Gå vilse bland de mysiga gatorna och ta in all skönhet. Besök katedralen, museum och insup pilgrimsatmosfären. På kvällen kan du gå på en tapasrunda och bekanta dig med det smakrika galiciska köket. Övernattning på ett centralt charmigt beläget hotell.

Från Santiago är det lätt att göra utflykter till t.ex. legendariska Costa de la Muerte (dödens kust). Här finns en rå och naturlig skönhet och många skepp har genom åren förlist vid kustens lömska rev. Bland klipporna radar de idylliska fiskebyar upp sig som på ett pärlband. Solnedgångarna vid ”Finisterre” där solen försvinner över Atlantens horisont sägs vara bland de vackraste på denna jord.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg