Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Al Andalus****: 9 dagars tågäventyr i Andalusien
Al Andalus

En lyxtågresa genom Andalusiens pittoreska städer. Från Sevilla till Sevilla!

Upptäck Andalusiens charmigaste städer och vackraste landskap genom en resa på det lyxiga Al-Andalus-tåget!

Resan börjar i Sevilla, en av Spaniens vackraste städer där du tillbringar en natt före avfärd samt en efteråt. Helpension är inkl. och du övernattar i en privat lyxkupé. Alla utflykter, inträdesbiljetter etc. ingår i priset. Rutten går igenom Córdoba, Granada, Ronda, Cádiz och Jerez innan tåget efter 7 dagars rullning slutligen återvänder till Sevilla.

Tåget är av samma modell som de tåg som tidigare förde medlemmar av det brittiska kungahuset till den franska rivieran på sommarsemester. Det är inrett i vacker Belle Epoqué-stil och direkt när man stiger ombord kommer man att häpnas över all lyx och de små detaljerna. Det här är en resa med stil, i första klass. Tåget erbjuder två kupé-kategorier: Grand Class Room och Deluxe Suite. Se länken nedanför för mer information.

Spain is More kompletterar tågresan efter dina önskemål. I priset ingår två övernattningar inkl. frukost i Sevilla - en före och en efter tågresan. Flyg till Sevilla från över hela världen kan anordnas mot ev. tillägg. Se vad som ingår nedanför.

Se kalender
 • Från 59500 SEK/pers.
 • 9 dagar / 8 nätter
Inkluderar

Från 59.500 SEK/pers.Per person i delt dubbelrum

Enkelrumstillägg: 43.000 SEK

Inkluderar
 1. 8 nätter inkl. frukost:  2 nätter på charmigt hotell (Sevilla) + 6 nätter ombord på Al-Andalus.*
 2. 6 middagar och 6 luncher ombord på tåget med traditionella lokala rätter från de olika regionerna (inklusive vin, kaffe och likör).
 3. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Malaga/Madrid - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 4. Transport Malaga/Madrid till Sevilla med höghastighetståg.
 5. Musik och underhållning i ”pubvagnen”.
 6. Planerade utflykter med entré till museer, katedraler, kloster, m.m.
 7. Transport i lyxbuss för utflykterna (bussen följer tåget under hela resan).
 8. Dagens nyhetstidningar.
 9. Permanent säkerhetstjänst/vakt.
 10. Flerspråkiga guider under hela resan.
 11. En omfattande Spain is More reseguide med rekommendationer, resväg, vägbeskrivning till hotell, m.m.
 12. 24/7 nödnummer under resan.
 13. Skatter och avgifter.
 14. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Uppgradera till lyxsvit: från 8998 kr/person.
 2. Uppgradera till Deluxe Suite.
 3. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 4. Pristillägg extrasäng för person under 12 år: 11818 kr.
Valfritt
 1. Gör din resa ännu mer personlig: stanna längre (övernattningar i Madrid, Santiago eller längs kusten). Lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna!
 2. Avbeställningsförsäkring: 6% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till Sevilla

Ankomst till den historiska staden Sevilla - en av Spaniens vackraste städer. Det finns så mycket att se och uppleva överallt. Gå vilse längs de pittoreska gatorna, i skuggan av apelsinträd som doftar ljuvligt och insup den sydspanska atmosfären. Du övernattar på ett trevligt centralt beläget hotell.

Dag 2: Sevilla - Jerez

Välkomstmöte på Hotel Alfonso XIII i Sevilla kl 10:30. Medan besättningen tar ditt bagage till tåget kan du fortsätta besöka Andalusiens vackra huvudstad. Upplev den gotiska katedralen, dess klocktorn Giralda, m.m. Efter lite sightseeing bordar du Al-Andalus-tåget. Det bjuds på en cocktail, besättningen presenterar sig och du visas till din privata kupé. Middag ombord och tåget stannar i Jerez över natten.

Dag 3: Jerez

Efter en god frukostbuffé ombord besöks en mysig vinkällare (bodega) i Jerez. Ni bjuds även på en show med de berömda andalusiska ryttarna som manövrar hästarna med imponerande kontroll så att de dansar balettliknande till de ljuva tonerna av spansk musik. Lunch i Sanlúcar de Barrameda med vacker utsikt över floden Guadalquivir. Lite sightseeing, innan lyxbussen sedan tar er tillbaka till Jerez de la Frontera, en av de mest ikoniska städerna i Andalusien. Tillbaka på tåget och middag ombord, övernattning i Jerez.

Dag 4: Jerez - Cádiz - Ronda

Bussen kör er till den kända Andalusiska staden Cádiz som anses vara en av de äldsta städerna i hela Europa. Återigen får du chansen att uppleva en mycket pittoresk sydspansk stad med härlig stämning. Efter en typiska Andalusisk lunch hoppar man på tåget igen som puffar på till Ronda. Här blir det middag och övernattning.

Dag 5: Ronda - Granada

Efter frukostbuffén är det dags att besöka spektakulära Ronda - ett besök här borde finnas på allas ”bucketlist”. Byn liksom klamrar sig fast ovanpå klipporna som störtar långt ner i ravinen. Där nere i den djupa klyftan Tajo de Ronda rinner floden Guadalevín harmoniskt fram. Ronda måste vara en av världens vackraste byar och före lunch finns det gott om tid för sightseeing. Tillbaka på tåget fortsätter ni vidare till Granada, en stad vid foten av den mäktiga bergskedjan Sierra Nevada. Middag och övernattning sker här.

Dag 6: Granada

Morgonen kommer att användas till att uppleva ett av Spaniens mest besökta monument: La Alhambra. Det enorma palatset, belägen på en bördig kulle, är lyxigt utan dess like och var hem till Nasrid-familjen i Konungariket Granada. Efter lunchen kan du på egen hand utforska stadens alla mysiga delar. Den är otroligt vacker på kvällen då den invaggas i nån slags magisk atmosfär - något du säkerligen kommer märka av vid middagstid. Tåget stannar här över natten.

Dag 7: Granada-Linares / Baeza-Córdoba

En morgonresa på Al-Andalus-tåget till Linares-Baeza, varifrån bussen kör er till renässansstäderna Úbeda och Baeza - båda deklarerade som ett världsarv av Unesco. Efter lunchen återvänder ni till tåget som rullar vidare till Córdoba. Middag och övernattning sker här.

Dag 8: Córdoba - Sevilla

Efter den sista frukostbuffén ombord besöks idylliska Córdoba. En av de mest enastående och överdådiga städerna i Västeuropa. Tillbaka ombord njuter du av en trevlig lunch medan Al-Andalus sakta rullar tillbaka till Sevilla - här slutar tågresan för denna gång. 

Boende på samma hotell i Sevilla som första natten.

Dag 9: Hemfärd

Resan hem går antingen med flyg direkt från Sevilla, eller med höghastighetståg till Madrid och därefter flyg till Sverige.