Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

Karta En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

10-dagar av storartade upplevelser i Norra Spanien med 4 dagars unik vandring. Inkl. boende, flyg t/r och hyrbil.

Denna resa är tillgänglig från juni till mitten av september, eftersom snö kan komma under de andra månaderna.

Spain is more anställer lokalbor som känner till dessa mäktiga berg utan och innan samt erbjuder denna unika vandring i Picos de Europa. Deras (och våra…) rekommendationer, tips och andra insikter sammanfattas i en medföljande guidebok - vilket ger dig en säker och utmanande upplevelse.

I turen ingår en trekking-GPS där rutter och alternativa väger anges. Alla rutter är väl markerade men en GPS. Detta kan krävas vid dimma som snabbt kan överraska en uppe i bergen. Nivån på vandringen bestämmer du själv då de olika lederna kan alltid anpassas och justeras. Således sträcker sig de olika svårighetsgraderna från lätt, medium till svår. Allt beskrivs i detalj i den medföljande guideboken.

Picos de Europa betyder ”Europas toppar” och sägs ha fått sitt namn efter de karakteristiska, höga och spetsiga bergstopparna. Det var det första landmärke man fick syn på när man anlände med segelbåt.

Området är en ”hemlighet” som spanjorer försökt hålla tyst om - så att det inte ska förlora sin äkthet. Att utmana sig själv med en vandringsresa i de omväxlande Picos de Europa-bergen är ett riktigt äventyr. Under fyra dagars vandring korsas bergskedjan inte mindre än två gånger. Övernattning sker på charmiga och gästvänliga bergshotell där man kan bekanta sig med det lokala kökets alla smaker.

Varje dag består av mellan 4 till 8 timmars vandring på hög höjd och den här resan kräver en viss fysisk form/status. Med allt detta sagt så är denna resa ett oförglömligt äventyr i en av Europas vildaste bergskedjor.

Din vandringssemester kombinerar vi vanligtvis med två dagar i Bilbao där man bl.a. kan uppleva det imponerande Guggenheimmuseet och äta läckra pintxos. Resan avslutas med två nätter efter den gröna kusten där man njuter av strandliv, aktiviteter, m.m. Dessa dagar planeras enligt dina önskemål.

Denna resa är idealisk för naturälskare som dessutom gillar att äta gott. Man får chansen att prova på alla lokala delikatesser såsom ost, mustiga bergsgrytor och annat gott ur småskaliga produktioner. Resan ger en intressant inblick i kulturen och det dagliga livet på dessa ibland svåråtkomliga platser. I många fall handlar det om en jordbruksbefolkning som lever på samma sätt som de nästan alltid gjort.

Ibland kan bagagetransport vara kostsam på individuella resor (med undantag för El Camino). Under denna resa bor du på samma hotell nere i dalen före och efter vandringsturen. Därför är det endast nödvändigt med en lättare ryggsäck under vandringen - resten av tillhörigheterna kan lämnas på hotellet. Det går även att beställa med sig en matsäck från hotellet som äts under dagen.

Spain is More tar hand om alla detaljer (flyg t/r, hotell, biluthyrning, m.m.) så att du kan njuta av din vandringssemester till fullo. Se bilder från denna resa ovanför.

 

Rabatt

Inkluderar
 1.  9 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Hyrbil alla dagar. Märke: Ford Fiesta eller liknande. Obegränsad körsträcka, skatter och grundläggande försäkring ingår. Uppgradera vid mer än 3 pers.
 4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. Hyrning av en Garmin Trekking GPS med typografiska kartor samt rutter över Picos de Europa.
 6. Entré till Guggenheimmuseet.
 7. Linbanan Teleférico Fuente Dé (endast resan upp).
 8. 24/7 nödnummer under resan.
 9. Skatter och avgifter.
 10. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Valfritt
 1. Gör dina resa ännu mer personlig: stanna längre, lägg till berikande upplevelser, aktiviteter, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig gärna.
 2. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 3. Förlängning av vistelsen i t.ex. Bilbao, Picos de Europa eller längs den gröna kusten kan anordnas.
 4. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).

En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

Från
14.900 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.700 SEK

Dagligt program

En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till Bilbao

Ankomst till Bilbao. Övernattning på ett 4-stjärnigt centralt beläget hotell. Den här resan inkluderar en inträdesbiljett till Guggenheimmuseet som är ett måste att besöka. Ta in Bilbaos gamla stadsdel, fylld av Pintxos-barer (tapasbarer), för att sedan flanera efter det vackra promenadstråket vid floden.

Dag 3: Picos de Europa

På vägen mellan Bilbao och Picos de Europas berg kan man stanna till i flera idylliska byar, stränder, kyrkor och kloster. Allt beskrivs i den medföljande guideboken. När du väl kommer fram kan du utforska de grönskande omgivningarna innan morgondagens första vandring. Hotellet har en pool, man kan äta gott och det finns en butik i närheten för att bunkra upp inför vandringen.

Under de första tre dagarna kommer inga matbutiker att finnas tillgängliga, men du bor på små mysiga bergshotell, där en uppmärksam "matmor" står i köket - du kommer inte att lägga dig hungrig.

Dag 4: Vandring från Fuente Dé till Sotres

Bagaget kan lämnas på hotellet som du kommer att återvända till i slutet av resan - man kan packa relativt enkelt för denna vandring. GPS-utrustningen mottar du på hotellet och återlämnas på samma plats när vandringen är över.

Från hotellet, kör du genom Liébana-dalen till Fuente Dé. Bilen parkeras på linbanans parkering, och du hoppar på en vagn (biljett ingår) till nästan 2000 meter över havet där vandringen börjar. Turen bjuder på ett hisnande panorama över bördiga betesmarker och djupa dalar - det är som i en saga. Dagens slutmål är den mysiga bergsbyn Sotres, som har några bra restauranger där man kan skämma bort sig efter en dag fylld av rörelse och intryck.

(Ca 13 km lätt vandring)

Perfil:

Dag 5: Vandring från Sotres till Bulnes

Dagens etapp är kort och innehåller långa nedförsbackar. Det finns enklare alternativ - dessa beskrivs noggrant i guideboken. Bulnes är en idyllisk bergsby som är helt avskild från omvärlden, det går inte att ta sig hit med bil. Hade man sett byn från distans hade det säkerligen varit en vacker tavla. Den är inramad av taggiga bergstoppar, en flod porlar friskt förbi och boskap betar på de gröna sluttningarna. Koppla av, ät lokala delikatesser och njut av det lugna tempot.

(Ca 10 km, medel till svår vandring med branta lutningar)

Perfil:

Dag 6: Vandring Ruta del Cares

Den här dagen går igenom en av Spaniens mest berömda och dramatiskt vackra vandringsleder: Ruta del Cares. I en djup ravin, där branta bergsväggar reser sig lodrätt på båda sidor om en flod slingrar sig denna stig fram igenom bergspassen. Ibland insprängd i bergsväggen eller på en hängbro, man känner sig väldigt liten i jämförelse med de mäktiga omgivningarna. Övernattning sker på ett familjärt hotell i en liten by där man kan njuta av vyerna, naturen och en välförtjänt middag.

Obs! Dagen kan delas in i två genom att lägga till en övernattning i Caín och får då följande kilometerlängder: 14 och 9 km.

(23 km lätt vandring - kan delas upp i flera dagar)

Dag 7: Vandring tillbaka till Fuente Dé

Du korsar Picos de Europa igen med en klättring till resans högsta punkt. Från toppen är utsikten vidunderlig och efter stigningen kan man ta en välförtjänt paus. Ät din medtagna matsäck och förundras över naturen en stund, innan du fortsätter ner mot dalen, tillbaka till startpunkten för vandringsturen. Dagens enklare rutter går i en betydligt lägre terräng genom skogarna men fortfarande med fin utsikt. Övernattar gör du på samma hotell som första dagen.

(9-12 km, lätt till svår beroende på vilken rutt man väljer)

Perfil:

Dag 8-9: Den gröna kusten

Du kan antingen välja en extra natt i bergen eller två nätter vid kusten. Spaniens nordkust har en mängd sevärdheter, idylliska fiskebyar, prisvärda lokala restauranger, paradisstränder och mycket mer som väntar på att upptäckas. Du bor på ett härligt hotell precis vid kusten, där du kan vila fötterna efter vandringen och bearbeta alla nya intryck - samtidigt som du om dagarna skapar nya.

Dag 10: Hemresa

Hemresa från Bilbao.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg