Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

En gastronomisk resa genom Norra Spanien

En gastronomisk resa genom Norra Spanien

9 dagar med kulinariska upplevelser och stora intryck från Norra Spanien. Inkl. boende, flyg t/r och hyrbil.

Upplev Norra Spaniens naturnära gastronomi med en självguidad bilsemester som tar dig igenom de vackraste landskapen - som kommer att göra dig hänförd.

Upptäck Laguardias gamla stadskärna fylld av historia, intressanta sevärdheter och ”gömda pärlor”. Den lilla staden har en lång vintradition och vinet är en av dess stora skatter.

Spendera tid på landsbygden, i det som spanjorerna kallar för ”det ursprungliga Spanien” där tiden verkar ha stått still. Här lever den spanska charmen vidare och man kan verkligen koppla av och njuta av sin semester. Omkring byn Astorga kan du prova på lokala delikatesser och besöka vinområdet El Bierzo - samt vandra en sträcka av Camino de Santiago (Francés).

Härifrån fortsätter resan norrut till Llanes, som är något helt annorlunda. Denna charmiga fiske- och badort är känd för sin gamla stadskärna, hamnen och inte minst de omgivande stränderna. För de äventyrstörstande kan resan kombineras med aktiviteter som kajak, surf, m.m.

Slutligen, för att knyta i ihop resan är ett besök till matmeckat San Sebastián ett måste. Pintxos (Baskiska tapas), sevärdheter, stränder och stadens alla restauranger kommer att göra denna bilsemester oförglömlig.

 

Rabatt

 • Från 17000 SEK/pers.
 • 0 Km
 • 9 dagar / 8 nätter
Inkluderar

Från 17.000 SEK/pers.Per person i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 2.900 SEK

Inkluderar
 1. 8 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Hyrbil alla dagar. Märke: Ford Fiesta eller liknande. Obegränsad körsträcka, skatter och grundläggande försäkring ingår. Uppgradera vid mer än 3 pers.
 4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. 24/7 nödnummer under resan.
 6. Skatter och avgifter.
 7. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Valfritt
 1. Gör dina resa ännu mer personlig: stanna längre, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig gärna.
 2. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 3. En förlängning av vistelsen i olika byarna kan anordnas.
 4. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst i Laguardia

Efter att du har anlänt till Bilbaos flygplats, hämtas bilen upp och därefter är det ca 1 timmes körtid söderut till Laguardia.

Laguardia är en fantastisk liten borgstad i mitten av vinområdet Rioja Alavesa, och man erbjuder allt man kan önska sig på en gastronomisk resa. Utsökt mat av ekologiska råvaror, vin i världsklass, lugn och ro, spabesök samt kultur och natur. Allt är lättillgängligt från ditt boende som ligger mitt i den charmiga staden.

Dag 2: Laguardia

Laguardias ursprungliga namn var "Guardia de Navarra" (Navarras försvar) till följd av sin strategiska placering mellan Kastilien och Navarra - som på den tiden var två olika länder.

Den största delen av Laguardias vackra stadsmurar byggdes på 1200-talet, men skadades allvarligt under krigen på 1800-talet. Trots detta har staden bevarat mycket av sin medeltida historia och det gör staden speciell.

Den stora vinkulturen märks av överallt, och i husen finns ofta en källare/grotta som tidigare (och även idag…) användes som bodega. Efter skörden lagrade och förvarade man sina viner där. Laguardia är omgiven av milsvida vinfält och några prisade vingårdar (varav vissa är hotell…) följer i Guggenheims fotspår som arkitektoniska mästerverk.

I Spain is Mores guidebok kan du hitta mer information om Laguardia, rekommendationer på matställen och andra sevärdheter.

Dag 3: Astorga

Från Laguardia går resan vidare västerut längs den berömda Camino de Santiago-leden, genom de vackra städerna Burgos och León till Astorga.

I León kan man besöka en av de vackraste och charmigaste stadsdelarna i Spanien: El Barrio Húmedo. Denna gamla stadskärna är välkänd för sitt stora antal tapasbarer och härliga atmosfär framåt midnatt. León-provinsens gastronomi är varierad och baserad på kvalitetsråvaror: kött, korv och grönsaker är typiska inslag.

Vinerna är väldigt smakrika och börjar bli välkända, vin från områden som Tierras de León och El Bierzo har blivit oerhört populära den senaste tiden.

Slutligen kommer du att nå en mysig liten by i närheten av Astorga, där du kan lära känna lokalbefolkningen, kulturen och området på ett nära sätt. Kanske ett annorlunda Spanien än du är van vid…?

De följande två nätterna bor du i ett mysigt lanthus med pool och härliga vyer över omgivningarna. Under dagarna kan man enkelt besöka Astorgas centrum och Gaudís biskopspalats, vandra i naturen, äta goda tapas och prova lokala viner.

Dag 4: Astorga med omnejd

Vad sägs om att besöka Las Médulas? De gamla romerska guldgruvorna är ett Unesco-världsarv och var en viktig del av det romerska riket. Landskapen här är ett direkt resultat av de brytningsmetoder som romarna använde sig av. Runt om Astorga finns massor av vandringsleder och museum som kan besökas. Passa på att upplev Bierzos mysiga vinbyar när du ändå befinner dig i närheten. I Spain is Mores guidebok finns mer tips på restauranger och byar som måste besökas.

Andra alternativ kan vara att åka in till León, vandra i Mount Teleno eller prova en del av Camino de Santiago-leden (Camino Francés).

Dag 5 & 6: Llanes

Resan går vidare till den charmiga fiske- och badorten Llanes, belägen på den spanska nordkusten i Asturien. Här kommer du övernatta två nätter och kan utforska regionens goda kök - som är känt över hela Spanien. Prova på ”Fabada Asturiana”, en mustig gryta av bönor och lokal korv. Eller ”Cachopo” som garanterat kommer göra dig mätt och belåten. Ett annat måste är den helt naturliga äppelcidern (sidra) som serveras överallt. Llanes är en stad med en härlig atmosfär som bjuder på många överraskningar. 

För de äventyrslystna är Llanes en idealisk plats. Ett stort utbud av aktiviteter som surf, kajak, golf, vandring, m.m. erbjuds. Om du söker efter avkoppling kan du spendera en dag (kanske en picknick…) på nån av områdets många stränder - som tillhör några av Spaniens bästa. Ditt boende i Llanes är centralt beläget och är nära till allt.

Dag 7: Mot San Sebastián

Resan i Norra Spanien fortsätter vidare österut mot San Sebastián längs  en kustnära väg med fin utsikt över Biscayabukten. Du kommer att passera många små vackra byar, vidunderliga landskap, städer och paradisstränder. Stanna till varhelst du vill.

Innan du anländer till San Sebastián kör du igenom Bilbao, Baskiens största stad. Jämfört med det exklusiva San Sebastián har Bilbao tidigare alltid betraktats som den industriella systerstaden. Detta förändrades när det spektakulära, moderna och futuristiska Guggenheimmuseet kom till staden. Den gamla stadskärnan är fylld av härliga pintxos-barer som måste provas på.

San Sebastián, finns det någon bättre plats att avsluta din gastronomiska resa genom Norra Spanien? Knappast! Staden är ett kulinariskt mecka fylld med läcka pintxos-barer och exklusiva Michelinrestauranger. Det finns något för allas smaker och plånböcker. Förutom sitt matutbud är San Sebastián en otroligt vacker stad, omgiven av en snäckskalsformad bukt med stränder och turkosblått vatten. Här finns bra shoppingmöjligheter, intressanta aktiviteter och många kulturella skatter att besöka. De följande nätterna kommer du att övernatta i ett modernt samt charmigt boende i centrala delen av staden.

Dag 8: San Sebastián

Fortsätt din vistelse i denna underbara stad som är en mycket lyckad mix av det traditionella och moderna. Visste du att man ligger i topp bland de Michelintätaste städerna i världen? Fördjupa dig i matutbudet och känn stadens puls. Kanske kan du avsluta din resa efter den härliga strandpromenaden som omsluter den förtrollande bukten - för att sedan ge dig ut på ytterligare en smakrik tapasrunda i den ljumma kvällen.

Dag 9: Hemresa

Hemresa från Bilbao.