Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Galicien: Spaniens gömda pärla

Galicien: Spaniens gömda pärla

8 magiska dagar med det bästa av denna fascinerande, vackra och kulinariskt rika region. Inkl. boende, flyg t/r och hyrbil.

Upptäck Galiciens charm genom en bilsemester: världsarvet Santiago de Compostela, folktomma stränder, romerska monument, läcker havsmat och en dramatiskt vacker kust. Däremellan kan du koppla av med spa-besök, golf, långa cykelturer, surf eller vandra i sagolika skogsområden. Galicien har allt och är redo att välkomna dig.

Alla dina boenden har valts ut med stor omsorg för att ge dig den bästa möjliga semestern. Innan avgång får du en personlig guidebok med förslag på saker som inte får missas - så att du tar tillvara på tiden optimalt. Galicien är fyllt av attraktiva och spännande upplevelser för alla sinnen, inte minst för ögon och smaklökarna! Välkommen!

 

Rabatt

 • Från 13500 SEK/pers.
 • 0 Km
 • 8 dagar / 7 nätter
Inkluderar

Från 13.500 SEK/pers.Per person i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 2.000 SEK

Inkluderar
 1. 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Porto - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Hyrbil från Portos flygplats. Märke: Ford Fiesta, Renault Clio eller liknande. Obegränsad körsträcka, skatter och grundläggande försäkring ingår.
 4. Båttur på floden Sil.
 5. Vinprovning (Rias Baxias/Albariño).
 6. Spain is Mores omfattande reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer. (En bok per 4 personer).
 7. 24/7 nödnummer under resan.
 8. Skatter och avgifter.
 9. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Valfritt
 1. Gör din resa ännu mer personlig: stanna längre, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig gärna.
 2. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 3. Förlängning av vistelsen i t.ex. Madrid, León eller Bilbao kan anordnas.
 4. I priset ingår en av Spain is Mores reseguide per var fjärde resenärer. Lägg gärna till ytterligare en bok vid beställningstillfället. Pris: 20€/st eller 30€/st om det är mindre än 6 veckor till avresa.
 5. Avbeställningsförsäkring: 6% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Porto

Porto har både namngett Portugal och portvin och är landets näst största stad efter Lissabon. Staden, även känd som Oporto, är en gammal stad med en fot fast förankrad i industriell verksamhet. Stadskärnan uppe på kullarna med utsikt över floden Douro är ett Unesco-världsarv. São Francisco-kyrkan från 1400-talet är en sevärdhet som inte får missas, liksom de lokala portvinskällarna varav de flesta ligger i Vila Nova de Gaia på andra sidan floden. I Porto finns det mycket att se, vi rekommenderar att spendera en extra dag här om det passar er. 

Dag 2 och 3: Rías Bajas

Rías Bajas kust är dramatiskt vacker och erbjuder många möjligheter för en aktiv semester. Klimatet är behagligt under hela sommaren vilket gör detta till ett populärt resmål bland spanjorer. Området har några av Spaniens bästa stränder - varav en nyligen utsågs till ”världens bästa”. Ta tillfället i akt och utforska fiskebyarna längs kusten som bara osar av charm, där äter man den allra färskaste havsmaten lyssnandes till vågornas skvalpande. Gärna ackompanjerat av en flaska vitt Albariño-vin, som gifter sig smakerna från havet.

Dag 4 och 5: Rías Altas

Övernattning: ***Hotell med pool vid Rías Altas-kusten.

Under resan norrut finns det många spännande stopp, ett obligatoriskt är vallfärdsorten och slutmålet för Camino de Santiago: Santiago de Compostela. Kullerstensgatorna är kantade av historiska byggnader, museer, kyrkor, gömda torg, statyer och andra vackra sevärdheter. Den gamla stadsdelen (El Casco Histórico) som omger katedralen är ett Unesco-världsarv sedan 1985 med något intressant som lockar runt varje hörn. I Santiago är mat en stor del av kulturen, och den gamla staden är fylld av barer och restauranger med ett härligt folkliv. Självklart äter man utomjordiskt bra här - glöm inte att prova på de lokala specialiteterna som är av de bästa råvarorna. Vill du stanna några dagar extra i Santiago kan det anordnas, vänligen kontakta oss.

Santiago de Compostela är en bra utgångspunkt för att göra utflykter till den mäktiga "Costa de la Muerte" (dödens kust). Denna vilda kustlinje är full av vassa klippor som möter Atlanten i en direkt konfrontation. Genom åren har otaliga skepp förlist efter denna oförlåtande del av kusten.

Området som kallades ”världens ände” av romarna är också fylld av idylliska fiskebyar och solnedgångarna sägs vara några av jordens vackraste. Det finns en rad keltiska bosättningar som erbjuder en intressant tillbakablick på kulturen.

Längs norrut i Rías Altas, precis vid Atlanten ligger La Coruña som har ett rikt förflutet som fiskestad. Här kan man gå vilse i de gamla romerska kvarteren, njuta av sevärdheter och äta gott. Besök stadens stora akvarium och vetenskapsmuseet.

När är resan fortsätter österut erbjuder denna sträckan ett antal pittoreska byar, kyrkor och medeltida städer som ligger vackert inbäddade i den harmoniska naturen.

Stanna till en stund och testa på det lokala köket och spendera tid på någon av de alla spektakulära stränderna (t.ex. Playa de las Catedrales).

Dag 6 och 7: Ribeira Sacra

Välkommen till Ribeira Sacra! Här övernattar du på en charmig vingård eller ett mysigt hotell mitt i området. Under din vistelse kan du uppleva en av Spaniens mest välbevarade romerska murar. Ribeira Sacra är känd för sin natur och under de senaste åren även som vinproducent. Besök bodegor för att fördjupa dig i det lokala vinets alla hemligheter - och kanske för några glas rött… 

Floden Sil flyter harmoniskt igenom en 500 m djup dalgång där branta klippor reser sig på båda sidorna. En båttur på floden är en hisnande upplevelse som visar på vilka svåra geografiska förhållanden vingårdarna arbetar i. Från båten kan man även upptäcka gömda kloster, ofta på avskilda sluttningar i de djupa skogarna. Dessa gav även området sitt namn, den heliga flodbanken.

Dag 8: Hemfärd

Hemresa från Porto.