Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

tforska Camino Primitivo.

Den Ursprungliga Pilgrimsresan för fördjupning och upptäckt.

2023-11-22

Bland Jakobsvägarna utmärker sig Camino Primitivo, eller den Ursprungliga Vägen, som en gammal och andligt berikande väg. Dess historiska betydelse, dess landskapliga skönhet och de djupgående upplevelserna den erbjuder moderna pilgrimer är innehållsrika och lovande.

 

Att återgå till det grundläggande är inte en underdrift på denna Camino.

 

Camino Primitivo


Vad är Camino Primitivo?

Camino Primitivo, även känd som Den Ursprungliga eller Första rutten till Santiago, är den äldsta dokumenterade pilgrimsvägen till Santiago de Compostela. Dess ursprung kan spåras tillbaka till 800-talet, när kung Alfonso II av Asturien begav sig på en resa för att besöka den nyligen upptäckta graven av Sankt Jakob. Denna Camino börjar i staden Oviedo, som ligger i hjärtat av Asturien, och sträcker sig över cirka 320 kilometer innan den slutar i Santiago de Compostela.

 

Oviedo Camino Primitivo

 

Unika Drag hos Camino Primitivo

  1. Naturskönhet och Variabel Terräng: Camino Primitivo slingrar sig genom en fantastisk rad landskap i norra Spanien. Pilgrimer kan njuta av synen av täta skogar, lugna floder och idylliska byar. Det som skiljer denna rutt är dess varierade terräng med utmanande upp- och nedstigningar, vilket gör den fysiskt krävande, men djupt givande.
     
  2. Historiska Städer och Kulturella Skatter: På din vandring längs Camino Primitivo kommer du att stöta på historiska städer och kulturella skatter. Oviedo, med sina förromanska kyrkor, är ett UNESCO-världsarv och utgångspunkten för din resa. Lugo, en annan stad längs vägen, är berömt för sina anmärkningsvärt välbevarade romerska murar, som också är ett UNESCO-världsarv.
     
  3. Äkta Asturisk Kultur: Utöver upplevelserna i städerna erbjuder Camino Primitivo rika möjligheter att fördjupa sig i Asturiens kulturtäcke. Njut av traditionella rätter som Fabada Asturiana, interagera med de vänliga lokalbefolkningen och utforska gamla kyrkor och kloster som utgör en integrerad del av Caminons arv.
     
  4. En Lugnare Pilgrimsfärd: Medan Camino Frances lockar ett betydande antal pilgrimer, behåller Camino Primitivo sin lugna och mindre trångbodda atmosfär. Detta skapar en mer intim och eftertänksam stämning, idealisk för dem som söker en djupt personlig pilgrimsupplevelse.

 

Camino Primitivo

 

Den Andliga Betydelsen

 

Att vandra Camino Primitivo är inte bara en fysisk resa; det är en djup andlig odyssé. Längs dess stig finner pilgrimer stunder för reflektion, meditation och en djup inre koppling. Ankomsten till Santiago de Compostela och att hedra Sankt Jakob är en känslomässigt rörande upplevelse, en som resonerar djupt med många.

Camino Primitivo, en dold pärla bland Camino-pilgrimsvägarna, erbjuder en unik blandning av naturlig prakt, kulturell fördjupning, fysisk utmaning och andlig berikning. Oavsett om du söker ensamhet eller en omvandlande resa delad med andra pilgrimer, garanterar Camino Primitivo en oförglömlig upplevelse. Den kommer att lämna dig med en djup känsla av prestation, förnyelse och en djup koppling till de gamla traditionerna och andligheten på Camino de Santiago.

 

Så, förbered din vandringsutrustning, säkra din pilgrimsmussla, och ge dig ut på Camino Primitivo för att avslöja magin i denna århundradegamla stig.

 

Har denna Camino fångat ditt intresse?
Kontakta oss, och låt oss hjälpa dig att komma på din Väg

 

 

 

Tillbaka