Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Fullständig guide till Camino dos Faros: Allt du behöver veta

Camino dos Faros. Svar på alla frågor.

2024-01-31

Camiño dos Faros skapar en mystisk rutt längs Costa da Muerte och förbinder Malpica med Finisterre. Detta är mer än bara en stig; det är en inbjudan att fördjupa sig i en miljö där varje naturligt element och varje människoskapad struktur berättar en historia, med havet, i sin oändlighet, som den eviga följeslagaren på denna spännande vandringsrutt i Galicien.

 

Avstånd och Svårighetsgrad

  • Längd: Den sträcker sig över 200 kilometer, även om Spain is More, på grund av infrastrukturella överväganden, erbjuder rutten från Ponteceso och täcker cirka 150 km.
  • Svårighetsgrad: Variationer i terrängen ger rutten en måttlig svårighetsgrad, perfekt för vandringsentusiaster.

 

Naturskönhet

Rutten på Ruta dos Faros följer kusten, slingrar sig genom lugna Cantabrianska skogar och ger dig möjlighet att komma nära havet. Oavsett om du går precis vid kustens kant eller njuter av de fantastiska vyerna från toppen av klipporna, presenteras du för Galiciens naturliga skönhet.

Stigen fungerar som en levande duk där natur och kultur smälter samman, med lugna stränder, dynamiska sanddyner, stilla floder, monumentala klippor, tät skog och estuarier fyllda med fågelliv som formar landskapet. Denna naturliga skatt kompletteras med kulturella skatter som gamla castros, mystiska dolmens, fiskebyar och utsiktspunkter som ger dig en känsla av oförglömliga solnedgångar och det eviga samspelet mellan havet och kusten.

 

Skyltning och Säkerhet

Även om rutten är väl markerad med små gröna pilar överallt (alltid pekande från Malpica till Finisterre), rekommenderas det att ha med GPS-spår, tillgängliga på Google Maps eller Wikiloc, för att säkerställa en trygg upplevelse på Camino dos Faros.

I guiden (antingen digital eller tryckt), som vi kommer att skicka till dig innan din resa börjar, kommer vi att tillhandahålla länkarna till dessa spår för att göra det mycket enkelt för dig att ha dem.

 

Utrustning

Rätt utrustning är avgörande för att klara av det växlande klimatet och den varierande terrängen på denna vandringsrutt i Galicien. Det är viktigt att bära lämpliga skor (vandringsskor) för att kunna vandra på alla typer av stigar, klippor, stenig terräng, vatten, sand etc., vilket garanterar en säker och bekväm upplevelse på Camino dos Faros.

 

Service

Generellt sett är servicen god, och det är lätt att hitta platser där du kan köpa vatten och mat under denna aktiva turistrutt i Galicien.

 

Klimat

Klimatet är tempererat och oceaniskt, vilket är karakteristiskt för Costa da Muerte. Vintrarna är relativt milda och regniga, medan somrarna är svala och ganska soliga, även om regn alltid kan förekomma. Eftersom detta är en kustnära rutt är det viktigt att notera att vinden är frekvent förekommande.

 

Cykling

Camiño dos Faros, som det är definierat, är omöjligt att cykla på, eftersom det går genom smala stigar fulla av stenar och branta backar, vilket gör mer än 50% av rutten olämplig för mountainbikes.

 

Om du överväger att vandra Camino dos Faros men är osäker, missa inte vår blogg med 8 skäl att göra Camino dos Faros vandringen.

Tillbaka