Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Semester i Asturien

Asturien marknadsför sig som ett naturligt paradis, och det gör man rätt i - hela 30% av regionen är skyddat naturområde. De flesta som reser här för första gången hänförs av naturens alla färger. Inlandet med sina blommande ängar, gröna dalgångar, frodiga skogar och snöklädda bergstoppar är en skarp kontrast till sandstränderna vid det turkosblåa havet.

De bördiga landskapen kommer sig av den rika nederbörden, som faller främst under vintern och framåt vårkanten.

Mellan de höga bergen och Atlanten skiljer det endast 30 km vilket gör Asturien till ett attraktivt och omväxlande resmål. Man har en 25 mil lång kustlinje kantad av branta klippor, paradisstränder och pittoreska fiskebyar som avlöser varandra när ”Spaniens vackraste byar” ska koras av resemagasinen.

Köket i Asturien bygger på de allra bästa råvaror - från vidsträckt grönska i bergen till Atlantens stora rikedom av fisk- och skaldjur. Istället för storproduktion satsar man på det småskaliga och genuina vilket i slutändan generar produkter som håller högsta kvalitet. Mejeriprodukterna är vida kända, speciellt de smakrika ostarna som traditionsenligt lagras i grottor.

Den naturliga äppelcidern, sidra, är en symbol för regionen och en stor del av vardagen. Den hälls upp på ett synnerligt unikt sätt, servitören häller från en vertikal vinkel, ungefär 1 meters höjd så att kolsyra skapas när cidern träffar glaset. Drick innan kolsyran avtar - sedan är det bara att vänta på nästa runda.

Tack vare de stora bergsområdena och den vilda Atlantkusten i norr har Asturien under århundradena varit svåråtkomligt, isolerat och nästan ”bortglömt”. Detta är något som format, skyddat och bevarat regionens traditioner. Idag har man fortfarande kvar sin speciella charm, attraktion och äkthet.

Asturien är kärlek vid första besöket!

Mest populära resor

Bit för bit längs den gröna kusten

8 dagar Från 18500SEK/pers
Bit för bit längs den gröna kusten
Mest populära resor

En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

10 dagar Från 14900SEK/pers
En unik vandring på egen hand i Picos de Europa
Mest populära resor

En aktiv semester i Norra Spanien med fyra roliga äventyr

8 dagar Från 13200SEK/pers
En aktiv semester i Norra Spanien med fyra roliga äventyr
Mest populära resor

En gastronomisk resa genom Norra Spanien

9 dagar Från 17000SEK/pers
En gastronomisk resa genom Norra Spanien

Vår blogg

Se fler blogginlägg