Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Semester i Kantabrien

Kantabrien har i många år lockat resenärer med sin vackra natur, rika kultur och goda mat. Trots detta är regionen fortfarande nästan helt oupptäckt, med sin egna speciella charm och bjuder ofta besökaren på nya upplevelser.

Generellt sett har man ett milt och fuktigt klimat vid havet, och kallare ju längre in i regionen man kommer. Huvuddelen av nederbörden faller under vinter och vår, ibland i form av snö. Det bidrar i stor utsträckning till de bördiga och natursköna landskapen - där den klippiga kustlinjen brukar gå under namnet “Costa Verde”: den gröna kusten.

I södra Kantabrien finns det gott om charmiga byar, inbäddade i djupa dalgångar nedanför snöklädda och hisnande bergstoppar. Bergstrakterna hyser ett rikt djurliv och det är inte ovanligt med björn, varg och sällsynta fåglar som lockar fågelskådare. Letar vi oss norrut, ner mot kusten möts man av många små badvikar, mysiga stränder och pittoreska fiskelägen. Bergen och havet finns alltid påtagligt nära, vilket gör Kantabrien till en idylliskt plats att kombinera avslappning med en aktiv semester. Här man man varva lata dagar på stranden med allt ifrån surf, forsränning, segling, klättring, skidåkning, vandring till jakt och fiske.

Regionen har varit bebodd sen förhistorisk tid och idag finns mycket kvar som berättar om dess långa historia. Framförallt grottor med målningar, keltisk kultur, romerska bosättningar, romanska kyrkor och modernare palats. Den Kantabriska historien ger ett annorlunda och intressant perspektiv på spansk kultur.

Den lokala befolkningen kallas för “Cántabros”, och kan till en början vara en aning förtegna, men allt eftersom man lär känna dem öppnar de upp sig och tipsar gärna om platser att besöka. De är vänliga, jordnära, hjälpsamma och mycket stolta över sin region.

Tack vare sitt läge mellan hav och berg är det kantabriska köket både rikt och varierande med råvaror av högsta kvalitet. Här är det vanligt med mustiga bergsgrytor som “cocido montañés”, delikat havsmat, grillat kött och mejeriprodukter. Ostarna, som tillverkas på ett traditionellt vis i små byar runt om i regionen är fantastiskt smakrika - och många menar på att Europas bästa finns just i Kantabrien.

Mest populära resor

Bit för bit längs den gröna kusten

8 dagar Från 18500SEK/pers
Bit för bit längs den gröna kusten
Mest populära resor

En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

10 dagar Från 14900SEK/pers
En unik vandring på egen hand i Picos de Europa
Mest populära resor

En aktiv semester i Norra Spanien med fyra roliga äventyr

8 dagar Från 13200SEK/pers
En aktiv semester i Norra Spanien med fyra roliga äventyr
Mest populära resor

En gastronomisk resa genom Norra Spanien

9 dagar Från 17000SEK/pers
En gastronomisk resa genom Norra Spanien

Vår blogg

Se fler blogginlägg