Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Semester i Galicien

Galicien är ett outforskat resmål med en fascinerade historia, vacker och otämjd natur, samt ett kök fylld av havets läckerheter. Samtidigt har man hamnat lite i skymundan som semestermål - och utgör en del av det ”okända Spanien”.

Regionen har väldigt mycket att erbjuda för besökaren: det gröna inlandet, den mäktiga blåa Atlanten, vänliga galleger och stora smakupplevelser av bland annat nyfångad fisk- och skaldjur, gärna ackompanjerad av det vita Albariño-vinet. Det bördiga inlandet är fyllt av slott, kloster, eukalyptusskogar, bäckar och böljande kullar med små mysiga byar utspridda som prickar - som för ens tankarna till Fylket i Sagan om Ringen.

Gallegerna är respekterande, hjälpsamma och ett flitigt arbetande folk som präglats av närheten till hav, kust och berg. Bakom en något tillbakadragen fasad döljer sig en stor vänlighet och stolthet över sin region. Som resenär känner man sig välkommen och lokalbefolkningen är inte sena med att berätta om platser som måste besökas - eller tipsa om goda maträtter.

För en aktiv semester är Galicien en svårslagen plats. Tack vare närheten mellan Atlanten och inlandet är möjligheterna nästintill ändlösa: golf, vandra och cykla, surfa (Europas bästa vågor?) eller kajak är några av höjdpunkterna. Galicien har de senaste åren lockat många för sin framstående wellness-turism. Ett stort utbud av lyxiga och/eller mysiga semesterboenden med alla typer av spaanläggningar går att finna - ofta belägna i ett förtrollande landskap. Samtidigt går det alltid att hitta mer småskaliga platser med yoga och meditation i en avkopplande miljö.

Med allt som Galicien faktiskt erbjuder som resmål… Vad väntar du på?

Mest populära resor

Galicien: Spaniens gömda pärla

8 dagar Från 15900SEK/pers
Galicien: Spaniens gömda pärla
Mest populära resor

Självguidad bilsemester längs pilgrimsleden Camino de Santiago

9 dagar Från 12800SEK/pers
Självguidad bilsemester längs pilgrimsleden Camino de Santiago
Mest populära resor

Förtrollande 12-dagars rundresa till Nordspaniens pärlor på historiska Parador-hotell

11 nätter Från 17900SEK/pers
Förtrollande 12-dagars rundresa till Nordspaniens pärlor på historiska Parador-hotell

Vår blogg

Se fler blogginlägg