Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Francés(St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Karta Camino Francés: Saint Jean Pied de Port - Logroño

Pilgrimsvandring från Frankrike, över Pyrenéerna till Riojas vingårdar

Pilgrimsresan från Saint-Jean-Pied-de-Port, över Pyrenéerna, till Logroño erbjuder cirka 160 km oändligt vacker natur och spännande kulturupplevelser.

Resan börjar i Saint-Jean-Pied-de-Port, en pittoresk by i södra Frankrike, från vilken Pyrenéerna korsas in i Spanien. En spektakulär men ganska utmanande start, erbjuder andlösa vyer och storslagen natur. Därefter går turen genom kuperade landskap och skogar till Pamplona, och därifrån vidare genom vinodlingarna till Riojas huvudstad, Logroño.

Ankomsten till Logroño markerar slutförandet av denna resa, vilket passande kan firas med ett glas av de välrenommerade vinerna från Rioja-området, kanske till och med på en lokal vingård.

I ditt personliga guidematerial, som du har fått före avresa, hittar du en mängd av våra erfarenheter och rekommendationer för upplevelser, restauranger, regionala rätter, ruttinformation och praktiska råd. Dessutom information om vårt nödnummer, så att du alltid har oss till hands om det skulle visa sig nödvändigt!

Klicka på 'Begär Erbjudande' (i höger kolumn) och få ett personligt men icke-bindande erbjudande.
 

Spain is More erbjuder:

Gör din resa personlig! Spain is More erbjuder och garanterar följande på denna resa:

✔ Res varje dag året runt.

✔ Kom ihåg! Etapperna kan anpassas efter dina behov.

✔ Noggrant utvalda hotell, alltid med eget badrum.

✔ Spain is More's Camino-guidebok med praktisk pilgrimsinformation, förslag på packlista, rekommenderade restauranger, stadskartor med camino- och hotellplacering, pilgrimspass, bra råd och vägledningar, servicetelefonnummer och mycket mer.

✔ Lägg till bagagetransport (se tilläggspris under 'möjligt/valfritt')

 

Miss inte..

✔ Utforska Pamplonas vackra gator och gå den berömda "tyrrutten", från den ikoniska San Fermin-festivalen. En extra övernattning i Pamplona kan rekommenderas.

✔ Ät tapas och pinchos på Logroños berömda tapasgata. Guidematerialet visar dig de allra bästa tapasbarerna. Vi kan arrangera ett besök på en vingård inklusive provsmakning inom gångavstånd från centrala Logroño

 

 

Läs mer om Camino Francés: Avstånd, terräng, väder och goda råd.
 

Rabatt

Inkluderar
 1. 8 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Biarritz/Pamplona/Bilbao/Madrid - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Transport till St. Jean-Pied-de-Port.
 4. Transport från Logroño till flygplatsen.
 5. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 6. Pilgrimspasset/La Credencial.
 7. 24/7 nödnummer under resan.
 8. Skatter och avgifter.

  *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxitransporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
Valfritt

 

 1. Gör ditt Camino ännu mer personligt: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig mer än gärna!
 2. Bagageservice på pilgrimsvägen kan köpas till. Om du köper bagageservice transporteras din väska/koffert från hotell till hotell på schemalagda vandringsdagar. Pris vid föreslagen etappdelning, 800 kr./enhet på max 15 kg.
 3. Förlängning av vistelse i exempelvis Bilbao, Gijon, Madrid,  kan köpas till.
 4. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 5. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
 6. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Camino Francés

(St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Från
12.800 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 3.500 SEK

Dagligt program

Saint Jean Pied de Port - Logroño

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i St. Jean-Pied-de-Port

St. Jean-Pied-de-Port anses vara den officiella utgångspunkten för Camino Francés. Den idylliska franska bergsbyn lever upp till sitt rykte - vacker, stämningsfull med ett gott matutbud. Njut av fransk landsbygdscharm, lång historia, sevärdheter och mysiga restauranger. En försmak på vad som komma skall och den perfekta starten på ditt Caminoäventyr.

Dag 2.- St. Jean Pied de Port - Roncesvalles 24 Km

St. Jean-Pied-de-Port ligger vid Pyrenéernas fot vilket gör omgivningarna mycket natursköna. Under dagens etapp ger de hisnande bergen pilgrimerna en rejäl utmaning då vandringsstigen slingrar sig uppåt. Den första etappen är en av de vackraste och samtidigt den tuffaste på hela Camino Francés - utan möjlighet att förkorta den.

Om ca 18 kilometer ”klättring” låter som för mycket kan vi ordna transport för de första 10 kilometerna. Eller hela vägen till etapp 2 som börjar i Roncesvalles, du kan också starta ditt Camino här vilket leder till en prissänkning på ca 50€/person.

Fördelarna med att starta i St. Jean-Pied-de-Port är:

 1. Staden är väl värt ett besök.
 2. Etappen går igenom storslagen natur.
 3. Genom att börja här kommer du att uppleva el Camino från allra första början.
 4. Sist men inte minst har du gjort den svåraste etappen redan efter första dagen - vilket ger dig gott mod inför resten av resan.

 

Se en timelapse från etappen här.

Distans: 24 Km

HÖJDPROFILm
RoncesvallesSt. Jean Pied de Port
Dag 3.- Roncesvalles - Zubiri 21 Km

Roncesvalles är en välkänd startplats för pilgrimer som vill hoppa över gårdagens tuffa etapp. Härifrån går det huvudsakligen nedför hela vägen till Pamplona.

Etappen är fortfarande kuperad och det kan vara påfrestande med mycket upp och ner. Man vandrar i extremt vacker miljö med stora skogsområden, bäckar och grönklädda betesmarker där boskap harmoniskt går på bete. Du passerar dessutom en rad idylliska byar som är några av de vackraste på hela resan. Under dagen möter du ett par tuffa stigningar men generellt sätt är det utför och leden faller ca 400 höjdmeter.

Distans: 21 Km

HÖJDPROFILm
ZubiriRoncesvalles
Dag 4.- Zubiri - Pamplona 20 Km

En stor del av dagen följer du Arga-floden och bestiger några backar. Man passerar en rad små mysiga byar innan Pamplonas förorter skymtas borta i fjärran.

Pamplona är en pulserande stad som är känd för sina många tapasbarer. I vår medföljande guidebok ger vi dig våra rekommendationer så att du kan uppleva Pamplona på bästa sätt. Om du vill utforska och njuta av staden mer i detalj kan vi rekommendera en extra natt här.

Obs! Om du vill vara i Pamplona under festival San Fermines 6:e till 17 juli, med bl.a. de omtalade tjurrusningarna kommer priserna att stiga rejält. Dessutom är det nödvändigt att boka minst åtta månader i förväg. Vänligen, hör av dig till oss.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
PamplonaZubiri
Dag 5.- Pamplona - Puente la Reina 24 Km

Dagens största hinder är klättringen över Alto del Perdón (se bild). Om klättringen är för påfrestande finner du en omväg i vår guidebok. Trots detta rekommenderar vi att fullfölja uppför berget då vyerna väl där uppe är vidunderliga. Blicka tillbaka ut över Pamplona med Pyrenéerna i horisonten, vänder du dig sedan om syns de kommande dagarnas något enklare etapper. Dagens etapp slutar i Puente de la Reina som är en mysig gammal stad med en berömd romansk stenbro (drottningens bro).

Distans: 24 Km

HÖJDPROFILm
Puente la ReinaPamplona
Dag 6.- Puente la Reina - Estella 22 Km

Ett par enklare backar måste övervinnas innan du anländer till byn Estella. Under den tidigare delen av sträckan vandrar du längs med stora vinfält och små trädgårdsodlingar. Ta en liten paus och se om du kan besöka en vingård. Rutten kan läggas om så att den passerar en kyrka från 1200-talet.

Distans: 22 Km

HÖJDPROFILm
EstellaPuente la Reina
Dag 7.- Estella - Los Arcos 23 Km

Estella är en historiskt viktig by som har en del besöksvänliga sevärdheter. Etappen börjar med en klättring innan terrängen så småningom flackar ut. Denna dag flyter nog lite enklare än de andra eftersom fritt rödvin serveras ur en fontän vid ett kloster precis utanför byn. Under vägen finns ett antal bodegor som kan besökas - några har dessutom bra lunchrestauranger. När man kommer till byn Torres del Rio som är belägen på en höjd kan man utforska dess rika historia. Det är svårt att ta skydd undan solen idag så se till att komma iväg tidigt på morgonen.

Distans: 23 Km

HÖJDPROFILm
Los ArcosEstella
Dag 8.- Los Arcos - Logroño 26 Km

En platt och snäll etapp om man jämför med de som vandrats hittills. Man passerar ett flertal byar under dagen. Vinrankor och bodegor börjar synas överallt - ett tecken på att du närmar dig Logroño och ”vinets land” La Rioja.

Logroño är La Riojas största stad och ett centrum för gastronomi, kultur och härligt folkliv. Varje kväll står vintunnor uppradade längs med gatorna och folk njuter av gott Rioja-vin och läckra Pinchos. Gör som lokalbefolkningen och bege dig till Laurel-gatan för att testa en ”Champi” - vitlöksmarinerad svamp, stekt i rikligt med olivolja, serverad på ett litet bröd och toppad med en räka. Läs mer om alla våra tips som vi samlat i den medföljande guideboken.

Distans: 26 Km

HÖJDPROFILm
LogroñoLos Arcos
Dag 9.- Hemfärd

Hemresa om du valt att avsluta ditt Camino i Logroño.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg