Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Cykeltur längs Baskiens kust

215 km landsväg från Hondarribia till Bilbao

Njut av denna landsvägssträcka på cykel mellan den pittoreska byn Hondarribia, nära den franska gränsen och den pulserande bastiska byn Bilbao.
Längst den klippiga kustlinjen passerar du charmerande fiskebyar såväl som vackra skogsområden. Du passerar San Sebastian, en av de mest eleganta städerna i Spanien med en förbluffande utsikt från utsiktisplatsen Moonte Iguldo.
Regionens berömda gastronomin är den perfekta belöningen efter varje etapp.

Svårighetgrad: Medium till moderat
Säsong: Från april till juni och september till november (I juli och augusti är det inte möjligt att göra denna rutt på cykel på grund av trafiken på landsvägarna).

Missa inte...
✔ Den vackra byn Hondarribia som har en välbevarad fästning
✔ Den eleganta byn San Sebastian, världskänd för sin gastronomi och urbana strand
✔ Kuststräckans omgivningar som är en dröm för fotografer
✔ Charmerande fiskebyar som Getaria, Lekeitio, Mundaka och Plenzia.
✔ Den ikoniska byggnaden i San Juan de Gaztelugatxe som har varit med i den berämda serien "Game of Thrones".
✔ Bibao, centrum för konst och design. Den oundvikliga gamla stan där du kan äta pintxos i överföd.


Om våra cyklar

Våra cyklar är 29 alu mountainbikes med snabbrullande däck, framfjädring och hydrauliska bromsar.
Vi erbjuder också möjlighet att hyra krafigare elcyklar med en effektiv vevmotor och batteri. Detta vill ge dig en boost i den bergiga terrängen. 
Varje cykel är utrustad med en verktygslåda samt ett punkteringsset, pump, extra slang och lås. Vi rekommenderar att du tar med egen hjälm av hygien-och säkerhetssynpunkt. Alternativt lånas hjälm på plats (på förhand och emot tillägg)
GPS-dator och cykelväskor är tillgängliga vid begäran (på förhand och emot tillägg). Cykelhyrning inkluderar en ansvarsförsäkring. Försäkringen täcker inte skador eller stöld av cykeln. Hyrestagaren är ansvarig för cykelns säkerhet och för eventuella skador på cykelns alla delar.
 

Rabatt

 • Från 20100 SEK/pers.
 • 215 Km
 • 7 nätter
 • Svårighet
  ?
  OBSERVERA: Ingenstans, inte på något sträcka av el Camino, kommer det att finnas branta klippor alldeles intill leden!

  1: Väldigt lätt. Platt och utan signifikanta höjningar. Bra och normalt breda vägar.

  2: Lätt. Lite kuperat. Bra och normalt breda vägar.

  3: Medium. Kuperat med backar, eventuellt med längre avstånd mellan serviceställen / städer. Bra, ibland smala stigar.

  4: Medium/Svår. Längre, branta stigningar, kanske med få serviceställen / städer. Bra, ibland smala stigar.

  5: Svår.Stora höjdskillnader, eventuellt med få serviceställen. Mycket kuperat. Bra, ibland smala stigar.?>
 • Natur
Inkluderar

Från 20.100 SEK/pers.Pr. per person i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 3.700 SEK

Inkluderar
 • 7 övernattningar i dubbelrum-alltid eget badrum
 • 7x frukost
 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Bilbao/San Sebastian t/r-inkl. 1 stk incheckat bagage p.p.*
 • Uthyrning av mountainbikes (se beskrivning i inforutan)
 • Bagageservice (Máx: 20 kg)
 • Turist- och kulturinformation, ruttnoteringar, kartor och GPS.
 • 24/7 nödtelefonnummer
 • Skatter och avgifter

*Om inget annat är anget i erbjudandet. Vikt beror på flygbolaget (vanligtvis mellan 20 och 23kg).

 

Ingår ej
 • Cykelhjälm 
 • Cykeldator 
 • Cykelväska
Valfritt
 • Förläng din resa med extranätter i Bilbao, San Sebastian eller någon annan stad i Nordspanien.
 • Elcykel
 • Cykelhjälm
 • Cykeldator
 • Sadelväska
 • Transport till Hondarribia
 • Tillägg på 90 euro p/p i dubbelrum och 145 euro i enkelrum mellan juni och september.
 • Det finns möjlighet att uppgtradera till Superior på hotellet i Mundaka mot ett tillägg på 20 euro p/p i dubbelrum och 40 euro i enkelrum.
 • Alla ovan nämnda punkter vid begärnan.
Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
DAG 1: ANKOMST I HONDARRIBIA

På ankomstdagen har du tid att uppleva denna vackra stad belägen mellan havet och bergen. Den gamla stadsdelen är en av ​​de bäst bevarade i hela Baskien.

UPPMÄRKSAMMA: En 7 dagars/6 nättersversion är också möjlig, då med start i San Sebastian i stället för i Hondarribia.

DAG 2: HONDARRIBIA – SAN SEBASTIAN

Denna  första etapp förbinder två stora och betagande bukter längs den vackra och krävande bestigningen av Jaizkibel-berget. När du lämnat bergområdet korsar du den interassanta gamla byn Pasaia. När du har korsat flodmynningen med båt ankommer du till San Sebastian längs en cykelstig. Staden är världsberömd för sin gastronomi, sin internationalla filmfestival och sina dina sandstränder. Det är mycket tillgängligt för cyklister och är en fantastisk belöning efter dagens insats.

Svårighetsgrad: Moderat. Cykelavstånd: 32 km. Total stigning: 550 m.

DAG 3: SAN SEBASTIAN – GETARIA

Du lämnar San Sebastian och med en jämn stigning cyklar du längs en väg med spektakulär utsikt. Efter de första 2 km är det värt att ta en kort avstickare för att se San Sebastian och La Concha-bukten från utsiktsplatsen Monte Igueldo. Den andra delen av rutten är mycket mer behagligare och du lämnar aldrig kusten. Du kommer besöka den historiska byn Zarautz och avsluta etappen i den charmerande fiskebyn Getaria. Denna ligger vid sidan av ​​San Antón-berget, en naturpark som av lokalborna är känd som "Getarias mus" på grund av sin form.

Svårighetsgrad: Moderat. Cykelavstånd: 30 km. Total stigning: 550 m

DAG 4: GETARIA – LEKEITIO

Rutten fortsätter längs kustvägen och i Zumaia rekommenderar vi att ta tåget till nästa by, Deba, för att undvika trafiken på landsvägen. Efter att ha korsat bron som går över floden, fortsätter du längs en härlig cykelstig förbi en vacker strand, i spektakulära omgivningar. Du kommer till Lekeitio på en stilla och behaglig cykelväg med vacker panoramautsikt. Denna landsby är en av ​​de mest charmerande fiskebyar i området på grund av sin privileigerade position vid mynningen av floden Lea. Du kan njuta av en promenad längs byns färgrika hamn och fantastiska strand.

Svårighetsgrad: Lätt. Cykelavstånd: 32 km. Total stigning: 300 m

DAG 5: LEKEITIO – MUNDAKA

I loppet av de första kilometerna av denna etapp kommer du cykla genom ett imponerande inlandslandskap. Delar av rutten ligger bort från landsvägen längs floden Lea. Därefter passerar du genom Guernica. Denna historiska by har bland annat blivit bombad under det spanska borgarkriget 1937. Byn inspirerade Picasso till en av hans berömda målningar. Längs en lång cykelstig når du Urdaibai, ett spektakulärt UNESCO-biosfärreservat med det omfattande sandområdet fyllt med flyttfåglar. Mundaka är en internationell surfing-destination, som erbjuder den längsta "left-han break"- vågen i Europa.

Svårighetsgrad: Lätt-Moderat. Cykelavstånd: 50 km.
Total stigning: 450 m

DAG 6: MUNDAKA – PLENTZIA

Dagens etapp är den mest fysiskt krävande på rutten, på grund av den stigande höjdskillnaden. Belöningen är dock värt mödan då du har utsikt över ett av de mest magiska och ikoniska platserna på rutten: San Juan de Gaztelugatxe. En plats som bland annat har varit kuliss till serien "Game of Thrones". Du kommer härefter passera stranden i Bakio-en av ​​de mest emblematiska stränderna på Biscayens kust. Dagen avslutas i den härliga badbyn Plentzia, med en blanding av medelåldersplatser, charmerande hus längs kusten och en härlig promenad längs flodmynningen.

Svårighetsgrad: Moderat. Cykelavstand: 38 km. Total stigning: 900 m

DAG 7: PLENTZIA – BILBAO

En lugn och behaglig dag där mestadels av rutten är längs cykelleder. En sista stigning i början av ​​denna etapp ger dig mölighet att njuta av en fantastisk utsikt över Sopelanas breda strand från spektakulära klippor. I loppet av resten av ​​rutten kan du se hur Bilbao har utvecklats de senaste 20 åren. Staden har lagt sin industriella förtid bakom sig. Stålindustri och skeppsbebyggelse har givit plats för staden att kunna dedikera sig till, samt bli knutpunkt för kultur- och affärsturism. Detta med Guggenheim-museet som den största eksponenten för denna metamorfos.

Svårighetsgrad: Lätt. Cykelavstånd: 35 km. Total stigning: 200 m

DAG 8: HEMRESA

Oavsett tidpunkt för ditt returflyg kan du fortsätta med att njuta av Bilbao. Om du vill kan du beställa en taxitransfer med oss direkt till flygplatsen. Alternativt kan du tillbringa en  extra natt i staden.