Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Cykelsemester längs Baskiens vackra kust

Karta Cykelsemester längs Baskiens vackra kust

Upplev den baskiska kusten på mountainbike - gott om tid för upplevelser, natur och gastronomi - 215 km från Hondarribia till Bilbao

När man cyklar längs en av Europas vackraste kuststräckor bör det finnas tid att njuta, vilket är själva kärnan i denna resa.

Njut av den berömda gastronomin, njut av de vackra städerna, den imponerande naturen, de små vingårdarna, de läckra stränderna och de baskiska kulturpärlorna.

Etapperna är dagligen på 30-50 km, fördelat på ca 55% mindre vägar, 25% cykelvägar och 20% natur- och grusvägar. Om det behövs fler kilometer i benen finns det otaliga möjligheter till vackra omvägar, och likaså kan flera etapper förkortas, vilket beskrivs i det medföljande materialet.

Baskerna älskar cykling, och särskilt på helgerna finns det massor av lokalbefolkningen på vägarna. Det förstår man, för vackrare cykelterräng får man leta länge efter.

Ditt bagage transporteras från hotell till hotell under cykeldagarna, och du utrustas med kartor och GPS-spårning så att du inte missar de idylliska fiskebyarna, vackra utsikter och speciella besök på exempelvis vingårdar, restauranger och kulturella monument.

Cykelresan börjar i den pittoreska staden Hondarribia och följer kusten till den pulserande staden Bilbao.

Längs den klippiga kustlinjen passerar du charmiga fiskebyar och vackra skogar. Du kommer förbi San Sebastian, en av de mest eleganta städerna i Spanien, med en fantastisk utsikt över bukten från utsiktspunkten Monte Igueldo.

Den berömda gastronomin i hela regionen kommer att vara den perfekta belöningen för varje etapp.


Svårighetsgrad: Lätt - Medium

 

Säsong

Från april till juni och september till november (Under juli och augusti är det inte möjligt att cykla rutten på grund av den ökande trafiken på vägarna).


Miss inte

✔ Den vackra staden Hondarribia med en välbevarad befästning
✔ Den eleganta staden San Sebastian, världsberömd för sin gastronomi och sina urbana stränder
✔ Postkortslika omgivningar längs den betagande kustlinjen
✔ Charmiga fiskebyar som Getaria, Lekeitio, Mundaka och Plentzia
✔ Den ikoniska kyrkan San Juan de Gaztelugatxe, som har varit bakgrund för scener i den berömda serien Game of Thrones.
✔ Bilbao, centrum för konst och design, den oundvikliga gamla staden där den berömda tapasformen Pintxos råder.


Våra cyklar

Våra cyklar är 29-tums aluminiummountainbikes med framfjädring och hydrauliska bromsar.

Vi erbjuder också möjlighet att hyra kraftfulla elcyklar (+80 euro) med en effektiv vevaxelmotor och batteri som ger dig en extra skjuts när du trampar i bergen.

Varje cykel är utrustad med ett verktygssats, punkteringssats, pump, extra slang och lås.

Vi rekommenderar att du tar med din egen hjälm av hygien- och säkerhetsskäl. Alternativt tillhandahålls hjälmar med cykeln (på begäran och mot en extra kostnad).

GPS-cykeldator och väskor är också tillgängliga på begäran (mot en extra kostnad).

Cykeluthyrningen inkluderar en ansvarsförsäkring. Försäkringen täcker inte skador eller stöld av cykeln. Användaren ansvarar alltid för cykelns säkerhet och eventuella skador på delar.

MTB Basque Country

Inkluderar
 • 7 övernattningar i dubbelrum-alltid eget badrum
 • 7x frukost
 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Bilbao/San Sebastian t/r-inkl. 1 stk incheckat bagage p.p.*
 • Uthyrning av mountainbikes (se beskrivning i inforutan)
 • Bagageservice (Máx: 20 kg)
 • Turist- och kulturinformation, ruttnoteringar, kartor och GPS.
 • 24/7 nödtelefonnummer
 • Skatter och avgifter

*Om inget annat är anget i erbjudandet. Vikt beror på flygbolaget (vanligtvis mellan 20 och 23kg).

 

Ingår ej
 • Cykelhjälm 
 • Cykeldator 
 • Cykelväska
Valfritt
 • Förläng din resa med extra nätter i Bilbao, San Sebastian eller var som helst annars du önskar i norra Spanien.

 • Elcykel

 • Cykelhjälm

 • Cykelcomputer

 • Sadeltaske

 • Transport till Hondarribia.

 • Tillägg på 90 euro per person i dubbelrum och 145 euro i enkelrum, i juni och september månad.

 • Det finns möjlighet att uppgradera till ett superiorrum på hotellet i Mundaka, mot en extra kostnad på 20 euro per person i dubbelrum och 40 euro i enkelrum.

  Alla ovanstående punkter kräver förfrågan.

 • Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Cykelsemester längs Baskiens vackra kust

Från
20.100 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 3.700 SEK

Dagligt program

Cykelsemester längs Baskiens vackra kust

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
DAG 1: ANKOMST I HONDARRIBIA

På ankomstdagen har du tid att uppleva denna vackra stad belägen mellan havet och bergen. Den gamla stadsdelen är en av ​​de bäst bevarade i hela Baskien.

UPPMÄRKSAMMA: En 7 dagars/6 nättersversion är också möjlig, då med start i San Sebastian i stället för i Hondarribia.

DAG 2: HONDARRIBIA – SAN SEBASTIAN

Denna  första etapp förbinder två stora och betagande bukter längs den vackra och krävande bestigningen av Jaizkibel-berget. När du lämnat bergområdet korsar du den interassanta gamla byn Pasaia. När du har korsat flodmynningen med båt ankommer du till San Sebastian längs en cykelstig. Staden är världsberömd för sin gastronomi, sin internationalla filmfestival och sina dina sandstränder. Det är mycket tillgängligt för cyklister och är en fantastisk belöning efter dagens insats.

Svårighetsgrad: Moderat. Cykelavstånd: 32 km. Total stigning: 550 m.

DAG 3: SAN SEBASTIAN – GETARIA

Du lämnar San Sebastian och med en jämn stigning cyklar du längs en väg med spektakulär utsikt. Efter de första 2 km är det värt att ta en kort avstickare för att se San Sebastian och La Concha-bukten från utsiktsplatsen Monte Igueldo. Den andra delen av rutten är mycket mer behagligare och du lämnar aldrig kusten. Du kommer besöka den historiska byn Zarautz och avsluta etappen i den charmerande fiskebyn Getaria. Denna ligger vid sidan av ​​San Antón-berget, en naturpark som av lokalborna är känd som "Getarias mus" på grund av sin form.

Svårighetsgrad: Moderat. Cykelavstånd: 30 km. Total stigning: 550 m

DAG 4: GETARIA – LEKEITIO

Rutten fortsätter längs kustvägen och i Zumaia rekommenderar vi att ta tåget till nästa by, Deba, för att undvika trafiken på landsvägen. Efter att ha korsat bron som går över floden, fortsätter du längs en härlig cykelstig förbi en vacker strand, i spektakulära omgivningar. Du kommer till Lekeitio på en stilla och behaglig cykelväg med vacker panoramautsikt. Denna landsby är en av ​​de mest charmerande fiskebyar i området på grund av sin privileigerade position vid mynningen av floden Lea. Du kan njuta av en promenad längs byns färgrika hamn och fantastiska strand.

Svårighetsgrad: Lätt. Cykelavstånd: 32 km. Total stigning: 300 m

DAG 5: LEKEITIO – MUNDAKA

I loppet av de första kilometerna av denna etapp kommer du cykla genom ett imponerande inlandslandskap. Delar av rutten ligger bort från landsvägen längs floden Lea. Därefter passerar du genom Guernica. Denna historiska by har bland annat blivit bombad under det spanska borgarkriget 1937. Byn inspirerade Picasso till en av hans berömda målningar. Längs en lång cykelstig når du Urdaibai, ett spektakulärt UNESCO-biosfärreservat med det omfattande sandområdet fyllt med flyttfåglar. Mundaka är en internationell surfing-destination, som erbjuder den längsta "left-han break"- vågen i Europa.

Svårighetsgrad: Lätt-Moderat. Cykelavstånd: 50 km.
Total stigning: 450 m

DAG 6: MUNDAKA – PLENTZIA

Dagens etapp är den mest fysiskt krävande på rutten, på grund av den stigande höjdskillnaden. Belöningen är dock värt mödan då du har utsikt över ett av de mest magiska och ikoniska platserna på rutten: San Juan de Gaztelugatxe. En plats som bland annat har varit kuliss till serien "Game of Thrones". Du kommer härefter passera stranden i Bakio-en av ​​de mest emblematiska stränderna på Biscayens kust. Dagen avslutas i den härliga badbyn Plentzia, med en blanding av medelåldersplatser, charmerande hus längs kusten och en härlig promenad längs flodmynningen.

Svårighetsgrad: Moderat. Cykelavstand: 38 km. Total stigning: 900 m

DAG 7: PLENTZIA – BILBAO

En lugn och behaglig dag där mestadels av rutten är längs cykelleder. En sista stigning i början av ​​denna etapp ger dig mölighet att njuta av en fantastisk utsikt över Sopelanas breda strand från spektakulära klippor. I loppet av resten av ​​rutten kan du se hur Bilbao har utvecklats de senaste 20 åren. Staden har lagt sin industriella förtid bakom sig. Stålindustri och skeppsbebyggelse har givit plats för staden att kunna dedikera sig till, samt bli knutpunkt för kultur- och affärsturism. Detta med Guggenheim-museet som den största eksponenten för denna metamorfos.

Svårighetsgrad: Lätt. Cykelavstånd: 35 km. Total stigning: 200 m

DAG 8: HEMRESA

Oavsett tidpunkt för ditt returflyg kan du fortsätta med att njuta av Bilbao. Om du vill kan du beställa en taxitransfer med oss direkt till flygplatsen. Alternativt kan du tillbringa en  extra natt i staden.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg