Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Portugués Light(Tui-Santiago) - sista 100 km

Karta Camino Portugués: Túi - Santiago

Camino promenad av Camino Portugues - de sista 117 km.

Ge dig ut på 117 km äventyrlig pilgrimsvandring från Tui till Santiago. Den idealiska Caminon för dig som har begränsad tid, eller som vill prova på Caminon.

Camino Portugues är den näst mest trafikerade Caminorutten och nästan 20% av alla pilgrimer ankommer via denna Camino till Santiago.

Utgångspunkten för denna tur är Tui, vid gränsen mellan Portugal och Spanien. Härifrån går rutten genom det vackra och lätt kuperade landskapet norrut mot Santiago de Compostela. De naturliga höjdpunkterna är omkring Vigo, där man på flera ställen har en storslagen utsikt över fjorden. Camino Portugues är en idealisk mix av spännande kultur, varierad och vacker natur, storstad, historia, strand, kuperade skogslandskap, floder och idylliska byar.

En spännande och historisk resa som varje pilgrim kommer att njuta av.

På denna pilgrimsvandring upplevs etapp 6 - 10 av de 10 etapperna som utgör Spain is More's Camino-Portugues pilgrimsresa till Santiago de Compostela.

Klicka på 'Begär ett erbjudande' (i den högra kolumnen) för att komma i kontakt med Spain is More för ett personligt erbjudande.

 

Santiago och Finistere:

I Santiago inkluderas som standard alltid två övernattningar. På "vilodagen" har du en guidad dagstur till Finisterre, även känd som världens ände, inkluderad. Båda delarna kan väljas bort efter önskemål.

 

Spain is More erbjuder:

✔ Dagliga avgångar året runt.

✔ Noggrant utvalda hotell - alltid med eget badrum.

✔ Spain is Mores digitala Camino-guidebok med praktiska pilgrimsinformation, förslag på packlista, rekommenderade restauranger, stadskartor med camino- och hotellplacering, pilgrimspass, bra råd och vägledningar, servicetelefonnummer och m.m.

✔ Anpassning av etapper: Ja.

 

Miss inte...

Tui: Dess katedral, med fantastisk utsikt över Miño-floden och gränsen till Portugal, är en idealisk startpunkt för din pilgrimsresa.

Pontevedra: Pontevedra är ett charmigt stopp. Ta dig tid att utforska dess torg och kullerstensbelagda gator.

Padrón: Berömt som platsen där, enligt legenden, aposteln Jakobs kropp anlände.

✔ Padrón-peppar, de berömda små gröna Pimientos de Padrón, härstammar härifrån.

De Galiciska Skogarna och Floderna: De naturliga sträckorna av stigen är spektakulära, med eukalyptusskogar och lugna floder. Dessa landskap erbjuder en fridfull och meditativ miljö för pilgrimer

 

Läs mer om den portugisiska Camino; avstånd, terräng, väder mm.

 

Rabatt

Inkluderar
 1. 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Porto/Santiago, retur från någon av dessa flygplatser - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Buss från busstationen i Santiago till Túi eller flygplatsen i Porto till Valenca do Minho.
 4. Ev. buss från Santiago till flygplatsen i Porto (vid hemresa därifrån).
 5. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 6. Pilgrimspasset.
 7. Guidad tur till Finisterre (sista dagen).
 8. 24/7 nödnummer under resan.
 9. Skatter och avgifter.

  *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Transport från boendet i Santiago till flygplatsen (taxi ca 20€ - buss ca 5€). Busstider och busshållplatser framgår i vårt guidematerial.
 3. Transport från Santiago flugplats till Santiago busstation.
 4. Transport från Valenca Do Minho till hotel i Tui. 
Valfritt

​​​​​​

 1. Gör ditt Camino ännu mer personligt: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m.
 2. Bagageservice på pilgrimsvägen kan köpas till. Om du köper bagageservice transporteras din väska/koffert från hotell till hotell på schemalagda vandringsdagar. Pris vid föreslagen etappdelning, 1050kr./enhet på max 15 kg.
 3. Förlängning av vistelse i exempelvis Porto, Santaiago eller Madrid kan köpas till.
 4. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 5. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
 6. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Camino Portugués Light

(Tui-Santiago) - sista 100 km

Från
14.200 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.450 SEK

Dagligt program

Túi - Santiago

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankoms i Tui

Ankomst med buss från flygplatsen i antingen Porto, Vigo eller Santiago de Compostela. Upplev denna historiskt viktiga by på gränsen mellan Portugal och Spanien. 

Dag 2.- Tui - Redondela 32 Km

En relativt lång och lättgången etapp, under dagen möter man endast en hård stigning. Etappen är en av de vackraste på den Portugiska vägen, särskilt när man går genom Valle de Rio Louro. Många väljer att dela upp denna etapp i två för att kunna njuta i lugn och ro av de vackra omgivningarna. Då blir det en övernattning i mitten av etappen ungefär.

Distans: 32 Km

HÖJDPROFILm
RedondelaTui
Dag 3.- Redondela - Pontevedra 20 Km

Efter att man har passerat några byar bjuds man på en magnifik utsikt över Vigos ”fjord”. Om du är en ostronentusiast missa inte chansen att stanna till en stund i byn Arcade - känd för att ha de bästa ostronen i Galicien.

Dagen slutar i den historiska staden Pontevedra med många kyrkor, torg och färgglada hus. Det råder en härlig atmosfär, sätt dig på någon av alla de uteserveringar som finns, gärna med ett glas vitt Albariño-vin och vila fötterna efter en dag på leden.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
PontevedraRedondela
Dag 4.- Pontevedra - Caldas del Reis 22 Km

Efter en förhoppningsvis trevlig kväll i Pontevedras härliga atmosfär fortsätter el Camino ut ur staden på en bro som leder över floden Rio Lérez.

Man vandrar vidare i en grönskande dal innan terrängen öppnar upp sig. En dag av rofylld vandring som slutar i Caldas de Reis.

Distans: 22 Km

HÖJDPROFILm
Caldas de ReisPontevedra
Dag 5.- Caldas del Rey - Padrón 19 Km

Leder fortsätter genom några förtrollande platser av Camino Portugués, du passerar den medeltida bron över Rio Bermaña.

Dagens slutmål är Padrón, enligt legenden anlände skeppet hit med Aposteln Sankt. Jakobs kvarlevor. Sedan transporterades han till det vi idag känner som Santiago de Compostela och du följer i hans spår.

Pádron är känd över hela Spanien för sina små gröna paprikor, vilka naturligtvis bör testas. Vissa är ”spicy” och andra inte, man kan aldrig veta förrän man tagit en tugga…

Distans: 19 Km

HÖJDPROFILm
PadrónCaldas de Reis
Dag 6.- Padrón - Santiago de Compostela 25 Km

Det är alltid något speciellt med att vandra in i Santiago, oavsett vilket Camino man kommer ifrån.

Från Camino Portugués kan du se katedralens spiror lite tidigare än via Camino Francés - dessa bjuder alltid på en lika välkomnande syn. Efter att du anlänt till hotellet har du hela eftermiddagen på dig att besöka världsarvsstaden Santiago de Compostela.

Distans: 25 Km

HÖJDPROFILm
Santiago de CompostelaPadrón
Dag 7.- Santiago de Compostela till Finisterre (dagsutflykt)

Att avsluta sin pilgrimsresa i Finisterre är ett måste! Dagsutflykten, som ingår i priset, går med minibuss och engelskspråkig guide från Santiago till Finisterre på morgonen, åter tillbaka på eftermiddagen.

Utanför den dramatiskt vackra och legendariska kusten "Costa de la Muerte" (dödens kust) har många skepp förlist på de lömska reven. Kusten besitter en slags rå och naturlig skönhet som måste upplevas på plats. På den västligaste punkten ligger Finisterre, känd som ”världens ände” av romarna. För många pilgrimer är detta en symbolisk plats att avsluta sin pilgrimsfärd på. Kanske kan man hitta en strand där man finner snäckskalet som är själva symbolen för Camino de Santiago - en minnesvärd souvenir att ta med sig hem efter en lyckad pilgrimsvandring!

Kvällen spenderas på egen hand i Santiago.

Dag 8.- Hemresa

Hemresa från Santiago.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg