Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

La Costa Verde Express****: Bilbao- Santiago de Compostela
Costa Verde Express

8 dagars lyxresa genom Norra Spanien. Upplev hela tågresan med Transcantábrico Clásico. En av världens bästa tågresor!

El Transcantábrico Clásico anses vara en av världens bästa lyxtågresor. Med 29 års erfarenhet vet besättningen hur man ger gästerna en oförglömlig semesterupplevelse! På 8 dagar med 7 nätter ombord kommer du få chansen att upptäcka det allra bästa i Norra Spanien, från förhistoriska grottmålningar i Altamira till Guggenheimmuseets moderna arkitektur.

Upplev historien, spännande kultur, intressanta museer och en välkomponerad mix av stränder och berg. Dessutom får du chansen att prova de lokala kökens alla smaker - allt under förstklassig service. Alla luncher och middagar serveras på restauranger, som alla utmärker sig genom att erbjuda typiska regionala rätter. Ett utmärkt sätt att lära känna Norra Spaniens gastronomiska arv. En frukostbuffé är inkluderad på tåget. Alla måltider är inkl. i priset. Diverse dryck ingår under tågresan.

Download brochure

Varje kupé har en dubbelsäng, bagageutrymme, minibar, värdeskåp, garderob, skrivbord, luftkonditionering och telefon. Det privata badrummet har alla faciliteter man kan tänka sig. Alla sviter har stora fönster med gardiner, där du kan njuta av landskapen som passerar förbi utanför. Gästerna kan förflytta sig fritt mellan tågets olika lounger och vagnar.

Rutten följer den gamla järnvägen, som på sin tid var en viktig länk för transport av kol från León genom bergspassen till hamnstaden Bilbao. Sedan dess har spåren utvidgats och följer idag en stor del av den gröna kusten. Tåget puffar harmoniskt på genom några av Spaniens vackraste landskap och besöker de viktigaste städerna - stora som små.

En lyxbuss följer tåget och finns alltid på plats för att transportera gästerna till och från sevärdheter, aktiviteter och restauranger. Tåget går i lugn takt och det finns gott om tid för att njuta av alla berikande upplevelser.

Under natten stannar tåget på små charmiga tågstationer så att man kan njuta av en god natts sömn. Dessutom ligger stationerna vanligtvis i centrum av städer/byar så att man enkelt kan uppleva den härliga spanska atmosfären som råder framåt midnatt.

Att resa på El Transcantábrico innebär en personlig och charmig semester med förstklassig service, lyx och storartade upplevelser. Man har dessutom tillgång till alla tänkbara moderna bekvämligheter. En tågresa utan dess like!

Obs! Resan kan gå antingen från Santiago de Compostela till León eller vice versa. Flyg, transport och de två extra nätterna, före och efter tågturen ingår. Detta sker på centralt belägna hotell i respektive Santiago de Compostela och León (en före tågresans början och en efter dess slut).

Du kommer att ha gott om tid att uppleva dessa två vackra och inbjudande städer. Med Spain is Mores medföljande guidebok i handen guidar vi dig till alla sevärdheter, aktiviteter och annat värt att se och upptäcka. Dessa två dagar spenderas på egen hand och frukost ingår.

Se kalender
 • Från 45000 SEK/pers.
 • 10 dagar / 9 nätter
Inkluderar

Från 45.000 SEK/pers.Per person i delat dubbelrum

Enkelrumstillägg: 30.000 SEK

Inkluderar
 1. 7 nätter inkl. frukost i egen svit (kupé)/ dubbelrum: 2 nätter på charmiga hotell (León och Santiago) + 5 nätter ombord på Transcantábrico.*
 2. 5 middagar och 6 luncher ombord på tåget med traditionella lokala rätter från de olika regionerna (inklusive vin, kaffe och likör).
 3. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Madrid, retur från Santiago - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 4. Musik och underhållning i ”pub-vagnen”.
 5. Planerade utflykter med entré till museer, katedraler, kloster, m.m.
 6. Transport i lyxbuss för utflykterna (bussen följer tåget under hela resan).
 7. Dagens nyhetstidningar.
 8. Permanent säkerhetstjänst/vakt.
 9. Flerspråkiga guider under hela resan.
 10. En omfattande Spain is More reseguide med rekommendationer, resväg, vägbeskrivning till hotell, m.m.
 11. 24/7 nödnummer under resan.
 12. Skatter och avgifter.
 13. *OBS: Dubbelsängens bredd: 120 cm.
 14. Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Pristillägg vid extrasäng för person under 12 år: 17115 kr.
Valfritt
 1. Gör din resa ännu mer personlig: stanna längre (övernattningar i León, Madrid, Santiago eller längs den gröna kusten) lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna!
 2. Avbeställningsförsäkring: 6% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Day 1: Arrival in Bilbao
Dag 2: Bilbao-Santander

Tåget anländer på morgonen till Bilbao och dagens höjdpunkt är det världsberömda Guggenheimmuseet. Det futuristiska museet har gjort så att Bilbao numera återfinns på den arkitektoniska världskartan. I de direkta omgivningarna har flera intressanta konstverk skapas och en imponerande utveckling har skett sedan byggandet av Guggenheimmuseet.

Lunch äts ombord på tåget, samtidigt kan man njuta av kustlandskapen som passerar förbi på resan mot Santander.

Dag 3: Santander - Santillana - Arriondas

Dagen börjar med en kort resa på tåget innan lyxbussen transporterar er till historiska Santillana del Mar, ”byn av 3 lögner”. Den är varken platt, helig eller ligger nära havet som dess namn antyder. Därefter blir det besök på Altamira-grottorna, även känd som ”grottmålningarnas Sixtinska kapell” med sina förhistoriska målningar samt Neo Cueva-museet (som illustrerar målningarna visuellt). Efter lunch återvänder ni till tåget som fortsätter till Asturien med stopp i Ribadesella - som har magnifika hus och en vacker strandpromenad. Middag och övernattning i Arriondas.

Dag 4: Arriondas-Picos de Europa-Avilés-Candáss

Idag kommer ni att besöka hjärtat av Furstendömet Asturien. Upplev den natursköna nationalparken Picos de Europa och åk upp till smältvattensjön Enol, omgiven av snöklädda bergstoppar. Sedan besöks Covadongas kapell/grottor/basilika, en plats full av traditioner och legender. Lunch äts ombord på tåget som rullar vidare mot Oviedo, eleganta huvudstaden i Asturien med många kulturella skatter. Gå vilse i den gamla staden på en tapasrunda och prova den naturliga äppelcidern som är så typisk för regionen. Middag ombord och övernattning i Candás.

Dag 5: Candás-Oviedo-Gijón-Luarca

Du börjar dagen med att utforska Avilés, en historisk stad med en mysig stadskärna, sedan står ett besök i den härliga Atlantstaden Gijón på schemat. Tåget fortsätter efter Asturiens kustremsa till Luarca, en av Spaniens vackraste fiskebyar inklämd mellan klippor. Upplev den ”vita byn” med en guidad tur. Middag och övernattning i Luarca.

Dag 6: Luarca-Ribadeo-Viveiro

Resan fortsätter in i Spaniens västligaste region, Galicien. På gränsen till Asturien ligger den historiska byn Ribadeo som ni stannar till i. Här blir det ett besök på ”katedralstranden” Playa de las Catedrales - ett naturunder att häpnas över. Efter det finns det tid för sightseeing i Ribadeo innan tåget fortsätter till Viveiro medan ni äter lunch ombord. Den galiciska Rías Altas-kusten är fylld av dramatiskt vacker, oförstörd och rå natur. I Viveiro blir det en guidad tur samt middag, tåget stannar där för natten.

Dag 7: Viveiro-Ferrol-Santiago de Compostela

Medan du njuter av din sista frukost ombord anländer tåget till Ferrol där lyxbussen väntar på dig. Bekvämt körs du till vallfärdsorten Santiago de Compostela. Besök katedralen samt den gamla stadsdelen som är ett Unesco-världsarv, fylld av historiska byggnader, torg, kullerstensgator och utomjordiskt bra matutbud. Ta in den speciella pilgrimsatmosfär som råder i Santiago. Tågresan slutar efter detta besök.

Du checkar in på ett lyxigt centralt hotell, under kvällen finns det tid för avslappnning och sightseeing på egen hand.

Dag 8: Hemfärd

Hemresa från Bilbao eller Sasntiago.