Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Francés

(Logroño - León)

Karta Camino Francés: Logroño - León

Pilgrimsvandring mellan Spaniens vackraste katedraler

Camino-sträckan mellan Logroño och León skiljer sig på flera sätt från avsnitten före Logroño och efter León. Både historiskt, kulturellt, gastronomiskt och inte minst naturskönt är denna del av Caminon unik. Resan varierar från de vackra mjuka kullarna täckta med vinstockar och barrskogar i La Rioja till den enorma slätten mellan Burgos och León, med otaliga små autentiska byar.

Din resa börjar i Logroño, hjärtat av Rioja-vin, där vingårdarna förenar skönhet med traditioner. På din väg genom de enorma slätterna i Castilla möter du historiefyllda byar. Njut av ett idealt klimat, kännetecknat av fler soldagar och en torrare atmosfär än andra delar av rutten. Därför är det en sträcka som många vandrar tidigt och sent på året.

Låt de varierade landskapen fängsla dig. Från La Riojas kullar till de oändliga fälten i Castilla-León-regionen erbjuder varje etapp på denna Camino unika panoramavyer. Platser som Burgos, med sin imponerande gotiska katedral, tillför ett rikt kulturarv till din resa.

Vid ankomsten till León välkomnas du av stadens storslagna gotiska katedral. Här kan du koppla av och njuta av lokala traditioner, utforska de kullerstensbelagda gatorna och smaka på regionens gastronomi.

I León ligger Spain is More's kontor, där vi gärna bjuder på en kopp kaffe så vi kan höra om din resa. Alla våra rekommendationer för din caminovandring har vi samlat i ditt personliga guidematerial, som du får före avresa. Här berättar vi om alla våra erfarenheter och rekommendationer för upplevelser, restauranger, regionala rätter, rutinformation och praktiska råd. Dessutom information om vårt nödnummer, så att du alltid har oss till hands om det skulle visa sig nödvändigt!

Klicka på 'Begär Erbjudande' (i höger kolumn) och få ett personligt men icke-bindande erbjudande.


Spain is More erbjuder:

Gör din resa personlig! Spain is More erbjuder och garanterar följande på denna resa:

✔ Res varje dag året runt.

✔ Kom ihåg! Etapperna kan anpassas efter dina behov.

✔ Noggrant utvalda hotell, alltid med eget badrum.

✔ Spain is More's Camino-guidebok med praktisk pilgrimsinformation, förslag på packlista, rekommenderade restauranger, stadskartor med camino- och hotellplacering, pilgrimspass, bra råd och vägledningar, servicetelefonnummer och mycket mer.

✔ Lägg till bagagetransport (se tilläggspris under 'möjligt/valfritt')

 

Miss inte...

✔ Ät tapas och pinchos på Logroños berömda tapasgata. Guidematerialet visar dig de allra bästa tapasbarerna. Vi kan arrangera ett besök på en vingård inklusive provsmakning inom gångavstånd från centrala Logroño.

✔ Besök klostren Yuso och Suso, som förklarades som världsarv 1997. Kräver extra övernattning/vilodag i antingen Nájera eller Santo Domingo de la Calzada.

✔ Utforska de kulturella underverken i staden Burgos. En extra övernattning - eller vilodag kan rekommenderas.

✔ Den vackra staden León med dess monument och livliga vin- och tapasscen. En extra övernattning rekommenderas

 

 

Läs mer om Camino Francés: Avstånd, terräng, väder och goda råd.

 

Rabatt

Inkluderar
 1. 13 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao/Madrid - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Transport från Bilbao/Madrid till Logroño.
 4. Transport från León till Bilbao/Madrid.
 5. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 6. Pilgrimspasset/La Credencial.
 7. 24/7 nödnummer under resan.
 8. Skatter och avgifter.

  *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxitransporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
Valfritt
 1. Anpassa din Camino: Utöka din vistelse, dela upp etapper, lägg till spännande upplevelser osv.
 2. Bagageservice på pilgrimsvägen kan köpas till. Om du köper bagageservice transporteras din väska/koffert från hotell till hotell på schemalagda vandringsdagar. Pris vid föreslagen etappdelning, 1000 kr./enhet på max 15 kg.
 3. Förlängning av vistelse i exempelvis Bilbao, Gijon, Madrid,  kan köpas till.
 4. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 5. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
 6. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Camino Francés

(Logroño - León)

Från
13.650 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 3.450 SEK

Dagligt program

Logroño - León

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Logroño

Du anländer till Logroño med buss eller tåg från antingen Madrid eller Bilbao, beroende på ditt flyg från Sverige.

Vid Ebrofloden ligger den pulserande staden Logroño som har varit en viktig del av Camino de Santiago genom århundradena. Här kommer du att övernatta på ett trevligt hotell i den historiska stadskärnan. Passa på att besöka alla sevärdheter och gör som lokalbefolkningen: bege dig till Laurelgatan för en tapasrunda. I Logroño, som är La Riojas huvudstad, är vin och mat naturligtvis en stor del av vardagen. I Spain is Mores guidebok, som du mottar före avresa, har vi samlat tips på de bästa restaurangerna, bodegorna och härligaste tapasbarerna. 

Dag 2.- Logroño - Nájera 29 Km

Du fortsätter in i naturparken La Grajeras vackra miljö. Snart är du åter ute på La Riojas landsbygd, omgiven av milsvida vinodlingar och små fruktträdgårdar.

Du vandrar genom Navarrete, en by som är känd för sin vackra keramikkonst. Sedan går du vidare till Ventosa och upp på kullarna i San Antón. Här bjuds man på fina vyer över vinfälten, särskilt i september när det skördas för fullt. Slutligen når du dagens mål Nájera.

Distans: 29 Km

HÖJDPROFILm
NájeraLogroño
Dag 3.- Nájera - Sto. Domingo 21 Km

Du fortsätter genom landskap som är fyllda med spannmålsfält och vinodlingar. Du passerar också den charmiga byn Azofra. Idag är målet Santo Domingo de la Calzada, en idyllisk och historisk småstad i Rioja Alta. Den välbevarade historiska stadskärnan, många restauranger med utsökt mat och atmosfären lockar besökare året runt. Om du väljer att tillbringa en extra natt här kan du uppleva det världsberömda klostret som ligger i närheten. Spain is More kan hjälpa till med att arrangera en utflykt.

Distans: 21 Km

HÖJDPROFILm
Sto. DomingoNájera
Dag 4.- Sto. Domingo - Belorado 21 Km

Idag går el Camino vidare in i regionen Kastilien och León. Från denna punkt och några veckor framöver, kommer du att vandra på Meseta-platån. Belorado är belägen vid foten av en höjd där ruinerna av ett eremitboende och mystiskt slott fortfarande vaktar byn.

Distans: 21 Km

HÖJDPROFILm
BeloradoSto. Domingo
Dag 5.- Belorado - San Juan de Ortega 25 Km

Dagens etapp passerar flera intressanta monument såsom kyrkan Virgen de la Peña som karvats ut ur klipporna, samt några slottsruiner placerade på strategiska platser. Man vandrar i fina bergsmiljöer i ett bördigt skogsområde där det rinner många små bäckar.

Distans: 25 Km

HÖJDPROFILm
San Juan de OrtegaBelorado
Dag 6.- San Juan de Ortega - Burgos 26 Km

Första delen av dagen går igenom en stor tallskog innan du når Burgos förorter. I Atapuerca, strax innan Burgos, finns en av världens viktigaste arkeologiska platser. Här har man hittat ett av de äldsta skeletten, liksom många andra förhistoriska föremål. Dessa finns utställda på museet Evolución Humana i Burgos - som erbjuder ett spännande och lärorikt besök.

Burgos grundades år 884 och dess historiska arv är rikt och omfattande. Staden är fylld av sevärdheter där den gotiska katedralen, som blev ett Unesco-världsarv 1984, är kronjuvelen. I den gamla staden råder en skön atmosfär med många trevliga barer och små torg. Lägg ifrån dig vandringskängorna för en stund och koppla av med ett glas rött och himmelska pinchos.

Distans: 26 Km

HÖJDPROFILm
BurgosSan Juan de Ortega
Dag 7.- Burgos - Hontanas 31 Km

Du fortsätter på Mesetan (höghöjdsplatån) i ett glesbefolkat jordbruksområde där du bara följs av din egen skugga - samt kanske av en del andra pilgrimer… Upplev medeltida byar där Camino-leden passerat sedan urminnes tider.

Distans: 31 Km

HÖJDPROFILm
HontanasBurgos
Dag 8.- Hontanas - Frómista 32 Km

En dag utan skugga eller skydd från träden. Ibland kan det vara påfrestande sol, piskande regn, hård vind eller det mest fantastiska vår-, sommar- eller höstvädret. Man kan aldrig veta och utan träd på Mesetans flacka terräng går det inte att gömma sig undan vädret. Höjdpunkterna under dagen inkluderar San Antón, ett besök till Castrojeriz och klättringen till Teso de Mostelares. Blicka ut över ”Tierra de Campos” - ett ”land” med stor stolthet över sitt spannmål, storkar, duvflockar och värdefulla konstskatter.

Obs! Dessa två långa etapper kan delas in i tre om du anser att avstånden är för långa.

Distans: 32 Km

HÖJDPROFILm
FromistaHontanas
Dag 9.- Frómista - Carrión de los Condes 19 Km

Liknande gårdagens etapp med samma miljö och några mindre byar där du kan uppleva ”det ursprungliga Spanien”. Platser där tiden verkar ha stått still och lokalbefolkningen äger en lång jordbrukstradition. Dagens kulturella skatt är Santa María la Blanca-kyrkan, som en gång i tiden tillhörde tempelriddarna.

Distans: 19 Km

HÖJDPROFILm
Carrion de los CondesFromista
Dag 10.- Carrión de los Condes - Moratinos 28 Km

Under denna etapp kan du besöka Monasterio de San Zoilo, ett mycket vackert och intressant kloster. Om du reserverar din resa tillräckligt långt i förväg är det möjligt att övernatta här.

Distans: 28 Km

HÖJDPROFILm
MoratinosCarrion de los Condes
Dag 11.- Moratinos - Burgo Ranero 25 Km

Rutten fortsätter genom ändlösa jordbruksfält tills du når Sahagún, vilket är ett viktigt ”pilgrimsnäste” med intressanta kloster, kyrkor och en underbar romersk bro.

Spannmål, majs, solros och många andra grödor färgar landskapen. Man ser storkar i de gamla kyrktornen, i luften svävar örnar mäktigt, denna etapp är underbart lantlig. Man passerar flertalet charmiga byar som förmodligen inte skulle existera om det inte var för El Camino.

Distans: 25 Km

HÖJDPROFILm
SahagunMoratinos
Dag 12.- El Burgo Ranero - Mansilla 19 Km

Leden följer en rad träd som planterats längs vägen från Reliegos till Mansilla. Under resans gång lägger du säkerligen märke till de många ”källargrottor” som har huggits ut ur klipporna. De användes traditionsenligt för att låta vinet mogna. Idag är dessa ett vanligt utflyktsmål, många tar med sig en matsäck full med lokala delikatesser och spenderar en lugn stund här med släkt och vänner. I den lilla byn Reliegos finns många exempel på dessa ”grottor”.

Distans: 19 Km

HÖJDPROFILm
MansillaEl Burgo Ranero
Dag 13.- Mansilla - León 19 Km

Idag anländer du till León (där Spain is Mores kontor finns - titta gärna förbi på en kopp kaffe). De första kilometerna efter Mansilla är lättvandrade, sedan fortsätter du in i Leóns industriområde (varav många väljer att en buss resten av vägen).

När du väl har nått León och skymtar den mäktiga katedralen för första gången kommer du känna att varje steg av resan varit mödan värt.

Den gamla romerska regionala huvudstaden är en av de viktigaste städerna på pilgrimsleden. Stadens medeltida betydelse återspeglas i monument som den storslagna katedralen och magnifika San Marcos samt San Isidro - där flera forntida kungar och drottningar ligger begravda. Den gamla stadskärnan är fylld av tapasbarer, mysiga torg och härligt folkliv.

Distans: 19 Km

HÖJDPROFILm
LeónMansilla
Dag 14.- Hemfärd

Hemresa från León med buss eller tåg till Madrid och sedan vidare till Sverige.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg