Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Francés Light - sista 100 km

(Sarria - Santiago)

Karta Camino Francés: Sarria - Santiago de Compostela

En aptitretare av el Camino.

Camino-vandringen "Camino de Santiago Light" startar i staden Sarria, 116 km öster om Santiago. Det är den kortaste sträckan man kan vandra, om man vill uppnå "La Compostelana", pilgrimsbeviset. Turen är ett perfekt smakprov på Caminon, och är samtidigt en sträcka som många erfarna camino-vandrare återvänder till gång på gång.

Sträckan är magisk, och chansen att du kommer tillbaka är stor. Avståndet är tillräckligt långt för att du ska dras helt in i caminouniversumet, och upplevelserna kryddas med historiska monument och vacker natur i överflöd.

Oundvikligen möter du spännande människor från hela världen, vars bekantskaper ofta utgör en stor del av upplevelsen. En resa som har lite av allt, och som avslutas framför Santiago de Compostelas enorma och historiska katedral, mitt i den UNESCO-skyddade staden - slutstationen för din, och de flestas, pilgrimsvandring.

"Camino de Santiago Light" är den mest populära sträckan bland alla Camino de Santiago-rutterna, vilket har sina för- och nackdelar. Hur du minimerar nackdelarna och istället får ut det mesta av din pilgrimsvandring, har vi sammanfattat i det omfattande guidematerialet, som du får före avresa. Här har vi samlat all vår erfarenhet och rekommendationer om upplevelser, restauranger, regionala rätter, ruttinformation och praktiska råd.


Klicka på "Begär Erbjudande" (i högra kolumnen) för att komma i kontakt med Spain is More för ett personligt erbjudande.


Santiago och Finistere:

I Santiago inkluderas som standard alltid två övernattningar. På "vilodagen" har du en guidad dagstur till Finistere, även känd som världens ände, inkluderad. Båda delar kan väljas bort efter önskemål.


Spain is More erbjuder:

✔ Dagliga avgångar året runt.

✔ Noga utvalda hotell - alltid med eget badrum.

✔ Personlig digital guide från Spain is More

✔ Anpassning av etapper: Ja, alltid.

 

Miss inte...

Klosteret i Samos kräver en extra övernattning i Sarria. Från Samos kan du vandra 11 km tillbaka till Sarria - den perfekta uppvärmningsturen.

Världens bäst bevarade romerska stadsmur i Lugo. Kräver en extra övernattning i Sarria (både Samos och Lugo kan nås på en dag).

✔ Stämningen i Santiago de Compostela.

 

 

Läs mer information om Camino Frances, avstånd, terräng, väder mm

 

Rabatt

Inkluderar
 1. 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Santiago/Madrid, retur från Santiago de Compostela - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Transport från Santiagos flygplats till hotellet i Sarria.
 4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. Pilgrimspasset.
 6. Guidad tur till Finisterre (sista dagen).
 7. 24/7 nödnummer under resan.
 8. Skatter och avgifter.

  *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxitransporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Transport från boendet i Santiago till flygplatsen (taxi ca 20€ - buss ca 5€). Busstider och busshållplatser framgår i vårt guidematerial.
Valfritt
 1. Anpassa din Camino: Utöka din vistelse, dela upp etapper, lägg till spännande upplevelser osv.
 2. Bagageservice på pilgrimsvägen kan köpas till. Om du köper bagageservice transporteras din väska/koffert från hotell till hotell på schemalagda vandringsdagar. Pris vid föreslagen etappdelning, 720 kr./enhet på max 15 kg.
 3. Förlängning av vistelse i exempelvis Madrid, Sarria, Santiago kan köpas till.
 4. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 5. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
 6. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Camino Francés Light - sista 100 km

(Sarria - Santiago)

Från
12.100 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.750 SEK

Dagligt program

Sarria - Santiago de Compostela

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Sarria

Vår chaufför möter dig på Santiago de Compostelas flygplats och kär dig direkt till hotellet i Sarria.

Under dagen föreslår vi två spännande utflykter. Man kan antingen ta buss/taxi till det berömda klostret i Samos som är ett av världens äldsta. Efter att man i lugn och ro har utforskat det kan man besöka byn Somos för att sedan vandra tillbaka de 11 km efter pilgrimsleden till Sarria. Leden är smått kuperad, går igenom frodiga skogar och är en bra uppvärmning inför morgondagen.

Det andra alternativet är att ta en buss på 35 minuter (eller komma överens om transport med föraren från dagen innan) till den historiska staden Lugo. Här kan man besöka och promenera på en av världens bäst bevarade romerska ringmurar.

Dag 2.- Sarria - Portomarín 23 Km

Galicien är en av de vackraste regionerna i Spanien, både när det gäller natur och traditioner. På dagens etapp kan du uppleva detta på nära håll. Det är som i en saga, du vandrar harmoniskt genom frodiga skogar, gräsbevuxna ängar, fruktträdgårdar och enkla stenbyggda byar.

Distans: 23 Km

HÖJDPROFILm
PontomarinSarria
Dag 3.- Portomarín - Palas de Rei 25 Km

Terrängen planar ut men är ändå kuperad under vissa delar. Området är vackert, frodigt och optimismen över att slutmålet närmar sig börjar övervinna den fysiska ansträngningen. På små stigar och landsvägar når du tillslut Palas de Rei, en by med cirka 2000 invånare som har en spännande historia att förtälja.

Obs! De två etapperna mellan Portomarín och Arzúa kan delas upp i tre med följande kilometerlängd: 17, 16 och 20.

Distans: 25 Km

HÖJDPROFILm
Palas de ReiPontomarin
Dag 4.- Palas de Rei - Arzúa 28 Km

Terrängen liknar de senaste dagarnas vandring. En typisk dag på Camino de Santiago-leden med rullande gröna kullar, betande boskap, stenmurar och små romanska kyrkor. Vandra harmoniskt och insup sträckans historiska arv.

Etappen kan enkelt delas upp i två med en extra natt i Melide, vilket ger två vandringsdagar på ca 14 km istället. Om detta är önskvärt, vänligen ange denna information när du beställer resan.

Obs! De två etapperna mellan Portomarín och Arzúa kan delas upp i tre med följande kilometerlängd: 17, 16 och 20.

Distans: 28 Km

HÖJDPROFILm
ArzúaPalas de Rei
Dag 5.- Arzúa - O Pedrouzo 20 Km

Den näst sista etappen av Camino de Santiago kännetecknas av en god och positiv atmosfär. De pilgrimer du stöter på längs med vägen är alla glada och lättade då målet är inom nära räckhåll. Leden går igenom vackra Eukalyptusskogar som erbjuder en skön skugga.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
O Pedrouzo Arzúa
Dag 6.- O Pedrouzo/ A Rúa - Santiago de Compostela 20 Km

Stort grattis, du har klarat en stor utmaning och uppnått ett beundransvärt mål! Nu är det dags för ett antal traditionella pilgrimsritualer. Först och främst, glöm inte att stämpla din sista ”Sello” i pilgrimspasset.

Njut av Santiago de Compostelas katedral och förtrollande stadskärna som är ett Unesco-världsarv. Kullerstensgatorna är kantade av historiska byggnader, museum, torg och har ett utomjordiskt bra matutbud. Sätt dig ner på en terrass, beställ in din lokala favorit och bearbeta alla nya intryck från vandringen.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
Santiago de CompostelaO Pedrouzo
Dag 7.- Santiago de Compostela till Finisterre (dagsutflykt)

Många pilgrimer väljer att fortsätta vidare och avsluta sin pilgrimsvandring i Finisterre. Vår dagsutflykt tar dig dit med buss och engelsktalande guide, återvänder gör ni sent på eftermiddagen. Blicka ut över Atlanten från den respektingivande och dramatiska kustlinjen Costa de la Muerte (dödens kust). Där ute i det blå finns ett ondskefullt rev där många skepp förlist genom århundradena. Området besitter en slags rå naturlig skönhet som måste tas in. På kustens västligaste punkt hittas Finisterre - ”världens ände” enligt romarna. För många pilgrimer är detta det symboliska slutet för deras Camino de Santiago.

Kvällen spenderas på egen hand i Santiago de Compostela.

Dag 8.- Hemresa

Hemresa från Santiago.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg