Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Francés

(Logroño-Burgos)

Karta Camino Francés: Logroño - Burgos

Pilgrimsvandring genom Riojas vingårdar till Katedralen i Burgos

Caminovandringen från Logroño till Burgos är både relativt lätt och, inte mindre viktigt, lättillgänglig. Det gör sträckan till ett idealiskt smakprov på Caminon, om du vill prova på en pilgrimsvandring utan att spendera för mycket pengar, resurser eller lediga dagar - och samtidigt önskar att undvika att sluta i Santiago redan vid din första pilgrimsvandring.

En sträcka som vi ofta erbjuder i en kortare version till vängrupper eller andra privata arrangemang som önskar vandra max 3-4 dagar.

Caminovandringen börjar i Logroño, en stad känd för sin varma gästfrihet och utsökta mat. När du promenerar genom dess kullerstensbelagda gator och livliga torg kommer du att uppslukas av La Riojas autentiska charm.

Resan varierar från de vackra mjuka kullarna, täckta med vinstockar och barrskogar i La Rioja, till den enorma slätten med otaliga små byar för vilka Camino de Santiago genom århundradena har varit livgivande.

I Burgos väntar stadens UNESCO-världsarvskatedral, mitt i det historiska centrumet. Med ditt personliga guidematerial i handen, som du har fått före avresa, säkerställer du att du inte missar några upplevelser, både Camino-relaterade och andra. Här har vi samlat all vår erfarenhet och rekommendationer för upplevelser, restauranger, regionala rätter, rutinformation och praktiska råd. Dessutom information om vårt nödnummer, så att du alltid har oss till hands om det skulle visa sig nödvändigt!

Klicka på 'Begär Erbjudande' (i höger kolumn) och få ett personligt men icke-bindande erbjudande.
 

Spain is More erbjuder:

Gör din resa personlig! Spain is More erbjuder och garanterar följande på denna resa:

✔ Res varje dag året runt.

✔ Kom ihåg! Etapperna kan anpassas efter dina behov.

✔ Noggrant utvalda hotell, alltid med eget badrum.

✔ Spain is More's Camino-guidebok med praktisk pilgrimsinformation, förslag på packlista, rekommenderade restauranger, stadskartor med camino- och hotellplacering, pilgrimspass, bra råd och vägledningar, servicetelefonnummer och mycket mer.

✔ Lägg till bagagetransport (se tilläggspris under 'möjligt/valfritt')

 

 

Miss inte...

✔ Ät tapas och pinchos på Logroños berömda tapasgata. Guidematerialet visar dig de allra bästa tapasbarerna. Vi kan arrangera ett besök på en vingård inklusive provsmakning inom gångavstånd från centrala Logroño.

✔ Besök klostren Yuso och Suso, som förklarades som världsarv 1997. Kräver extra övernattning/vilodag i antingen Nájera eller Santo Domingo de la Calzada.

✔ Utforska de kulturella underverken i Burgos.
 

 

Läs mer om Camino Francés: Avstånd, terräng, väder och goda råd.
 

Rabatt

Inkluderar
 1. 6 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao/Madrid - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Transport från Bilbao eller Madrid till Logroño.
 4. Transport från Burgos till Bilbao eller Madrid.
 5. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 6. Pilgrimspasset/La Credencial.
 7. 24/7 nödnummer under resan.
 8. Skatter och avgifter.

  *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
Valfritt

 

 1. Anpassa din Camino: Utöka din vistelse, dela upp etapper, lägg till spännande upplevelser osv.
 2. Bagageservice på pilgrimsvägen kan köpas till. Om du köper bagageservice transporteras din väska/koffert från hotell till hotell på schemalagda vandringsdagar. Pris vid föreslagen etappdelning, 600 kr./enhet på max 15 kg.
 3. Förlängning av vistelse i exempelvis Logroño, Burgos, Bilbao, Madrid kan anordnas,  kan köpas till.
 4. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 5. Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
 6. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Camino Francés

(Logroño-Burgos)

Från
11.200 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 1.500 SEK

Dagligt program

Logroño - Burgos

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Logroño

Du anländer till Logroño med buss eller tåg från antingen Madrid, Bilbao eller Barcelona, beroende på ditt flyg från Sverige.

Vid Ebrofloden ligger den pulserande staden Logroño som har varit en viktig del av Camino de Santiago genom århundradena. Här kommer du att övernatta på ett trevligt hotell i den historiska stadskärnan. Passa på att besöka alla sevärdheter och gör som lokalbefolkningen: bege dig till Laurelgatan för en tapasrunda. I Logroño, som är La Riojas huvudstad, är vin och mat naturligtvis en stor del av vardagen. I Spain is Mores guidebok, som du mottar före avresa, har vi samlat tips på de bästa restaurangerna, bodegorna och härligaste tapasbarerna. 

Dag 2.- Logroño - Nájera 29 Km

Du fortsätter in i naturparken La Grajeras vackra miljö. Snart är du åter ute på La Riojas landsbygd, omgiven av milsvida vinodlingar och små fruktträdgårdar.

Du vandrar genom Navarrete, en by som är känd för sin vackra keramikkonst. Sedan går du vidare till Ventosa och upp på kullarna i San Antón. Här bjuds man på fina vyer över vinfälten, särskilt i september när det skördas för fullt. Slutligen når du dagens mål Nájera.

Distans: 29 Km

HÖJDPROFILm
NájeraLogroño
Dag 3.- Nájera - Sto. Domingo 21 Km

Du fortsätter genom landskap som är fyllda med spannmålsfält och vinodlingar. Du passerar också den charmiga byn Azofra. Idag är målet Santo Domingo de la Calzada, en idyllisk och historisk småstad i Rioja Alta. Den välbevarade historiska stadskärnan, många restauranger med utsökt mat och atmosfären lockar besökare året runt. Om du väljer att tillbringa en extra natt här kan du uppleva det världsberömda klostret som ligger i närheten. Spain is More kan hjälpa till med att arrangera en utflykt.

Distans: 21 Km

HÖJDPROFILm
Sto. DomingoNájera
Dag 4.- Sto. Domingo - Belorado 21 Km

Idag går el Camino vidare in i regionen Kastilien och León. Från denna punkt och några veckor framöver, kommer du att vandra på Meseta-platån. Belorado är belägen vid foten av en höjd där ruinerna av ett eremitboende och mystiskt slott fortfarande vaktar byn.

Distans: 21 Km

HÖJDPROFILm
BeloradoSto. Domingo
Dag 5.- Belorado - San Juan de Ortega 25 Km

Dagens etapp passerar flera intressanta monument såsom kyrkan Virgen de la Peña som karvats ut ur klipporna, samt några slottsruiner placerade på strategiska platser. Man vandrar i fina bergsmiljöer i ett bördigt skogsområde där det rinner många små bäckar.

Distans: 25 Km

HÖJDPROFILm
San Juan de OrtegaBelorado
Dag 6.- San Juan de Ortega - Burgos 26 Km

Första delen av dagen går igenom en stor tallskog innan du når Burgos förorter. I Atapuerca, strax innan Burgos, finns en av världens viktigaste arkeologiska platser. Här har man hittat ett av de äldsta skeletten, liksom många andra förhistoriska föremål. Dessa finns utställda på museet Evolución Humana i Burgos - som erbjuder ett spännande och lärorikt besök.

Burgos grundades år 884 och dess historiska arv är rikt och omfattande. Staden är fylld av sevärdheter där den gotiska katedralen, som blev ett Unesco-världsarv 1984, är kronjuvelen. I den gamla staden råder en skön atmosfär med många trevliga barer och små torg. Lägg ifrån dig vandringskängorna för en stund och koppla av med ett glas rött och himmelska pinchos.

Distans: 26 Km

HÖJDPROFILm
BurgosSan Juan de Ortega
Dag 7.- Hemfärd

Hemresa från Burgos med buss eller tåg till Madrid, Bilbao eller Barcelona.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg