Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Bilsemester i Baskien och längs Norra Spaniens kust

Norra Spanien är en perfekt destination för en omväxlande bilsemester längs den gröna kusten, spektakulära bergsområden, småbyar och moderna städer. Nedanför utgår vi från baskiska Bilbao - och tipsar om upplevelser i alla väderstreck.

2018-06-13

Bilbao i Baskien är en perfekt utgångspunkt för en bilsemester i Norra Spanien. När man anländer i staden kan man välja att stanna några extra nätter, njuta av Guggenheimmuseet och äta läckra pintxos i den gamla stadskärnan (Casco Viejo). Sedan har man en rad semestermöjligheter, beroende på i vilket väderstreck man väljer att köra mot.

Öst om Bilbao

Kör längs den baskiska kusten och upplev alla harmoniska fiskebyar där tiden verkar ha stått still. Kanske stannar du till vid den dramatiska halvön San Juan de Gaztelutxage, som fungerade som en av inspelningsplatserna (Dragonstone) för den 7:e säsongen av Game of Thrones. Tillslut når du "mat-mekkat" San Sebastián, som ligger vackert belägen i snäckskalsformad bukt med Santa Clara-ön och turkostblått vatten. Stadens citystrand, Playa de La Concha , blev nyligen för andra året i rad framröstad som Europa:s bästa av Trip Advisors användare. I vår guidebok, som våra gäster motager före avresa, tipsar vi om de bästa sevärdheterna, prisvärda restauranger och läckra pintxos-barer.

Söder om Bilbao

Hotel Marques de Riscal i La Rioja, Norra Spanien.

Varför inte uppleva vinregionen La Rioja? Gå på vinprovning i tradtionella bodegor (några av dem är arketektoniska mästerverk), bo i pittoreska stenbyar, upplev stämningen på pilgrimsleden Camino de Santiago (kanske vandra lite själv?) och ät lokala delikatesser. "Vinhuvustaden" Logroño, och matgatan Laurel är ett måste.

Väst om Bilbao

Liencres i Norra Spanien.

Att köra västerut erbjuder störst antal möjligheter för en lyckad bilsemester i Spanien. Kör längs den gröna kusten genom Kantabrien, Asturien och ja, hela vägen ut till Galicien. En fantastisk "roadtrip" är att landa i Bilbao, köra till pilgrimsstaden Santiago de Compostela och sedan flyga hem därifrån. Njut av några av Spaniens vackraste fiskebyar som följer som på ett pärlband längs med kusten. För att inte tala om det oändliga antalet ögonsköna stränder som finns i alla former. Pulserande städer som Santander, Gijón, Oviedo, La Coruña och Santiago är också värda ett besök. Varför inte ta en sväng till den fantastiska nationalparken Picos de Europa, endast 60 km från kusten? Alla våra tips finns samlade i guideboken.

Våra bilsemestrar - framtagna genom stor lokalkännedom

Spain is More erbjuder ett stort antal paketresor (med hyrbil, flyg t/r, boende, aktiviteter, etc.) så att du kan ta tillvara på Norra Spaniens alla möjligheter. Vår guidebok låter dig uppleva sevärdheterna, och de där små detaljerna som sätter guldkant på resan. Ha i åtanke att dessa färdiga resor kan ses som ett förslag, de kan alltid anpassas och skapas efter dina önskemål och budget. Klicka här för att se vårt utbud av bilresor i Norra Spanien.

Kontakta oss här med dina önskemål för att motaga ett personligt reseförslag på bilsemester i Norra Spanien. 

Tillbaka