Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Res med stil i Spaniens lyxtåg

Från Al-Andalus i Andalusien till Transcantábrico i Norra Spaniens regioner - upptäck de bästa lyxtågresorna i Spanien.

2022-12-15

Det är det statliga tågbolaget Renfe som ligger bakom dessa unika tågupplevelser där många kupéer/sviter motsvarar ett 5-stjärnigt hotell på räls. Under 2018 har nya rutter öppnats och året väntas slå alla tidigare rekord gällande resenärer. Bland antalet resande finns spanjorer (36%) på första plats, följt av resenärer från USA, Tyskland, Argentina och Australien. 

Nedanför kan du läsa mer om tågresorna som betraktas som världens lyxigaste. Njut av kulturella, gastronomiska och naturupplevelser i världsklass där det mesta ingår i resan. Spain is More har i flera år varit officiell samarbetspartner med Renfe och erbjuder dessa exklusiva upplevelser till de bästa priserna.

Al-Andalus med sin förtrollande Belle Époque-stil

Direkt när man kliver ombord på Al-Andalus hänförs man av den detaljrika och exklusiva inredningen som för tankarna till den berömda Orientexpressen. Tåget är av samma modell som det som förde det brittiska kungahuset från Calais till Costa Azul på franska rivieran för semester under 1920-talet.

Rutten går norrut från Sevilla och tåget återvänder sedan efter sju händelserika dagar. Under resans gång upptäcks bland annat Andalusiens karakteristiska vita byar, det lokala sydspanska köket, fascinerande traditioner som den andalusiska ryttarshowen och mycket mer. På Al-Andalus ingår helpension med boende i privat kupé/svit. En lyxbuss följer tåget och transporterar gästerna till pittoreska småbyar och ut på dagsutflykter.

Klicka här för att läsa mer om resan i detalj.

Upptäck det genuina och "outforskade" Norra Spanien med Transcantábrico

Tåget Transcantábrico går igenom Norra Spaniens regioner och erbjuder varierande rutter, reslängder och klasser. Liksom Al-Andalus anses denna tågresa som en av världens allra lyxigaste - speciellt Gran Lujo som är en once-in-a-life-time upplevelse. Inredningen är av den detaljrika och sofistikerade Belle Epoqué-stilen och påminner om Orientexpressen. Upplev det bästa från Norra Spanien: natur, gastronomi, historia och vackra städer/byar. Övernattar gör du skönt i privat kupé/svit med badrum och en lyxbuss följer tåget och erbjuder gästerna spännande dagsutflykter.

Se alla resor på Transcantábrico och läs mer i detalj om vad som ingår.

Genom gröna landskap med Expreso de la Robla

Lyxiga tågresor Norra Spanien

En kortare tågklassiker till ett betydligt billigare pris som fortfarande inte tummar på kvalitén. Expreso de la Robla täcker två linjer: längs med Norra Spaniens spektakulära kust och i det grönskande inlandet. Tåget följer de gamla kolspårvägarna och tar besökaren genom hisnande och svåråtkomliga landskap. Koppla av och se sagolik natur passera utanför fönstret. Som i tågresorna ovan äter man fantastiskt gott och gör intressanta utflykter under dagarna.

Klicka här för att läsa mer och se avgångsdatum.

Läs gärna denna artikel från El Mundo om lyxiga tågupplevelser i Spanien (på spanska).

Tillbaka