Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Gastronomin i norra Spanien.

Baskien, Kantabrien, Asturien och Galicien är de fyra regioner som utgör det som är känt som det Gröna Spanien.

2023-11-30

Upplev den sanna smaken av det Gröna Spanien genom dess gastronomi.

Skaldjur, kött och viner... Topprodukter från både land och hav är den gemensamma nämnaren i ett kök vars karaktäristika varierar från område till område.

Du kommer att se det själv när du sätter dig ner på någon av restaurangerna och tavernorna som du upptäcker på din resa.

BASKIEN

Här spelar gastronomin en mycket viktig roll. Att äta gott är nästan en plikt. Delta i en mycket populär lokal tradition, "Ir de Pintxos", som består av att gå från bar till bar och smaka på dessa miniatyrkulinariska läckerheter, Pintxos, som kan jämföras med tapas, och njut av dem tillsammans med ett gott glas vin, som txakolí (vitt vin från Baskien).

KANTABRIEN

Du hittar allt från fisk till utmärkt kött. Om du föredrar det finns det också grytor som "bergsgrytan". Avsluta med en god dessert. Särskild omnämnande bör göras här av "sobaos pasiegos" (en sorts kaka).

Dessa rätter är baserade på traditionella recept - du kommer att bli överraskad över det stora utbudet.

ASTURIEN

Asturien är synonymt med kvalitetsprodukter. Njut av den läckra regionala matlagningen med frukter, kött, skaldjur och ostar. "Fabada" är den klassiska asturiska rätten. Du bör prova den.

En djup tradition i såväl storstäder som byar och landsbyar i Asturien är "ir de sidras", att gå ut och dricka sidra med vänner och familj. Denna dryck är gjord på äppeljuice. Missa inte denna möjlighet!

GALICIEN

Gastronomi är också en mycket viktig del av Galiciens identitet. Lämna inte Galicien utan att prova en god måltid ackompanjerad av goda viner som Albariño och Ribeiro. En äkta lyx inom räckhåll i Galicien.

Pajer, mjukost... är också några fantastiska rätter. Du kommer inte att ångra det!

Läs mer om varje region här

Tillbaka