Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Storslagen vandring i Norra Spanien

Att vandra. Att vakna upp fylld av förväntan, äta en stadig frukost, snöra på sig kängorna och ge sig ut när de första solstrålarna träffar bergen i väster. Du har hela dagen framför dig - som bara väntar på att fyllas med nya intryck och upplevelser. Finns det något härligare? Nedanför tipsar vi om några av de bästa vandringarna i Norra Spanien!

2018-01-17

I Norra Spanien finns havet och bergen alltid nära inpå och detta erbjuder unika vandringsmöjligheter. Vandra längs den dramatiskt vackra kusten, eller i de grönskande bergen där landskapen för ens tankar till sagornas värld. Regionerna har ofta sina egna leder och “Vías Verdes” (gröna vägar) som de ansvarar för att hålla i skick.

Vi måste tipsa om pilgrimsleden Camino de Santiago, med massor av stigar/vägar som slingrar sig igenom hela Norra Spanien och tillslut sammanstrålar innan vallfärdsorten Santiago de Compostela. Läs mer om varje enskild led på El Camino genom att följa länkarna: 

Ett av våra favoritområden att vandra i är nationalparken Picos de Europa som sträcker sig över tre regioner: Kantabrien, Kastilien och León samt Asturien. Ett virrvarr av omväxlande leder, som ofta sammanbinder pittoreska småbyar, går att finna här. En av Spaniens mest spektakulära vandringsleder, Ruta del Cares, hittas i området. Stigen är delvis insprängd i bergsväggen, passerar över hängbroar och genom grottor. Långt nedanför i den lodräta ravinen rinner en smaragdgrön flod harmoniskt fram - en hisnande upplevelse. Klicka här för att se en av våra vandringsresor i nationalparken (som bl.a. går på Ruta del Cares).

En annan personlig favorit är vandring på de paradisliknande skärgårdsöarna i Galicien, till exempel i kombination med kajakpaddling. Läs mer.

Söker du efter en vandringstur i en specifik del av Norra Spanien? Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Tillbaka