Esta web utiliza cookies propias y de terceros para el correcto funcionamiento del sitio y generar estadísticas de uso.
Al continuar con la navegación entendemos que da su consentimiento a nuestra política de cookies.

4.9

En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

En unik vandring på egen hand i Picos de Europa

 • Från 11200 SEK/pers.
 • 61 Km
 • 10 dagar / 9 nätter dagar
 • Svårighet
  ?
  OBSERVERA: Ingenstans, inte på något sträcka av el Camino, kommer det att finnas branta klippor alldeles intill leden!

  1: Väldigt lätt. Platt och utan signifikanta höjningar. Bra och normalt breda vägar.

  2: Lätt. Lite kuperat. Bra och normalt breda vägar.

  3: Medium. Kuperat med backar, eventuellt med längre avstånd mellan serviceställen / städer. Bra, ibland smala stigar.

  4: Medium/Svår. Längre, branta stigningar, kanske med få serviceställen / städer. Bra, ibland smala stigar.

  5: Svår.Stora höjdskillnader, eventuellt med få serviceställen. Mycket kuperat. Bra, ibland smala stigar.
 • Natur

Från 11.200 SEK/pers.Per person i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 2.300 SEK

Inkluderar
 1.  9 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Hyrbil alla dagar. Märke: Ford Fiesta eller liknande. Obegränsad körsträcka, skatter och grundläggande försäkring ingår. Uppgradera vid mer än 3 pers.
 4. Spain is Mores omfattande reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer (en bok per 4 personer).
 5. Hyrning av en Garmin Trekking GPS med typografiska kartor samt rutter över Picos de Europa.
 6. Entré till Guggenheimmuseet.
 7. Linbanan Teleférico Fuente Dé (endast resan upp).
 8. 24/7 nödnummer under resan.
 9. Skatter och avgifter.
 10. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Valfritt
 1. Gör dina resa ännu mer personlig: stanna längre, lägg till berikande upplevelser, aktiviteter, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig gärna.
 2. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 3. Förlängning av vistelsen i t.ex. Bilbao, Picos de Europa eller längs den gröna kusten kan anordnas.
 4. I priset ingår en av Spain is Mores reseguide per var fjärde resenärer. Lägg gärna till ytterligare en bok vid beställningstillfället. Pris: 20€/st eller 30€/st om det är mindre än 6 veckor till avresa.
 5. Avbeställningsförsäkring: 6% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.-
Dag 2.- Dag 1: Ankomst till Bilbao

Ankomst till Bilbao. Övernattning på ett 4-stjärnigt centralt beläget hotell. Den här resan inkluderar en inträdesbiljett till Guggenheimmuseet som är ett måste att besöka. Ta in Bilbaos gamla stadsdel, fylld av Pintxos-barer (tapasbarer), för att sedan flanera efter det vackra promenadstråket vid floden.

Dag 3.- Dag 2: Bilbao

Bilbao är en av Baskiens viktigaste och mest dynamiska städer. Jämfört med det exklusiva San Sebastián har Bilbao tidigare alltid betraktats som den industriella systerstaden. Detta förändrades när det spektakulära, moderna och futuristiska Guggenheimmuseet kom till stan.

Dag 4.- Dag 3: Picos de Europa

På vägen mellan Bilbao och Picos de Europas berg kan man stanna till i flera idylliska byar, stränder, kyrkor och kloster. Allt beskrivs i den medföljande guideboken. När du väl kommer fram kan du utforska de grönskande omgivningarna innan morgondagens första vandring. Hotellet har en pool, man kan äta gott och det finns en butik i närheten för att bunkra upp inför vandringen.

Under de första tre dagarna kommer inga matbutiker att finnas tillgängliga, men du bor på små mysiga bergshotell, där en uppmärksam "matmor" står i köket - du kommer inte att lägga dig hungrig.

Dag 5.- Dag 4: Vandring från Fuente Dé till Sotres 14 Km

Bagaget kan lämnas på hotellet som du kommer att återvända till i slutet av resan - man kan packa relativt enkelt för denna vandring. GPS-utrustningen mottar du på hotellet och återlämnas på samma plats när vandringen är över.

Från hotellet, kör du genom Liébana-dalen till Fuente Dé. Bilen parkeras på linbanans parkering, och du hoppar på en vagn (biljett ingår) till nästan 2000 meter över havet där vandringen börjar. Turen bjuder på ett hisnande panorama över bördiga betesmarker och djupa dalar - det är som i en saga. Dagens slutmål är den mysiga bergsbyn Sotres, som har några bra restauranger där man kan skämma bort sig efter en dag fylld av rörelse och intryck.

(Ca 13 km lätt vandring)

Distans: 14 Km

Perfil:

Dag 6.- Dag 5: Vandring från Sotres till Bulnes 10 Km

Dagens etapp är kort och innehåller långa nedförsbackar. Det finns enklare alternativ - dessa beskrivs noggrant i guideboken. Bulnes är en idyllisk bergsby som är helt avskild från omvärlden, det går inte att ta sig hit med bil. Hade man sett byn från distans hade det säkerligen varit en vacker tavla. Den är inramad av taggiga bergstoppar, en flod porlar friskt förbi och boskap betar på de gröna sluttningarna. Koppla av, ät lokala delikatesser och njut av det lugna tempot.

(Ca 10 km, medel till svår vandring med branta lutningar)

Distans: 10 Km

Perfil:

Dag 7.- Dag 6: Vandring Ruta del Cares 23 Km

Den här dagen går igenom en av Spaniens mest berömda och dramatiskt vackra vandringsleder: Ruta del Cares. I en djup ravin, där branta bergsväggar reser sig lodrätt på båda sidor om en flod slingrar sig denna stig fram igenom bergspassen. Ibland insprängd i bergsväggen eller på en hängbro, man känner sig väldigt liten i jämförelse med de mäktiga omgivningarna. Övernattning sker på ett familjärt hotell i en liten by där man kan njuta av vyerna, naturen och en välförtjänt middag.

Obs! Dagen kan delas in i två genom att lägga till en övernattning i Caín och får då följande kilometerlängder: 14 och 9 km.

(23 km lätt vandring - kan delas upp i flera dagar)

Distans: 23 Km

Dag 8.- Dag 7: Vandring tillbaka till Fuente Dé 14 Km

Du korsar Picos de Europa igen med en klättring till resans högsta punkt. Från toppen är utsikten vidunderlig och efter stigningen kan man ta en välförtjänt paus. Ät din medtagna matsäck och förundras över naturen en stund, innan du fortsätter ner mot dalen, tillbaka till startpunkten för vandringsturen. Dagens enklare rutter går i en betydligt lägre terräng genom skogarna men fortfarande med fin utsikt. Övernattar gör du på samma hotell som första dagen.

(9-12 km, lätt till svår beroende på vilken rutt man väljer)

Distans: 14 Km

Perfil:

Dag 9.- Dag 8-9: Den gröna kusten

Du kan antingen välja en extra natt i bergen eller två nätter vid kusten. Spaniens nordkust har en mängd sevärdheter, idylliska fiskebyar, prisvärda lokala restauranger, paradisstränder och mycket mer som väntar på att upptäckas. Du bor på ett härligt hotell precis vid kusten, där du kan vila fötterna efter vandringen och bearbeta alla nya intryck - samtidigt som du om dagarna skapar nya.

Dag 10.- Dag 10: Hemresa

Hemresa från Bilbao.

Dag 11.-