Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

5 anledningar att besöka norra Spanien

Tröttnat på sol, bad och Sangria dagarna i enda? Upplev det genuina Spanien och maximera din semester!

2023-02-16

Spanien är ett land med varierande landskap och kulturer, där varje region erbjuder sina unika attraktioner. Medan många resenärer flockas till stränderna på Costa del Sol och de livliga städerna Barcelona och Madrid, finns det en annan sida av Spanien som ofta glöms bort - norra Spanien. Här är några skäl till varför du bör överväga att resa till norra Spanien:

 

1. Maten

Norra Spanien är känt för sin otroliga gastronomi. Baskisk matlagning är särskilt känd för sina innovativa smaker och användning av färska, högkvalitativa ingredienser. Från pintxos (Baskiska tapas) till färska skaldjur och matiga grytor, kommer maten i norra Spanien garanterat att imponera.

 

2. Vinet

Spanien är en av världens största vinproducenter och norra Spanien är hem till flera av landets mest kända vinregioner. La Rioja är kanske den mest kända men andra regioner som Ribera del Duero och Rías Baixas är också värda att utforska. Vinprovningar och rundturer är en populär aktivitet i norra Spanien och regionen är full av pittoreska vingårdar och vinerier.

 

3. Landskapet

Norra Spanien är hem för några av landets mest fantastiska naturlandskap. Från den karga kusten i Baskien, de höga topparna i Picos de Europa och de frodiga gröna kullarna i Galicien, är regionen full av fantastisk natur. Friluftsentusiaster hittar massor att göra här, från vandring och mountainbiking till surfing och paddling. Läs mer om våra aktiva resor här.

 

4. Historia

 Norra Spanien är fyllt med historia, med ett arv som sträcker sig tillbaka i århundraden. Från den antika romerska staden Tarragona till den medeltida staden Santiago de Compostela, är regionen full av fascinerande historiska platser. Baskien har särskilt ett unikt, kulturellt och språkligt arv som är annorlunda än någon annanstans i Spanien.

 

5. Kulturen

Norra Spanien har en livlig kulturscen som ofta glöms bort till förmån för de mer berömda kulturerna i andra delar av landet. Från avant-garde-museerna i Bilbao till den traditionella folkmusiken i Galicien finns det något för alla här. Regionen är också hem för flera viktiga kulturella evenemang, såsom San Fermin-festivalen i Pamplona och den internationella filmfestivalen i San Sebastian.

Sammanfattningsvis är norra Spanien en region som erbjuder något för alla, oavsett om du är en matälskare, en vinälskare, en friluftsentusiast, en historieentusiast eller en kulturälskare. Om du planerar en resa till Spanien, se då  till att inkludera norr i din resplan!

 

Läs mer om Asturias här

Läs mer om Galicien här

Läs mer om Kantabrien här

Läs mer om Baskien här

Läs mer om La Rioja här
 
Läs mer om Castillien & León här

 

Tillbaka