Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

De bästa platserna för aktiv turism i Norra Spanien

Norra Spanien är ett paradis för aktiv turism och varje region bjuder på unika äventyr som bara väntar på att få upplevas.

2023-01-24

För många innebär semester att koppla av på stranden och göra så lite som möjligt. Den enda fysiska ansträngningen är att hitta en plats åt strandhanduken - och sedan framåt kvällskvisten kämpa sig till ett bord på någon trevlig restaurang. Kanske lite överdrivet men du fattar poängen. Och ja, låt det sägas med en gång: detta kan också vara ett attraktivt sätt att semestra på.

Ett ständigt ökande antal människor har upptäckt tjusningen med en aktiv semester. Att semestra på detta sätt låter dig uppleva området och den lokala kulturen på nära håll samtidigt som du ägnar dig åt dina favoritaktiviteter. Dessutom är rörelse i allmänhet och (åtminstone lite) träning något som ökar energin och gör kroppen redo att återvända till vardagen. 

Aktiv turism blir allt mer populärt och Norra Spanien tillhör Europas bästa områden för denna typ av semester. Om du fortfarande inte är övertygad, läs då den här artikeln om varför du bör välja en aktiv semester.

 

GALICIEN

Galicien är mycket mer än pilgrimsleden Camino de Santiago. Att vandra Caminon är det mest kända sättet att semestra aktivt på i Galicien. Dock finns det andra sätt att njuta av de galiciska skogarna, de magiska landsbygdsbyarna, landskapen med berg och den dramatiskt vackra, 160 mil långa kusten.

Kayak in Galicia

Vad sägs om kajakpaddling till sjöss där man paddlar genom en av Spaniens vackraste fjordar under 5 etapper. Man bor naturnära på campingar, äter lokala delikatesser (fisk- och skaldjur från Galicien tillhör Spaniens bästa) samt gör utflykter till obebodda öar med kritvita sandstränder. Under dagarna kan man också fiska från kajaken, dyka eller vandra på öarna. En perfekt mix för en aktiv semester!

 

ASTURIEN

Asturien är ett naturligt paradis och en väsentlig del av det imponerande “gröna Spanien”. Asturien är den perfekta platsen för en mängd aktiviteter då regionen har både mäktiga berg och kuperad kust med massvis av stränder - allt inom nära räckhåll! Asturien har inte mindre än 6 biosfärreservat utsedda av Unesco och kusten mot det Kantabriska havet är ett måste för äventyrslystna besökare. Surf, vandring, forsränning, kanot...ja, you name it! I Asturien finner man allt man kan önska sig av en aktiv resa. Här kan du läsa mer om resan som låter dig uppleva denna mångsidiga region genom en aktiv semester.

 

KANTABRIEN

I det "gröna Spanien" finns ett obligatoriskt resmål: Kantabrien. Regionen har den majestätiska nationalparken Picos de Europa i söder, en 220 kilometer kustlinje och med fler än 90 stränder som erbjuder en aktivt semester i världsklass. Hav, berg, bördiga landskap med underbar skönhet. Samtidigt finns många kulturella och historiska skatter att upptäcka.

Camino del Norte går tvärs igenom regionen men även mer okända pilgrimsleder som Camino Lebaniego kan upplevas här. En av regionens populäraste aktiviteter är surf och i det Kantabriska havet går det att surfa nästan året runt. Passionen för surf är mycket stor och många lokala entreprenörer är dedikerade till denna sport.

Surfing in Northern Spain

Den största delen av nationalparken Picos de Europa ligger i Kantabrien och bergskedjan är “ett-måste” för aktiv bergsturism. Klättring, barrancos och rapelling är vanligt förekommande aktiviteter. Dessutom är Kantabrien den enda regionen i det “gröna Spanien” där man kan finna 6 "Vias Ferratas" (klätter/vandringsleder i mycket kuperad terräng). Natur- och bergsälskare lockas till Picos de Europa för vandringsupplevelserna! Låt dig inspireras här!

Slutligen kan Kantabrien betraktas som en av de få platser i världen där grottvandring är möjligt. I regionen har man funnit fler än 6 500 grottor - varav flera av dem kan utforskas med hjälp av en guide.

 

BASKIEN

Baskien är ännu ett aktivt paradis vid den gröna kusten. Ett virrvarr av vandringsleder slingrar sig igenom regionens många vackra områden. Utöver Camino del Norte finns här mängder med alternativ och baskerna är riktiga cykelentusiaster - det erbjuds fantastisk cykling här! Spain is More är ständigt på jakt efter fler cykelleder så håll utkik!

 

ARAGONIEN

Aragonien är ett okänd resmål som är på uppgång! Utöver regionens stora kulturella rikedom är Huesca en anmärkningsvärd plats när man talar om aktiv turism. Här, vid foten av Pyrenéerna, finns naturlandskap med otrolig skönhet och otaliga möjligheter till utomhusaktiviteter. De karakteristiska landskapen kommer ge dig varierande alternativ till en aktiv semester - mountainbike, kajakpaddling, canyoning, vandring…listan är lång!

 

KASTILIEN OCH LEÓN

Provinsen León, i Kastilien och León, har berg och slätter där du kan utöva varierande fritids- och äventyrsaktiviteter. I hela området är det möjligt med aktiviteter som vandring, bergsklättring eller Mountainbike (MTB) i Picos de Europa. Fler och fler besökare från Spanien och hela Europa börjar få upp ögonen för regionens breda utbud av aktiviteter.

León är känt bland klättrare och det finns klättring på alla nivåer. Spain is More har ett utmärkt samarbete med några av León’s bästa guider som gärna tar med dig till storslagna platser uppe i bergen oavsett om det är första eller tusende gången du klättrar.

Hiking Ruta del Cares

Det finns också möjlighet till canyoning och “grottutforskning” i Kastilien och León. Spain is More erbjuder också en kombination av “grottuforskning” och rapelling som utmanar även de mest äventyrslystna. Om du vill prova det bästa av det bästa kan vi föreslå en resa med flera multi-äventyr-en äventyrsresa med flera utmaningar! 

Njut av en aktiv sommar i Norra Spanien - vi hjälper dig till de bästa upplevelserna. 

Alla aktiviteter är skräddarsydda efter din förmåga och önskningar.

Tillbaka