Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino del Camino Norte på cykel (Santander-Santiago)

Karta Camino del Norte: Santander - Santiago de Compostela

(Cykeletapper: 7-16): 13 dagar, 552 km's fantastisk cykelresa längs med den Gröna Kusten

En cykeltur längs den gröna kusten i Spanien bjuder på allt du vill ha - en härlig aktiv semester, några av Spaniens vackraste stränder och charmigaste kuststäder, fantastiska gastronomiska upplevelser och livliga städer. Etapperna är relativt korta, eftersom det finns mycket att se och många omvägar att ta. Bra med tid är viktigt, men kom ihåg att vi kan dela upp de olika etapperna så som önskas!

 

Rabatt

Camino del Camino Norte på cykel (Santander-Santiago)

Från
19.100 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 3.200 SEK

Dagligt program

Santander - Santiago de Compostela

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst Santander
Dag 2.- 60 Km

Distans: 60 Km

HÖJDPROFILm
ComillasSantander
Dag 3.- 51 Km

Distans: 51 Km

HÖJDPROFILm
LlanesComillas
Dag 4.- 53 Km

Distans: 53 Km

HÖJDPROFILm
ColungaLlanes
Dag 5.- 41 Km

Distans: 41 Km

HÖJDPROFILm
GijónColunga
Dag 6.- Gijón - Cudillero 48 Km

Dagens första kilometrar går igenom förorter men relativt snabbt befinner du dig åter på de gröna kullarna som karakteriserar området. Leden följer i början inte kusten utan tar en ganska rak väg från Gijón till Avilés

Staden Avilés på vägen är främst känt för sitt kulturcentrum, som designades av den berömda brasilianska arkitekten Oscar Niemeyer. Man har också en mycket fin gammal stadsdel.

Under dagens och de kommande dagarnas etapper kommer du att cykla med den blåa Atlanten på höger sida. Den klippiga kustlinjen är svårtillgänglig men ibland öppnar den upp sig med långa vita sandstränder. Man passerar också en rad vackra fiskebyar som är populära semesterorter.

Cudillero är en sagolik fiskeby som liksom klamrar sig fast på en bergsvägg. Den är precis som man kan föreställa sig med färgglada fönsterluckor, ljuvlig havsdoft, kullerstensgator, små torg och pensionärer som sitter och skvallrar om dagens händelser.

Distans: 48 Km

HÖJDPROFILm
CudilleroGijon
Dag 7.- Cudillero - Luarca 47 Km

Du lämnar Cudillero bakom dig och fortsätter på väl markerade stigar och korsar flera vattendrag. Idag passerar man många små dalar (Ballotas), terrängen är relativt kuperad och samtidigt en av de finaste mellan Avilés och Ribadeo.

När du når Luarca, innan du kommer ner till hamnen, rekommenderar vi att gå till eremitboendet Nuestra Señora la Blanca som från en liten halvö vackert ståtar ut över havet. I Luarca kan man besöka kvarteret Cambaral vid fiskehamnen, kyrkogården och kyrkan Santa Eulalia.

Distans: 47 Km

HÖJDPROFILm
LuarcaCudillero
Dag 8.- Luarca - Ribadeo 55 Km

Under dagen säger du farväl till Asturien och hej till Galicien. Du har två möjligheter att välja på: fortsätta längs kusten eller ta den officiella leden som går längre inåt landet. I Spain is Mores guidebok ger vi tips på vilken av dem du kan/bör välja.

Väl i Ribadeo befinner du dig endast 10 km bort från en av världens mest unika stränder: Playa de las Catedrales (se bild). Vår resa inkluderar transport till och från stranden efter att du anlänt till ditt hotell. Spendera eftermiddagen här och njut av detta naturens under, vi har planerat så besöket sker under en lågvatten period - då den är som allra vackrast.

Distans: 55 Km

HÖJDPROFILm
RibadeoLuarca
Dag 9.- Ribadeo - Vilalba 75 Km

Du lämnar nu kustens byar och fortsätter in mot höglandet. Terrängen byter skepnad och leden stiger ca 300 höjdmeter. Släng en sista blick mot Atlanten och säg farväl för denna gång. Du fortsätter in mot ett mera okänt Spanien där jordbrukssamhällen avlöses av småstäder. Om det inte vore för El Camino skulle du nog vara årets enda turist i dessa områden. En intressant, mer personlig och annorlunda del av leden tar vid här.

Du passerar Mondoñedo som har en av de vackraste katedralerna i Norra Spanien - staden är dessutom hem till en rad intressanta kloster. Galicien är på många sätt annorlunda Asturien, en av de mest visuella skillnaderna är de många "Hórreos" som kan ses överallt. Dessa gamla ”härbren” kommer ständigt påminna dig om att du befinner dig på galicisk mark.

Slappna av och cykla på i lugn takt. Dagen avslutas med en övernattning på Vilalbas vackra Parador-hotell. Vilalba är en större stad med ett bra kulinariskt utbud, passa på att njuta lite extra för imorgon fortsätter du ut på landsbygden igen.

Distans: 75 Km

HÖJDPROFILm
VilalbaRibadeo
Dag 10.- Vilalba - Sobrado 58 Km

Ca 10 km in på dagens etapp lämnar du motorvägen du korsat flera gånger tidigare och fortsätter in i ett glest befolkat jordbrukslandskap. Under dagen kommer du stöta på en rad idylliska och harmoniska stenbyar. Du cyklar vidare genom skogar, på fält och öppna slätter. Dagens kulturella skatt är klostret Santa María i Sobrado.

Distans: 58 Km

HÖJDPROFILm
SobradoVilalba
Dag 11.- Sobrado - Santiago de Compostela 64 Km

Du fortsätter på bra väger. Camino del Norte sammanstrålar med Camino Francés i Arzúa och du kommer se betydligt mer aktivitet på leden. Du kommer garanterat att träffa på många nyfikna pilgrimer som vill höra mer om hur den norra kuststräckan varit.

El Camino närmar sig sitt slut och detta märks tydligt på atmosfären. De pilgrimer du stöter på längs med vägen är alla glada och lättade då målet är inom nära räckhåll. Leden går igenom vackra Eukalyptusskogar som erbjuder en skön skugga.

Stort grattis, du har klarat en stor utmaning och uppnått ett beundransvärt mål! Nu är det dags för ett antal traditionella pilgrimsritualer (se mer i guideboken). Först och främst, glöm inte att stämpla din sista ”Sello” i pilgrimspasset.

Njut av Santiago de Compostelas katedral och förtrollande stadskärna som är ett Unesco-världsarv. Kullerstensgatorna är kantade av historiska byggnader, museum, torg och har ett utomjordiskt bra matutbud. Sätt dig ner på en terass, beställ in din lokala favorit och bearbeta alla nya intryck från ditt cykel-camino! 

Distans: 64 Km

HÖJDPROFILm
Santiago de CompostelaSobrado
Dag 12.- Finisterre
Dag 13.- Hemresa

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg