Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Portugués (Porto-Santiago)

Karta Camino Portugués: Porto - Santiago

(Etapper 1-10): 241 km pilgrimsvandring. Inkl. flyg t/r, boende, m.m.

Den Portugisiska vägen, även kallad Camino Portugués har blivit den näst populäraste av alla Camino de Santiago-leder. Nästan 20% av alla pilgrimer anländer till Santiago de Compostela denna väg.

Startpunkten är Porto (Oporto) i Portugal. Leden fortsätter igenom det portugisiska inlandets mjuka kullar till Tui, där vägen sedan korsar gränsen mot Spanien. Landskapen blir ännu vackrare (om möjligt…) innan man når hamnstaden Vigo där man bjuds på ett vykorts-panorama över ”fjorden” och Altanten.

Camino Portugués består av en spännande mix av varierade naturlandskap, inbjudande storstäder, småbyar och historiska skatter. Några höjdpunkter längs leden inkluderar: katedralen i Porto, den gamla staden Ponte de Lima, de befästa städerna Valença och Tui, vidunderliga utsikter över bukten, små harmoniska byar, Pontevedra och Santiago de Compostela.

En oförglömlig och historisk resa som varje pilgrim bör göra om man får chansen!

✔ Avgång varje dag från mars till november.

Bagagetransport från hotell till hotell kan anordnas och rekommenderas.

Ditt personliga pilgrimspass.

Handplockade hotell - alltid med privat badrum - utvalda för sitt läge, charm och service.

✔ Spain is Mores Camino-guidebok. Fylld med nyttig pilgrimsinformation, förslag på packlista, lokala restauranger, kartor över leden och hotellen, pilgrimspasset, sevärdheter, 24/7 servicenummer och mer. Allt som behövs för att göra ditt Camino till en oförglömlig upplevelse! 

✔ Möjligheten att kombinera denna vandring med andra resor.

✔ Uppdelning av etapperna: Ja, ibland! 

Dagstur till Finisterre (sista dagen). 

 

Rabatt

Inkluderar
 1. 13 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Porto, retur från Santiago eller Porto - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 4. Pilgrimspasset.
 5. Guidad tur till Finisterre (sista dagen).
 6. 24/7 nödnummer under resan.
 7. Skatter och avgifter.
 8. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg). Extra kostnad kan tillkomma om man flyger från annan flygplats än de ovan nämnda.
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Transport från boendet i Santiago till flygplatsen (taxi ca 20€ - buss ca 5€). Busstider och busshållplatser framgår i vårt guidematerial.
 3. Transport från flygplatsen i Porto till centrum. Buss kostar ca 5€ och taxi ca 25€.
 4. City tax i Porto. 2€/person/nat. 
Valfritt
 1. Gör ditt Camino ännu mer personligt: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m.
 2. Bagageservice längs pilgrimsleden kan läggas till och är något vi rekommenderar. Om du beställer detta kommer ditt bagage transporteras från hotell till hotell och följa dig under vandringens gång. Det är ett nöje att vandra utan bagage och ändå ha alla sina tillhörigheter framme vid dagens slutmål. Pris: 1065 kr per bagage. Max: 15 kg/bagage.
 3. Förlängning av resan i Porto, Santiago de Compostela eller andra städer kan anordnas.
 4. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).

Camino Portugués (Porto-Santiago)

Från
17.050 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 3.650 SEK

Dagligt program

Porto - Santiago

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Porto

Du anländer vanligtvis sent till Porto och ditt 4-stjärniga hotell som ligger centralt beläget i gamla stadsdelen.

Dag 2.- Porto

Du har hela dagen på dig att utforska denna spännande stad på egen hand. Den fullkomligt osar av charm och sattes upp på Unescos-världsarvslista 1996. Rik historia, många sevärdheter, läget och naturligtvis det lokala portvinet gör Porto till ett attraktivt resmål. Här kan man enkelt vandra runt och bara upptäcka en hel dag - bli inte förvånad om du tillslut gått samma längd som en etapp på Camino-leden!

Dag 3.- Porto - Arcos 32 Km

El Camino, Caminho på portugisiska, har sin startpunkt vid Portos katedral (Sé).

Härifrån börjar man att traska på igenom stadens förorter. Allt eftersom blir terrängen grönare och i de flestas åsikt, mycket vackrare. Om man tycker att etappen är för lång kan man ta en taxi/buss de första 5-10 km ut ur Porto.

Distans: 32 Km

HÖJDPROFILm
ArcosOporto
Dag 4.- Arcos - Barcelos 20 Km

Efter Vilarhino blir miljön ännu mer lantlig. Etappen passerar en medeltida bro samt några historiska kyrkor.

På eftermiddagen/kvällen finns det gott om tid att uppleva den gamla marknadsbyn Barcelos.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
BarcelosArcos
Dag 5.- Barcelos - Ponte de Lima 32 Km

Dagens etapp är den längsta på hela vandringen, dock utan stora stigningar och i relativt lätt terräng. Leden är omgiven av böljande vinrankor - det är vackert som i en tavla!

Ponte de Lima är en charmig by med en berömd marknad som daterar tillbaka ända till 1125. Den 277 meter långa medeltida bron från 1368 är stadens största attraktion.

 

Distans: 32 Km

HÖJDPROFILm
Ponte de LimaBarcelos
Dag 6.- Ponte de Lima - Paredes de Coura 19 Km

På väg ut ur Ponte de Lima går man över den berömda bron, strax befinner man sig åter ute på landsbygden. Etappen är ganska kort, men å andra sidan finns det en stigning över 2 km som är den jobbigaste på hela Camino Portugués.

Distans: 19 Km

HÖJDPROFILm
CossouradoPonte de Lima
Dag 7.- Paredes de Coura - Tui 20 Km

Återigen en kort etapp, med några enstaka stigningar. Leden går igenom skog och på öppna fält till den gamla fästningsstaden Valença - här kan du utforska det gamla fortet och fästningen. Sedan korsas Miño-floden och du kommer snart att befinna dig på spansk mark. Tui är en trevlig stad med massor av liv, en fin katedral, bra matutbud och en spännande historia som präglats av alla krig mot Portugal.

Obs! Om du önskar en annan etappfördelning, och om det inte spelar någon roll om du övernattar i Tui, kan man gå ca 5 km längre. Således går man 5 km kortare under nästa etapp.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
TuiParades de Coura
Dag 8.- Tui - Redondela 32 Km

En relativt lång och lättgången etapp, under dagen möter man endast en hård stigning. Etappen är en av de vackraste på den Portugiska vägen, särskilt när man går genom Valle de Rio Louro. Många väljer att dela upp denna etapp i två för att kunna njuta i lugn och ro av de vackra omgivningarna. Då blir det en övernattning i mitten av etappen ungefär.

Distans: 32 Km

HÖJDPROFILm
RedondelaTui
Dag 9.- Redondela - Pontevedra 20 Km

Efter att man har passerat några byar bjuds man på en magnifik utsikt över Vigos ”fjord”. Om du är en ostronentusiast missa inte chansen att stanna till en stund i byn Arcade - känd för att ha de bästa ostronen i Galicien.

Dagen slutar i den historiska staden Pontevedra med många kyrkor, torg och färgglada hus. Det råder en härlig atmosfär, sätt dig på någon av alla de uteserveringar som finns, gärna med ett glas vitt Albariño-vin och vila fötterna efter en dag på leden.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
PontevedraRedondela
Dag 10.- Pontevedra - Caldas del Reis 22 Km

Efter en förhoppningsvis trevlig kväll i Pontevedras härliga atmosfär fortsätter el Camino ut ur staden på en bro som leder över floden Rio Lérez.

Man vandrar vidare i en grönskande dal innan terrängen öppnar upp sig. En dag av rofylld vandring som slutar i Caldas de Reis.

Distans: 22 Km

HÖJDPROFILm
Caldas de ReisPontevedra
Dag 11.- Caldas del Rey - Padrón 19 Km

Leder fortsätter genom några förtrollande platser av Camino Portugués, du passerar den medeltida bron över Rio Bermaña.

Dagens slutmål är Padrón, enligt legenden anlände skeppet hit med Aposteln Sankt. Jakobs kvarlevor. Sedan transporterades han till det vi idag känner som Santiago de Compostela och du följer i hans spår.

Pádron är känd över hela Spanien för sina små gröna paprikor, vilka naturligtvis bör testas. Vissa är ”spicy” och andra inte, man kan aldrig veta förrän man tagit en tugga…

Distans: 19 Km

HÖJDPROFILm
PadrónCaldas de Reis
Dag 12.- Padrón - Santiago de Compostela 25 Km

Det är alltid något speciellt med att vandra in i Santiago, oavsett vilket Camino man kommer ifrån.

Från Camino Portugués kan du se katedralens spiror lite tidigare än via Camino Francés - dessa bjuder alltid på en lika välkomnande syn. Efter att du anlänt till hotellet har du hela eftermiddagen på dig att besöka världsarvsstaden Santiago de Compostela.

Distans: 25 Km

HÖJDPROFILm
Santiago de CompostelaPadrón
Dag 13.- Santiago de Compostela till Finisterre (dagsutflykt)

Att avsluta sin pilgrimsresa i Finisterre är ett måste! Dagsutflykten, som ingår i priset, går med minibuss och engelskspråkig guide från Santiago till Finisterre på morgonen, åter tillbaka på eftermiddagen.

Utanför den dramatiskt vackra och legendariska kusten "Costa de la Muerte" (dödens kust) har många skepp förlist på de lömska reven. Kusten besitter en slags rå och naturlig skönhet som måste upplevas på plats. På den västligaste punkten ligger Finisterre, känd som ”världens ände” av romarna. För många pilgrimer är detta en symbolisk plats att avsluta sin pilgrimsfärd på. Kanske kan man hitta en strand där man finner snäckskalet som är själva symbolen för Camino de Santiago - en minnesvärd souvenir att ta med sig hem efter en lyckad pilgrimsvandring!

Dag 14.- Hemfärd från Santiago

Hemresa antingen från Santiagos flygplats via Madrid eller Barcelona, eller med buss till Porto och vidare till Sverige med flyg.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg