Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino del Norte (Avilés-Santiago)

Camino del Norte (Avilés-Santiago)

Spain is More erbjuder dig möjligheten att vandra denna natursköna led längs den Spanska nordkusten och vidare till Santiago de Compostela. Denna resa går från Avilés i Asturien till Santiago i Galicien - totalt 285 km. Från Avilés går leden igenom en mycket vacker och glest befolkad del av Spanien. Antalet utländska turister är få, de små fiskebyar och den grönskande omgivningen erbjuder en unik inblick i ett annorlunda och betydligt mer okänt Spanien.

Avilés är en modern stad, med en mysig gammal stadskärna, massor av intressanta butiker och naturligtvis "Sidra", som är den lokala stoltheten och avnjuts till lunch, middag eller vid fest i hela Asturien.

På din väg mot Santiago finns det oändligt med sevärdheter: kloster, kyrkor, slott, m.m. Mysiga och harmoniska kustbyar, naturligtvis med framstående fiskrestauranger, följer som på ett pärlband. Leden löper en stor del längs med den klippiga kusten där några av Spaniens bästa stränder går att finna. I denna resa ingår transport mellan Ribadeo och katedralstranden Playa de las Catedrales, som är en av världens mest spektakulära.

Som vanligt på våra resor övernattar du i handplockade hotell, noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett och i anslutning till leden. Upplev en annorlunda och spännande pilgrimsfärd genom Norra Spanien, med havet på höger sida och bergen till vänster. En upplevelse för livet!

Obs! Det är möjligt att dela upp etapper om de verkar för långa, man kan även ta det lilla FEVE-tåget om man vill justera etapplängden. Vänligen kontakta oss!

På denna pilgrimsvandring upplevs etapperna 23 - 35 av de totalt 35 på Camino del Norte.

✔ Avgångar varje dag från mars till slutet av oktober.

Bagagetransport från hotell till hotell kan anordnas och rekommenderas.

✔ Ditt personliga pilgrimspass.

Handplockade hotell - alltid med privat badrum - utvalda för sitt läge, charm och service.

✔ Spain is Mores Camino-guidebok. Fylld med nyttig pilgrimsinformation, förslag på packlista, lokala restauranger, kartor över leden och hotellen, pilgrimspasset, sevärdheter, 24/7 servicenummer och mer. Allt som behövs för att göra ditt Camino till en oförglömlig upplevelse! 

✔ Möjligheten att kombinera denna vandring med andra resor.

✔ Uppdelning av etapperna: Möjligt ibland!

Dagstur till Finisterre (sista dagen).

 

Rabatt

Inkluderar
 1. 16 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Transport från Madrid till Avilés.
 3. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Madrid, retur från Santiago de Compostela - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. Pilgrimspasset.
 6. Utflykt till katedralstranden (Playa de las Catedrales).
 7. Guidad tur till Finisterre (sista dagen).
 8. 24/7 nödnummer under resan.
 9. Skatter och avgifter.
 10. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).

Pris Från / Per person i dubbelrum

18.000 SEK

Karta Camino del Norte: Gijón - Santiago de Compostela
Detaljerad resplan Gijón - Santiago de Compostela
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Avilés

Du anländer till Avilés i Asturien, vanligtvis från Madrid. Avilés är främst känt för sitt kulturcentrum, som designades av den berömda brasilianska arkitekten Oscar Niemeyer. Man har också en mycket fin gammal stadsdel.

 

Dag 2.- Avilés - Muros de Nalón23 Km

Under dagens och de kommande dagarnas etapper kommer du att vandra med den blåa Atlanten på höger sida. Den klippiga kustlinjen är svårtillgänglig men ibland öppnar den upp sig med långa vita sandstränder. Dagen slutar i en av de charmigaste fiskebyarna längs ”den gröna kusten”. Njut av den rofyllda atmosfären. 

HÖJDPROFILm
Muros de NalónAviles
Dag 3.- Muros de Nalón - Soto de Luiña16 Km

Etappen är relativt fysiskt krävande och det går ständigt upp och ner. Just därför är den kort på endast 16 km, om man vill öka etapplängden finns ett par vackra omvägar. En omväg på 4 km tar dig till Cudillero, en sagolik fiskeby som liksom klamrar sig fast på en bergsvägg. Den är precis som man kan föreställa sig med färgglada fönsterluckor, ljuvlig havsdoft, kullerstensgator, små torg och pensionärer som sitter och skvallrar om dagens händelser.

HÖJDPROFILm
Soto de LuiñaMuros de Nalón
Dag 4.- Soto de Luiña - Villademoros 25 Km

Etappen slingrar sig igenom fina landskap nära kusten. Ofta är det möjligt med små avstickare till ”gömda” stränder som i vanliga fall bara lokalbefolkningen hittar. Bland annat Playa de Silencio (se foto) som ofta återfinns på listor över Spaniens vackraste stränder.

Dagen vandring är hyfsat jobbig, med mycket upp och ner i skogsområden. Samtidigt är det en av de vackraste sträckorna mellan Avilés och Ribadeo.

Distans: 25 Km

HÖJDPROFILm
VillademorosSoto de Luiña
Dag 5.- Villademoros - Luarca 16 Km

Under dagen vandrar du längs med lodräta klippväggar som stupar rakt ner i Atlanten. Ibland kan små, nästan helt orörda stränder skymta till där nere. Etappen är relativt lättvandrad och terrängen flack. Slutmålet Luarca är ännu en pittoresk fiskeby som tillhör en Spaniens vackraste och runt hamnen finns gott om mysiga fiskerestauranger. Precis före du anländer till byn kan du gå upp till en utsiktsplats och blicka ut över kustremsan.

Distans: 16 Km

HÖJDPROFILm
LuarcaVillademoros
Dag 6.- Luarca - Cartavio 26 Km

På många sätt liknar denna dag gårdagens etapp. Relativt flackt med vacker utsikt, många stränder, tallskogar och öppna landskap.

Distans: 26 Km

HÖJDPROFILm
CartavioLuarca
Dag 7.- Cartavio - Ribadeo 26 Km

Under dagen säger du farväl till Asturien och hej till Galicien. Du har två möjligheter att välja på: fortsätta längs kusten eller ta den officiella leden som går längre inåt landet. I Spain is Mores guidebok ger vi tips på vilken av dem du kan/bör välja.

Väl i Ribadeo befinner du dig endast 10 km bort från en av världens mest unika stränder: Playa de las Catedrales (se bild). Efter att du har anlänt till ditt hotell inkluderar vår resa transport till och från stranden. Spendera eftermiddagen här och njut av detta naturens under, vi har planerat så besöket sker under en lågvatten period - då den är som allra vackrast.

Kanske kan du överväga en vilodag i Ribadeo och hinna njuta av denna mysiga stad och eventuellt de närliggande stränderna innan resan går inåt landet.

Distans: 26 Km

HÖJDPROFILm
RibadeoCartavio
Dag 8.- Ribadeo - Vilanova 26 Km

Du lämnar nu kustens byar och fortsätter in mot höglandet. Terrängen byter skepnad och leden stiger ca 300 höjdmeter. Släng en sista blick mot Atlanten och säg farväl för denna gång.

Du fortsätter in mot ett mera okänt Spanien där jordbrukssamhällen avlöses av småstäder. Om det inte vore för El Camino skulle du nog vara årets enda turist i dessa områden. En intressant, mer personlig och annorlunda del av leden tar vid här.

Distans: 26 Km

HÖJDPROFILm
VilanovaRibadeo
Dag 9.- Vilanova - Abadin 22 Km

Du passerar Mondoñedo som har en av de vackraste katedralerna i Norra Spanien - staden är dessutom hem till en rad intressanta kloster. Galicien är på många sätt annorlunda Asturien, en av de mest visuella skillnaderna är de många "Hórreos" som kan ses överallt. Dessa gamla ”härbren” kommer ständigt påminna dig om att du befinner dig på galicisk mark.

Distans: 22 Km

HÖJDPROFILm
AbadinVilanova
Dag 10.- Abadin - Vilalba 21 Km

Ett lätt dag utan svåra hinder på Camino-leden. Slappna av och vandra på i lugn takt. Dagen avslutas med en övernattning på Vilalbas vackra Parador-hotell. Vilalba är en större stad med ett bra kulinariskt utbud, passa på att njuta lite extra för imorgon fortsätter du ut på landsbygden igen.

Distans: 21 Km

HÖJDPROFILm
VilalbaAbadin
Dag 11.- Vilalba - Seixon 29 Km

Ca 10 km in på dagens etapp lämnar du motorvägen du korsat flera gånger tidigare och fortsätter in i ett glest befolkat jordbrukslandskap. Under dagen kommer du stöta på en rad idylliska och harmoniska stenbyar. Du vandrar vidare genom skogar, på fält och öppna slätter.

Distans: 29 Km

HÖJDPROFILm
SeixonVilalba
Dag 12.- Seixon - Sobrado 29 Km

En etapp som på många sätt är identisk med gårdagens där skogar, dammar och ängar omger dig.

Dagens kulturella skatt är klostret Santa María i Sobrado.

Distans: 29 Km

HÖJDPROFILm
SobradoSeixon
Dag 13.- Sobrado - Arzúa 21 Km

Detta är den sista etappen innan Camino del Norte sammanstrålar med Camino Francés i Arzúa. Nu fattas det bara två dagar till katedralen i Santiago de Compostela. Du kommer garanterat att träffa på många nyfikna pilgrimer som vill höra mer om hur den norra kuststräckan varit.

Distans: 21 Km

HÖJDPROFILm
ArzuaSobrado
Dag 14.- Arzúa - O Pedrouzo 21 Km

El Camino närmar sig sitt slut och detta märks tydligt på atmosfären. De pilgrimer du stöter på längs med vägen är alla glada och lättade då målet är inom nära räckhåll. Leden går igenom vackra eukalyptusskogar som erbjuder en skön skugga.

Distans: 21 Km

HÖJDPROFILm
O PedrouzoArzúa
Dag 15.- O Pedrouzo - Santiago 19 Km

Stort grattis, du har klarat en stor utmaning och uppnått ett beundransvärt mål! Nu är det dags för ett antal traditionella pilgrimsritualer. Först och främst, glöm inte att stämpla din sista ”Sello” i pilgrimspasset.

Njut av Santiago de Compostelas katedral och förtrollande stadskärna som är ett Unesco-världsarv. Kullerstensgatorna är kantade av historiska byggnader, museum, torg och har ett utomjordiskt bra matutbud. Sätt dig ner på en terass, beställ in din lokala favorit och bearbeta alla nya intryck från den senaste månaden.

Distans: 19 Km

HÖJDPROFILm
SantiagoO Pedrouzo
Dag 16.- Santiago de Compostela till Finisterre (dagsutflykt)

Att avsluta sin pilgrimsresa i Finisterre är ett måste! Dagsutflykten, som ingår i priset, går med minibuss och engelskspråkig guide från Santiago till Finisterre på morgonen, åter tillbaka på eftermiddagen.

Utanför den dramatiskt vackra och legendariska kusten "Costa de la Muerte" (dödens kust) har många skepp förlist på de lömska reven. Kusten besitter en slags rå och naturlig skönhet som måste upplevas på plats. På den västligaste punkten ligger Finisterre, känd som ”världens ände” av romarna. För många pilgrimer är detta en symbolisk plats att avsluta sin pilgrimsfärd på. Kanske kan man hitta en strand där man finner snäckskalet som är själva symbolen för Camino de Santiago - en minnesvärd souvenir att ta med sig hem efter en lyckad pilgrimsvandring!

Kvällen spenderas på egen hand i Santiago de Compostela

Dag 17.- Hemfärd från Santiago

Hemresa från Santiago.

Resan inkluderar

Från 18.000 SEK/pers.Per person i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 3.200 SEK

Inkluderar
 1. 16 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Transport från Madrid till Avilés.
 3. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Madrid, retur från Santiago de Compostela - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. Pilgrimspasset.
 6. Utflykt till katedralstranden (Playa de las Catedrales).
 7. Guidad tur till Finisterre (sista dagen).
 8. 24/7 nödnummer under resan.
 9. Skatter och avgifter.
 10. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxi transporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
Valfritt
 1. Gör ditt Camino ännu mer personligt: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna!
 2. Bagageservice längs pilgrimsleden kan läggas till och är något vi rekommenderar. Om du beställer detta kommer ditt bagage transporteras från hotell till hotell och följa dig under vandringens gång. Det är ett nöje att vandra utan bagage och ändå ha alla sina tillhörigheter framme vid dagens slutmål. Pris per bagage: 1450 sek. Max: 15 kg/bagage.
 3. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen)

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Begär en offert

Berätta för oss dina preferenser, och vi skickar dig ett anpassat erbjudande för din nästa semester.

Pris Från / Per person i dubbelrum

18.000 SEK

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Pris Från / Per person i dubbelrum

18.000 SEK

Boka nu

Vår blogg

Se fler blogginlägg