Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Cykelresa Camino Portugues (Porto - Santiago)

Cykelresa Camino Portugues (Porto - Santiago)

Camino Portugués

Camino Portugués är en fantastisk Caminoled som startar i Portugal. Pilgrimsleden har blivit en favorit för många, och det är inte utan anledning. Upplev en storslagen miljö, den rika historien samt de bästa mat- och vinupplevelserna från både de spanska och portugisiska köken!

 • Från 17050 SEK/pers.
 • 274 Km
 • Svårighet
  ?
  OBSERVERA: Ingenstans, inte på något sträcka av el Camino, kommer det att finnas branta klippor alldeles intill leden!

  1: Väldigt lätt. Platt och utan signifikanta höjningar. Bra och normalt breda vägar.

  2: Lätt. Lite kuperat. Bra och normalt breda vägar.

  3: Medium. Kuperat med backar, eventuellt med längre avstånd mellan serviceställen / städer. Bra, ibland smala stigar.

  4: Medium/Svår. Längre, branta stigningar, kanske med få serviceställen / städer. Bra, ibland smala stigar.

  5: Svår.Stora höjdskillnader, eventuellt med få serviceställen. Mycket kuperat. Bra, ibland smala stigar.
 • Natur

Den portugisiska Camino de Santiago längs kusten (El Camino de Santiago Portugues por la Costa), har i århundraden varit känd som en viktig religiös och spirituell pilgrimsrutt. Efter att i flera år varit delvis bortglömd (kanske i skuggan av den franska Camino de Santiago?) har denna pilgrimsrutt nu genomgått ett närmast explosivt intresse de senaste åren. Det finns flera förklaringar på detta men den troligaste är förmodligen den helt enastående naturupplevelse den erbjuder genom vandring eller cykling längs Atlanten. El Camino de Santiago Portugues por la Costa är således inte uteslutande en religiös resa, utan i hög grad också en spirituell resa genom något av den mest storslagna naturen i Europa. Denna pilgrimsvandring bjuder på många enastående historiska såväl naturmässiga upplevelser, att man helt enkelt vill erfara hur det är att vara pilgrim här. Det är ingen överdrift att påstå att ingen pilgrim ankommer till Santiago de Compostela utan att ha blivit berörd både fysiskt och mentalt av de storslående upplevelser som väntar längs denna vandring.

Din pilgrimsresa börjar vid Cathedral Sé in Porto i Porto's kvarter med sina idylliska gator. Därefter följer du Duero River till dess flodmynning vid Atlanten. När du tagit farväl av Porto cyklar du upp längs Atlantkusten och med undantag från ett fåtal avstickare där rutten tar dig till inlandet, så cyklar du vid havet vid din sida hela vägen till hamnstaden Vigo.

Från Vigo går rutten vidare till fjorden då du förmodligen tar ett vemodigt avsked av havet innan du med nya förväntningar och perspektiv fortsätter din pilgrimsfärd genom Galicien. Under din resa genom Spaniens nordvästligaste region kommer du att få uppleva ett autentiskt Galicien. Här färdas du inte bara genom charmiga landsbygder, provar det berömda galisiska köket med dess enorma utbud av fisk och skaldjur eller det utsökta Albariñovinet. Här möter du också den lokala befolkningen och dess gästfrihet.

Vi har sammansatt denna pilgrimsrutt i skilda etapper, där du har möjlighet att antingen vandra, cykla eller kombinera dessa två.

Gör din resa personlig! Spain is More erbjuder och garanterar följande:

Avresa varje dag från mars till november.

Bagagetransport från hotell till hotell kan köpas till.

Pilgrimspass inkluderat.

Hotell-alltid med eget badrum-utvalda efter läge, service och autentisk charm.

Spain is more´s Camino-guidebok med praktiska pilgrimsupplysningar, förslag på packlista, restauranger, stadskartor med camino-och hotellplacering, pilgrimspass, goda råd, servicetelefonnummer m.m.

Uppdelning av etapper

Dagstur till Finisterre.

 

Rabatt

Inkluderar

Från 17.050 SEK/pers.-

Enkelrumstillägg: 3.500 SEK

Inkluderar

1. 8 övernattningar i dubbelrum – alltid inkl. eget badrum.

2. 8 x frukost

3. Flyg Stockholm/ Göteborg/Köpenhamn till Madrid  och Santiago till Stockholm/ Göteborg/ Köbenhamn inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*/**

4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.

5. Cykelhyrning

6. Cykelväskor. Vattentäta Ortlieb cykelväskor.

7. Bagagetransport från hotell till hotell på cykeldagarna.

8. Pilgrimspass.

9. Guidad tur till Finisterre.

10. 24/7 nödtelefonnummer.

11. Skatter och avgifter.

*Om inget annat är specificerat i erbjudandet. Vikt beror på flygbolaget (typiskt mellan 20 och 23 kg.). **Från Santiago endast till Köbenhamn och Arlanda.

Ingår ej

1. Transport från hotell i Santiago till Santiago flygplats (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Busstider och placering av busshållsplats framgår av guidematerialet.

2. Transport från flygplatsen i Porto till hotell i Porto centrum.

3. City taxi i Porto (2 euro/person/natt). Betalas till hotellet.

4. Uthyrning av cykelhjälm.

Valfritt

1. Porto:Vi rekommenderar att ta en extra övernattning i Porto. Upplev en av de vackraste och mest interessanta städerna i Portugal och få en gastronomisk och kulturell upplevelse ut över det vanliga.

2. Las Islas Cies: Segelbåttur med lokal kapten på Vigo fjord (La Ria de Vigo). Få en upplevelse för livet, när du besöker några av dessa öar och några av de vackraste stränderna i världen. Fråga gärna för ytterligare information.

3. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans pris (kan tilläggas vid bäställning).

Beskrivning

Denna led av  'Camino por La Costa' ut från Porta är terrängmässigt mycket lätt. I stor utsträckning följer den havet och backarna är få och små. Utmaningen kan vara väderleken, som kan skifta relativt lätt. I motvind kan leden vara ganska utmanande. Emellanåt går Caminon in lite i landet, där man delvis har lite lä och också får uppleva en annan natur än den annars vackra kuststräckan.

Möjlighet till etappuppdelning: inte alltid.

Servicefunktionerna är ok, men några av etapperna har långt mellan bebyggelser. Men man passerar relativt stora byar varje dag, där alla behov kan uppfyllas.

Terrängen är liknande som i de etapper strax före gränsen till Spanien. Stigningarna kommer dock att vara en aning längre och nedförsbackarna likaså - därför är svårighetsgraden ett snäpp högre. Efter att man har passerat Pontevedra flackar terrängen ut betydligt och etapperna blir relativt lättvandrade. En mycket vacker del där man ofta vandrar med fin utsikt över ”fjorden”.

Servicefunktionerna är bra och varje dag passerar leden genom relativt stora städer/byar.

Möjlighet till etappuppdelning: Ja (se etappbeskrivningar).

Detaljerad resplan
Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst till Porto

Efter ankomst till Porto checkar du in på ditt hotell i centrala Porto.

Din cykel kommer att vara på hotellet när du ankommer.

Vi rekommenderar att du förbereder din cykel kvällen innan du beger dig ut på din cykeltur. Följ den medföljande instruktionsboken och  justera styret och pedalerna så är du redo!

Observera: Våra cyklar levereras med vattentäta Ortlieb cykelväskor, en extra styrväska till kamera eller personliga ägodelar. Extra slang, pump och verktyg är inkluderat. 

När du har förberett din cykel så rekommenderar vi att du njuter av kvällen i denna storslående portugisiskea stad. Portos gamla stadscentrum blev i 1996 erkänt som ett UNESCO världsnaturarv. Intressanta monument, historia, stadens vackra läge och inte minst hamnområdet är några av de platser du bör utorska innan starten på din pilgrimsresa mot Santiago de Compostela.

Dag 2.- 46 Km

Distans: 46 Km

HÖJDPROFILm
Povoa de VarzimPorto
Dag 3.- Povoa de Varzim - Viana do Castelo 44 Km

Distans: 44 Km

HÖJDPROFILm
Viana do CasteloPovoa de Varzim
Dag 4.- Viana do Castelo - Baiona 58 Km

Distans: 58 Km

HÖJDPROFILm
BaionaViana do Castelo
Dag 5.- Baiona - Vigo 25 Km

Distans: 25 Km

HÖJDPROFILm
VigoBaino
Dag 6.- Vigo - Caldas del Rey 58 Km

Distans: 58 Km

HÖJDPROFILm
Caldas de Reis Vigo
Dag 7.- Caldas del Rey - Santiago de Compostela 43 Km

Distans: 43 Km

HÖJDPROFILm
Santiago de CompostelaCaldas de Reis
Dag 8.- Santiago de Compostela och Finisterre

Att avsluta sin pilgrimsresa i Finisterre är det perfekta slutet på din pilgrimsresa. Resan sker i minibus med engelsktalande guide från Santiago till Finisterre om förmiddagen och är tillbaka i Santiago mitt på eftermiddagen.

På den vackra, hårda och sagolika kusten ”Costa de la Muerte” (dödens kust), är skäret fylld med skeppsvrak och historier om legender som blev fångade av den råa och naturlige skönheten. På kustens västligste punkt finner man Finisterre, världens ände, som romarna kallade platsen då det var den västligste punkten man kände till på den tiden. Platsen er för många pilgrimmer en symbolsk plats att avsluta sin pilgrimsvandring på – och inte minst det ställe där man letar upp ett musselskal som den ideala souveniren.

Kvällen spenderas i Santiago de Compostela.

Dag 9.- Hemresa från Santiago

Detta är den sista dagen och avslutningen på dina upplevelser i detta vackra område aa Europa. Du kommer utan tvekan ta avsked av Portugal och Spanien med lite vemod. Men framförallt fylld med nya reseminnen.