Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Cykelresa Camino Portugues

(Porto - Santiago)

Karta Camino Portugués: Porto - Santiago

Cykelresa längs med Atlantkusten och det gröna Galicien

Den Portugisiska Kust-Caminon, med start i Porto längs Europas västligaste kuststräcka till Santiago de Compostela, är en idealisk cykelresa.

Oftast är denna Caminorutt ganska platt, vilket gör den genomförbar för de flesta cykelresenärer. Varje kilometer är kryddad med fantastiska utsikter över kusten, eller med besök i historiska städer som vittnar om områdets spännande historia. Nästan när som helst har du möjlighet att njuta av de populära stränderna, eller den berömda gastronomin.

Kust-Caminon har i århundraden varit känd som en viktig religiös och spirituell pilgrimsrutt till Santiago de Compostela. Efter att ha varit delvis glömd under en tid, har denna pilgrimsrutt upplevt ett nästan explosivt intresse de senaste åren. Det finns flera förklaringar till detta, men den främsta är förmodligen den helt unika naturupplevelsen det innebär att cykla längs Atlanten.

Denna cykelvänliga Portugisiska Kustrutt är i hög grad en kultur- och spirituell resa genom några av Europas mest storslagna naturer.

Från Katedralen Sé i Porto startar din pilgrimsresa via Portos gamla stad, med dess idylliska gator, för att sedan följa Duero-floden till dess utlopp vid Atlanten. Cykelrutten följer Atlantkusten, som med några undantag leder dig inåt landet, hela vägen till hamnstaden Vigo. Härifrån ändras terrängen radikalt, till mer lantliga miljöer, vilket präglar terrängen resten av vägen till Santiago de Compostela.

På din resa genom Spaniens nordvästligaste region kommer du att uppleva ett autentiskt Galicien, där du passerar genom mysiga byar, provar det berömda galiciska köket med dess enorma utbud av fisk och skaldjur, de utsökta Albariño vinerna, och möter den lokala befolkningen och deras gästfrihet.

Längs vägen finns flera 'detours' som du bör uppleva. De beskrivs alla i det material du får före avresan, tillsammans med information om nödnummer och andra praktiska upplysningar som gör din caminocykling perfekt.

Klicka på 'Begär ett erbjudande' (i högra kolumnen) för att komma i kontakt med Spain is More för ett personligt erbjudande.
 

Santiago och Finistere:

I Santiago inkluderas som standard alltid två övernattningar. På "vilodagen" har du en guidad dagstur till Finisterre, även känd som världens ände, inkluderad. Båda delarna kan väljas bort efter önskemål.
 

Spain is More erbjuder:

✔ Dagliga avgångar året runt.

✔ Noggrant utvalda hotell - alltid med eget badrum.

✔ Spain is Mores digitala Camino-guidebok med praktiska pilgrimsinformation, förslag på packlista, rekommenderade restauranger, stadskartor med camino- och hotellplacering, pilgrimspass, bra råd och vägledningar, servicetelefonnummer och m.m.

✔ Anpassning av etapper: Ja.

✔ Uthyrning av våra fina Camino Mountainbikes.

 

Miss inte...

✔ Porto är känt för sina portviner och sin atmosfärfyllda stämning. Vi rekommenderar en extra övernattning här om du vill ha mer tid att uppleva staden. Vi kan arrangera en båttur på Duero-floden efter önskemål, eller du kan ströva runt i den gamla stadsdelen och njuta av ett glas portvin här och där.

✔ Längs Kustrutten passerar du flera historiska kuststäder. Om du har gott om tid kan vi lägga till en vilodag i några av de mest intressanta på vägen.

✔ Från Baiona ligger en kopia av ett av Kristoffer Columbus skepp, som förde nyheten om den nya världen till Europa. Från Baiona kan du också besöka de skyddade öarna Islas Cíes, med sitt kristallklara vatten och karibiska liknande stränder. Det krävs en extra övernattning för att besöka ön. Tillgång till färja och ön kan bokas genom Spain is More.
 

Läs mer om den Portugisiska Kust-Caminon; avstånd, terräng, väder mm

Rabatt

Inkluderar
 • 8 övernattningar i dubbelrum – alltid inkl. eget badrum.
 • 8 x frukost
 • Flyg Stockholm/ Göteborg/Köpenhamn till Madrid  och Santiago till Stockholm/ Göteborg/ Köbenhamn inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*/**
 • Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 • Cykelhyrning
 • Cykelväskor. Vattentäta Ortlieb cykelväskor.
 • Bagagetransport från hotell till hotell på cykeldagarna. (Max: 15 kg)
 • Pilgrimspass.
 • Guidad tur till Finisterre.
 • 24/7 nödtelefonnummer.
 • Skatter och avgifter.

  *Om inget annat är specificerat i erbjudandet. Vikt beror på flygbolaget (typiskt mellan 20 och 23 kg.). **Från Santiago endast till Köbenhamn och Arlanda.
Ingår ej
 • Transport från hotell i Santiago till Santiago flygplats (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Busstider och placering av busshållsplats framgår av guidematerialet.
 • Transport från flygplatsen i Porto till hotell i Porto centrum.
 • City taxi i Porto (2 euro/person/natt). Betalas till hotellet.
 • Uthyrning av cykelhjälm.
Valfritt
 • Anpassa din Camino: Utöka din vistelse, dela upp etapper, lägg till spännande upplevelser osv.
 • Porto: Vi rekommenderar att ta en extra övernattning i Porto. Upplev en av de vackraste och mest interessanta städerna i Portugal och få en gastronomisk och kulturell upplevelse ut över det vanliga.
 • Las Islas Cies: Segelbåttur med lokal kapten på Vigo fjord (La Ria de Vigo). Få en upplevelse för livet, när du besöker några av dessa öar och några av de vackraste stränderna i världen. Fråga gärna för ytterligare information.
 • Förlängning av vistelse i exempelvis Bilbao, Gijon, Madrid,  kan köpas till.
 • Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 • Transport från hotell till flygplats på avresedagen.
 • Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Cykelresa Camino Portugues

(Porto - Santiago)

Från
17.050 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 3.500 SEK

Dagligt program

Porto - Santiago

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst till Porto

Efter ankomst till Porto checkar du in på ditt hotell i centrala Porto.

Din cykel kommer att vara på hotellet när du ankommer.

Vi rekommenderar att du förbereder din cykel kvällen innan du beger dig ut på din cykeltur. Följ den medföljande instruktionsboken och  justera styret och pedalerna så är du redo!

Observera: Våra cyklar levereras med vattentäta Ortlieb cykelväskor, en extra styrväska till kamera eller personliga ägodelar. Extra slang, pump och verktyg är inkluderat. 

När du har förberett din cykel så rekommenderar vi att du njuter av kvällen i denna storslående portugisiskea stad. Portos gamla stadscentrum blev i 1996 erkänt som ett UNESCO världsnaturarv. Intressanta monument, historia, stadens vackra läge och inte minst hamnområdet är några av de platser du bör utorska innan starten på din pilgrimsresa mot Santiago de Compostela.

Dag 2.- 46 Km

Distans: 46 Km

HÖJDPROFILm
Povoa de VarzimPorto
Dag 3.- Povoa de Varzim - Viana do Castelo 44 Km

Distans: 44 Km

HÖJDPROFILm
Viana do CasteloPovoa de Varzim
Dag 4.- Viana do Castelo - Baiona 58 Km

Distans: 58 Km

HÖJDPROFILm
BaionaViana do Castelo
Dag 5.- Baiona - Vigo 25 Km

Distans: 25 Km

HÖJDPROFILm
VigoBaino
Dag 6.- Vigo - Caldas del Rey 58 Km

Distans: 58 Km

HÖJDPROFILm
Caldas de Reis Vigo
Dag 7.- Caldas del Rey - Santiago de Compostela 43 Km

Distans: 43 Km

HÖJDPROFILm
Santiago de CompostelaCaldas de Reis
Dag 8.- Santiago de Compostela och Finisterre

Att avsluta sin pilgrimsresa i Finisterre är det perfekta slutet på din pilgrimsresa. Resan sker i minibus med engelsktalande guide från Santiago till Finisterre om förmiddagen och är tillbaka i Santiago mitt på eftermiddagen.

På den vackra, hårda och sagolika kusten ”Costa de la Muerte” (dödens kust), är skäret fylld med skeppsvrak och historier om legender som blev fångade av den råa och naturlige skönheten. På kustens västligste punkt finner man Finisterre, världens ände, som romarna kallade platsen då det var den västligste punkten man kände till på den tiden. Platsen er för många pilgrimmer en symbolsk plats att avsluta sin pilgrimsvandring på – och inte minst det ställe där man letar upp ett musselskal som den ideala souveniren.

Kvällen spenderas i Santiago de Compostela.

Dag 9.- Hemresa från Santiago

Detta är den sista dagen och avslutningen på dina upplevelser i detta vackra område aa Europa. Du kommer utan tvekan ta avsked av Portugal och Spanien med lite vemod. Men framförallt fylld med nya reseminnen.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg