Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Familjevandring längs Norra Spaniens vackra kust(Laredo - Llanes)

Karta Familjevandring längs Norra Spaniens vackra kust (Laredo - Llanes)

Caminovandring och kvalitetstid - aktiv familjesemester längs Camino del Norte från Laredo till Llanes. Resan för tuffa aktiva familjer.

Söker ni efter oförglömliga familjesemestrar fyllda med äventyr, kultur och roligt? Spain is More erbjuder det perfekta paketet på Camino del Norte för familjer att njuta av Camino de Santiago tillsammans. Denna resa genom norra Spanien, från Laredo (Kantabrien) till Llanes (Asturien), täcker 127 km, skräddarsydda till 91 vandringsbara km i korta etapper, perfekt för alla åldrar.

Upplev 10 magiska dagar med dina nära och kära, utforska spektakulära kuststräckor, njut av unika aktiviteter, säkra stränder och exceptionella hotell. Fördjupa dig i den rika gastronomin i norr och upptäck allt från kuststäder och Cabarceno-parken till förhistoriska grottor, med möjlighet att anpassa din äventyrsresa och skapa minnesvärda ögonblick.

Vi hanterar bagagetransfer, vilket säkerställer din bekvämlighet.

Denna resa på Camino de Santiago, resultatet av vår erfarenhet och kundfeedback, lovar en perfekt balans mellan ansträngning och njutning. Med Spain is More, förbered dig för en säker, personlig och exceptionell upplevelse som kommer att uppfylla din familjs förväntningar.

Klicka på "Begär erbjudande!" (i höger kolumn) och få ett personligt erbjudande utan förpliktelser för din resa.

Vi tror på att skapa minnen som varar livet ut, och vårt semesterpaket på Norra vägen är utformat för att göra just det, anpassa sig till det perfekta avståndet för att säkerställa en fullständig och tillgänglig upplevelse för alla.

 

Vad Spain is More erbjuder:

Dagliga avgångar från mitten av mars till slutet av oktober.

Noggrant utvalda hotell, alltid med eget badrum.

En personlig digital guide från Spain is More med praktisk information om rutten samt rekommendationer.


Missade inte...

För några av dessa aktiviteter kommer du behöva lägga till en extra natt. Glöm inte att fråga oss när du begär en offert från oss.

Santander: Med sin vackra vik och stränder är Santander en perfekt plats att koppla av och njuta av det maritima landskapet.

Cabarceno naturpark: Nära Santander är den här parken inte en traditionell djurpark utan en vidsträckt plats där djur lever i halvfrihet.

Spektakulära stränder: Både Laredo och stränderna nära Llanes är perfekta för vilodagar och sandlek.

Bufones de Pría: Nära Llanes är detta naturliga fenomen där havet kraftfullt träffar kalkstensklippan och skapar spektakulära vattenstrålar i luften, något unikt att observera (beroende på vädret). Det är en spännande stopp och ett bra sätt att lära barnen om geologi på ett roligt sätt.

Llanes: Denna charmiga kuststad erbjuder en avslappnad atmosfär, pittoreska gator och en vacker kustlinje. Det är idealiskt för familjespromenader, njuta av en måltid på en lokal restaurang och koppla av på en av dess många stränder.
 

Klicka här för att utforska Camino del Norte
Hitta viktiga insikter om avstånd, terräng, klimat och viktiga tips

Inkluderar
 1. 9 nätter inkl. frukost i mysiga, fint belägna hotell (vissa med pool).
 2. Flygresa t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Bilbao.*
 3. Buss från Bilbao till Laredo.
 4. Buss från Llanes till Bilbao.
 5. Bagagetransport på vandringsdagarna. (max 15 kg) 
 6. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 7. Skatter och avgifter.

  *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta lokala transporter - ca 20€ / person. Guidboken innehåller vägbeskrivning för all icke-inkluderande transport.
 2. Transport mellan flygplatsen och bussterminalen i Bilbao.
 3. Sommar: från 1 juni till 30 september är det högsäsong längs Norra Spaniens kust. Till skillnad från den franska vägen (Camino Francés) fylls hotellen upp med badsugna turister så hotellpriserna ökar avsevärt. Den här resan brukar kosta ca 5000 kr mer under den perioden. 
Valfritt
 1. Anpassa din Camino: Utöka din vistelse, dela upp etapper, lägg till spännande upplevelser osv.
 2. Förlängning av vistelse i exempelvis Bilbao, Llanes kan köpas till.
 3. Tryckt guide. Om du föredrar den tryckta guiden kan den köpas för 30 euro per exemplar. (Du kan lägga till detta när du köper resan).
 4. Avbeställningsskydd. Kostar 7% av resans pris och kan läggas till i samband med eventuellt godkännande av erbjudande. Spain is More samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Läs mer om avbeställningsskydd här.

Familjevandring längs Norra Spaniens vackra kust

(Laredo - Llanes)

Från
12.900 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.700 SEK

Dagligt program

Familjevandring längs Norra Spaniens vackra kust
(Laredo - Llanes)

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1: Ankomst till Laredo

På en Caminovandring längs Camino del Norte får man chansen att uppleva en av Europas vackraste kuststräckor, där dramatiska klippor avlöses av imponerade stränder. Laredo är den perfekta startbyn på denna familjeresa längs den spanska nordkusten - också känd som “den gröna kusten”. 

Laredo är en typisk nordspansk badort med flera bra restauranger, en liten gammal stadskärna och en mysig hamn. Dessutom finns det en hela 4 km lång, inbjudande, kritvit och barnvänlig strand. Om du gillar fisk- och skaldjur kommer nästa dags vandring vara en ren gastronomisk resa, men även flera fiskerestauranger i Laredo kan ge dig en stor matupplevelse redan första dagen. Det är svårt att hitta en bättre plats att njuta av havets läckerheter än i Norra Spanien. Laredo: härlig start, fin stad, FANTASTISK strand.

Vanligtvis anländer man till Laredo med buss från Bilbao (bussbiljett inkl. i priset p.p.). Bussresan tar 40 min.

Dag 2: Vandring 14 km - 4 vackra stränder

Om "4 av Norra Spaniens vackraste stränder" eller "8 km vandring med fötterna vid vattnet“ låter bra, är det precis vad som väntar under dagens etapp.

Först följs Laredos berömda strand, hela vägen ut till slutet, där en kort liten färjetur väntar på ca 10 minuter (ingår ej - pris 3 € / person - tidtabell bifogad i guideboken). Önskas en kortare etapp än 14 km denna dag, kan färjan tas direkt från Laredo och dagens vandring landar istället på ca 10 km. 

På andra sidan bukten kan man ta en omväg på ca 5 km till "El Faro del Caballo". Fyren är belägen på en spektakulär plats längs den klippiga kusten.

Efter Santoña fortsätter turen till nästa strand, Playa de Berria, som för några år sedan röstades fram som Spaniens vackraste. Direkt efter vandrar man via nästa strand till badorten Noja.

Noja är en härlig sommar- och badort med bra matutbud och fantastiska stränder. Här övernattar man på ett hotell precis framför en av Norra Spaniens bästa stränder, vilken också är populär bland body-surf entusiaster. Här kan man testa på att bodysurfa genom en liten kurs (på alla nivåer) under eftermiddagen. Den bokas i förväg (vänligen säg till), eller kan också göras genom att eventuellt stanna en extra dag i Noja.

Dag 3: Vandring 13 km - det idylliska inlandet

Vandringen vänder nu in i inlandet, bort från kusten mot landsbygdsidyll, betesmarker och frodiga skogar. Men detta gör inte resan mindre intressant, bara annorlunda. Här får man verkligen chansen att uppleva en annan sida av Norra Spanien, en fridfull tillvaro med bondsamhällen och mjölk- eller brödbilar som varje morgon kör runt i de lilla stenbyarna. Lokalbefolkningen man möter hälsar glatt med ett nyfiket "hola" och en vänlig nick. 

Om det är fruktsäsong, växer päron och äpplen längs där man går och man enkelt kan snappa upp några när man passerar. Ofta kommer ens enda sällskap vara de betande korna, kvittrande fåglarna och hästarna. 

Övernatting sker på ett härligt hotell, beläget på en mycket idyllisk plats.

Dag 4: Vandring 12 km - sommarstäder och paradisstränder

Tillbaka ut till kusten och de fina badstränderna. De första två stränderna under dagens etapp är vackra som på en tavla. Är det härligt sommarväder, försök att anlända tidigt innan spanjorerna själv kommer. Njut av ett par timmar mellan klipporna med svalkande dopp innan ni återupptar vandringen. Nästa strand är lite svåråtkomligt men man kan ta fantastiska bilder uppifrån, oavsett väder. Kanske en Selfie eller två?

Härifrån fortsätter ni till Somo och ytterligare en strand, som är ett paradis för surfälskare. Under sommaren råder en härlig atmosfär och på den flera kilometer långa sandstranden kan man koppla av med vyer över Santander, bukten och Magdalena-halvön. Surfare från världens alla hörn kommer hit så man bjuds ofta på en uppvisning bland vågorna.

Somo beskriver hur sommaren är i Norra Spanien - genuint, avkopplande med härliga matupplevelser. En extra natt eller två kan rekommenderas här, särskilt under sommarmånaderna.

Dag 5: Vandring 6 km - storstadspuls och historia

Dagen börjar med att ni tar färjan över bukten till Santander (ingår ej, färjebiljett ca 3 € / pers - tidtabell bifogas i guideboken).

Santander (172 000 invånare) är en elegant stad omgiven av vackra stränder. Inte långt från centrum finner man Magdalena-halvön, som är ett grönområde med parker, lekplatser, cykel- och vandringsleder, restauranger, kaféer, m.m. Under en härlig sommardag samlas lokalbefolkningen här  - eller på de berömda stränderna som ligger precis intill. I Santander finns det tid för sightseeing före dagens korta vandringstur börjar. 

Camino-leden utanför Santander är inte den mest intressanta, och därför tas det lilla FEVE-tåget ut ur staden. Tåget avgår ett par gånger varje timme, men eftersom biljetter inte kan köpas i förväg bifogar vi vägbeskrivning och annan praktisk information i guideboken (biljettpris på 3 € / person).

Efter en kort tågtur på ca 30 minuter vandrar ni 6 km till en av Spaniens vackraste byar: Santillana del Mar. Den historiska byn är som ett museum i sig själv med sevärdheter runt varje hörn. Längs kullerstensgator finns gamla stenhus med blomster på balkongerna, museer, kyrkor och riktigt bra restauranger.

Nära Santillana del Mar ligger de världsberömda Altamira grottorna, där 40.000 år gamla grottmålningar har hittats. Replikan av grottorna, där alla dess målningar och lager illustreras visuellt, är definitivt värt ett besök. Det tillhörande museet ger en mycket god inblick i den mänskliga utvecklingen genom årtusendena. Santillana del Mar har också ett zoo. 

Övernattning i ett mysigt och autentiskt hotell i den gamla staden.

Kom ihåg att bagaget skickas från hotell till hotell, vilket sker under alla vandringsdagar.

Dag 6: Vandring 11 km - den gröna kusten

Efter Santillana del Mar (bilden) kommer man ut på landsbygden där man vandrar resten av dagen. Terrängen är relativt kuperad och pittoreska småbyar följer som på ett pärlband. På någon av de många utsiktsplatserna längs leden kan man äta sin medtagna (eventuellt) picknick. Övernattning sker på ett charmigt hotell i en lugn liten by nära kusten.

Dag 7: Vandring 11 km - världsberömd arkitektur

En harmonisk vandringsdag längs kusten på Camino del Norte. Ett par gånger passeras små, nästan gömda sandstränder, som lockar med ett svalkande dopp. Etappen är relativt kuperad och går flera gånger från havsnivå till ca 100 höjdmeter. Stigen leder också igenom ett antal småbyar, där man får en unik inblick i den spansk vardagen - långt ifrån de turistområdena.

Dagen slutar i kustbyn Comillas, där man kan upptäcka bykärnan, slappa en stund på stranden och sedan besöka Gaudís “blomsterhus” El Capricho. Ett av hans få arkitektoniska mästerverk utanför Barcelona. 

Övernattning sker på ett mysigt centralt beläget 3-stjärnigt hotell. 

Dag 8: Vandring 11 km - det vackra naturreservatet

En idyllisk vandringsdag, som går igenom ett av de finaste naturområdena i Norra Spanien: naturreservatet Oyambre. Här vandrar man med fin utsikt över både havet och Picos de Europas snöklädda bergstoppar som ses i den södra horisonten. Man kan välja att gå på de milsvida sandstränderna med fötterna precis intill det skvalpande vattenbrynet. 

Ni anländer till fiskebyn San Vicente de la Barquera via en lång stenbro, omkring lunchtid. Hotellet väntar i centrum och sedan kan man luncha på någon av de mysiga restaurangerna belägna i stråken runt hamnen och kyrkan.

Dag 9: Vandring 13 km - naturfenomen

Från San Vicente de la Barquera tar ni tåget, för att sedan vandra en av de mest storslagna sträckorna på Camino del Norte. Tågresan tar 30 minuter och följer de små spåren i inlandet och längs med kusten. Biljetterna köps direkt på stationen (3€ / person). Vägbeskrivning, kartor och all information finns i guideboken, som ni mottar före avfärd.

Under vandringen kommer ni uppleva en av Spaniens mest anmärkningsvärda naturfenomen, Los Bufones.

 

De så kallade ”Bufones” är en slags naturlig ”jet-stråle”. När havet är vilt skjuts vatten in med stort tryck i klippornas sprickor och bildar en slags vattenpelare, som kan nå 20 meter upp i luften! Detta beror givetvis på vädret och ibland är det en riktigt imponerande syn, ibland syns ingenting alls. Den närliggande naturen är dramatiskt vacker och värt ett besök, oavsett väder. 

Llanes är en av de trevligaste och mest populära sommarbyarna i Norra Spanien. Ljuva stränder, god lokal mat från regionen, den gamla stadsdelen som omger hamnkanalen och mysig atmosfär gör den mycket attraktiv som resmål.

De närliggande stränderna lämpar sig utmärkt för en dag fylld av sol och bad. Det går också att göra en surfkurs (eller kanske Stand Up Paddle) som är en mycket rolig upplevelse. Även om du aldrig ens hållit i en surfbräda går kursen utmärkt att delta i (inte inkluderad i priset).

Hotellet i Llanes ligger ett par hundra meter från byns centrum och stranden.

Dag 10: Hemfärd

Hemfärden sker antingen med flyg från Bilbaos flygplats, eller med tåg till Madrid och därefter med flyg hem till Sverige.

Innan hemfärden är det möjligt att förlänga resan med exempelvis en natt eller två i Bilbao. I Bilbao kan det fantastiska Guggenheimmuseet upplevas. Utöver många andra kulturella skatter har staden också ett utomjordiskt bra matutbud och pulserande folkliv.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg