Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Camino Francés Light - sista 100 km

(Sarria - Santiago)

Karta Camino Francés: Sarria - Santiago de Compostela

Etapper (29-33) 116 km pilgrimsresa. En aptitretare av el Camino. Sista chansen att motta La Compostela!

Camino Francés Light startar i Sarria, 116 km öster om Santiago de Compostela. Detta är det kortaste avstånd som man måste vandra för att kunna motta La Compostela (ett intyg som visar på att du gått och slutfört el Camino). Denna resa är idealisk för de som vill prova på pilgrimsleden men inte har tid att vara borta så länge - för den här gången!

Denna sträcka är förtrollande vacker och chansen är stor att du kommer vilja återvända. Längden på etapperna är tillräckligt långa för att du ska hinna uppleva den speciella pilgrimsstämningen som råder på Camino de Santiago.

Det finns gott om sevärdheter, storslagen natur och matställen där man kan prova på det smakrika galiciska köket. Du kommer att stöta på och säkerligen bli vän med många intressanta människor från hela världen - alla med samma mål i sikte: katedralen i Santiago. Detta är en resa som bjuder på många berikande upplevelser och som tillslut tar dig till världsarvsmeckat Santiago de Compostela.

Vanligtvis anordnas resan med flyg från Köpenhamn/Göteborg/Stockholm via Madrid till Santiago de Compostela. Från flygplatsen ingår transport till hotellet i Sarria (startpunkten). Här kan man utforska omgivningarna eller ta en buss/taxi till Samos för att besöka ett av världens äldsta kloster. Sedan återvänder man med en 11 km lång vandringstur tillbaka längs med pilgrimsleden. En bra uppvärmning inför Caminoäventyret som drar igång dagen därpå!

I Santiago de Compostela kommer du att övernatta två nätter. Dagen efter att du anlänt ingår en utflykt (med engelsktalande guide) till den dramatiska kusten vid Finisterre - ”världens ände” enligt romarna. Detta mytomspunna område som besitter en stor skönhet bjuder på massor av legender och skrönor - att ha tillgång till en guide här kommer väl till pass.

✔ Avgångar året runt.

Bagagetransport från hotell till hotell kan anordnas och rekommenderas.

Ditt personliga pilgrimspass.

Handplockade hotell - alltid med privat badrum - utvalda för sitt läge, charm och service.

✔ Spain is Mores Camino-guidebok. Fylld med nyttig pilgrimsinformation, förslag på packlista, lokala restauranger, kartor över leden och hotellen, pilgrimspasset, sevärdheter, 24/7 servicenummer och mer. Allt som behövs för att göra ditt Camino till en oförglömlig upplevelse! 

✔ Möjligheten att kombinera denna vandring med andra resor.

Dagstur till Finisterre (sista dagen).

✔ Uppdelning av etapperna: Ja, alltid!

 

Rabatt

Inkluderar
 1. 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost på charmiga hotell noga utvalda för sin kvalitet, läge och service. Alltid med eget badrum/toalett.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Santiago/Madrid, retur från Santiago de Compostela - inkl. ett incheckat bagage p.p.*
 3. Transport från Santiagos flygplats till hotellet i Sarria.
 4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. Pilgrimspasset.
 6. Guidad tur till Finisterre (sista dagen).
 7. 24/7 nödnummer under resan.
 8. Skatter och avgifter.
 9. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Korta buss- och taxitransporter, t.ex. från flygplats till lokal buss- eller järnvägsstation.
 2. Transport från boendet i Santiago till flygplatsen (taxi ca 20€ - buss ca 5€). Busstider och busshållplatser framgår i vårt guidematerial.
Valfritt
 1. Gör ditt Camino ännu mer personligt: stanna längre, dela upp etapperna, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen fråga oss, vi hjälper dig mer än gärna!
 2. Bagageservice längs pilgrimsleden kan läggas till och är något vi rekommenderar. Om du beställer detta kommer ditt bagage transporteras från hotell till hotell och följa dig under vandringens gång. Det är ett nöje att vandra utan bagage och ändå ha alla sina tillhörigheter framme vid dagens slutmål. Pris: 720 kr per bagage. Max: 15 kg/bagage.
 3. Förlängning av resan i Madrid, León eller Santiago de Compostela kan anordnas.
 4. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).

Camino Francés Light - sista 100 km

(Sarria - Santiago)

Från
12.100 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.750 SEK

Dagligt program

Sarria - Santiago de Compostela

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1.- Ankomst i Sarria

Vår chaufför möter dig på Santiago de Compostelas flygplats och kär dig direkt till hotellet i Sarria.

Under dagen föreslår vi två spännande utflykter. Man kan antingen ta buss/taxi till det berömda klostret i Samos som är ett av världens äldsta. Efter att man i lugn och ro har utforskat det kan man besöka byn Somos för att sedan vandra tillbaka de 11 km efter pilgrimsleden till Sarria. Leden är smått kuperad, går igenom frodiga skogar och är en bra uppvärmning inför morgondagen.

Det andra alternativet är att ta en buss på 35 minuter (eller komma överens om transport med föraren från dagen innan) till den historiska staden Lugo. Här kan man besöka och promenera på en av världens bäst bevarade romerska ringmurar.

Dag 2.- Sarria - Portomarín 23 Km

Galicien är en av de vackraste regionerna i Spanien, både när det gäller natur och traditioner. På dagens etapp kan du uppleva detta på nära håll. Det är som i en saga, du vandrar harmoniskt genom frodiga skogar, gräsbevuxna ängar, fruktträdgårdar och enkla stenbyggda byar.

Distans: 23 Km

HÖJDPROFILm
PontomarinSarria
Dag 3.- Portomarín - Palas de Rei 25 Km

Terrängen planar ut men är ändå kuperad under vissa delar. Området är vackert, frodigt och optimismen över att slutmålet närmar sig börjar övervinna den fysiska ansträngningen. På små stigar och landsvägar når du tillslut Palas de Rei, en by med cirka 2000 invånare som har en spännande historia att förtälja.

Obs! De två etapperna mellan Portomarín och Arzúa kan delas upp i tre med följande kilometerlängd: 17, 16 och 20.

Distans: 25 Km

HÖJDPROFILm
Palas de ReiPontomarin
Dag 4.- Palas de Rei - Arzúa 28 Km

Terrängen liknar de senaste dagarnas vandring. En typisk dag på Camino de Santiago-leden med rullande gröna kullar, betande boskap, stenmurar och små romanska kyrkor. Vandra harmoniskt och insup sträckans historiska arv.

Etappen kan enkelt delas upp i två med en extra natt i Melide, vilket ger två vandringsdagar på ca 14 km istället. Om detta är önskvärt, vänligen ange denna information när du beställer resan.

Obs! De två etapperna mellan Portomarín och Arzúa kan delas upp i tre med följande kilometerlängd: 17, 16 och 20.

Distans: 28 Km

HÖJDPROFILm
ArzúaPalas de Rei
Dag 5.- Arzúa - O Pedrouzo 20 Km

Den näst sista etappen av Camino de Santiago kännetecknas av en god och positiv atmosfär. De pilgrimer du stöter på längs med vägen är alla glada och lättade då målet är inom nära räckhåll. Leden går igenom vackra Eukalyptusskogar som erbjuder en skön skugga.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
O Pedrouzo Arzúa
Dag 6.- O Pedrouzo/ A Rúa - Santiago de Compostela 20 Km

Stort grattis, du har klarat en stor utmaning och uppnått ett beundransvärt mål! Nu är det dags för ett antal traditionella pilgrimsritualer. Först och främst, glöm inte att stämpla din sista ”Sello” i pilgrimspasset.

Njut av Santiago de Compostelas katedral och förtrollande stadskärna som är ett Unesco-världsarv. Kullerstensgatorna är kantade av historiska byggnader, museum, torg och har ett utomjordiskt bra matutbud. Sätt dig ner på en terrass, beställ in din lokala favorit och bearbeta alla nya intryck från vandringen.

Distans: 20 Km

HÖJDPROFILm
Santiago de CompostelaO Pedrouzo
Dag 7.- Santiago de Compostela till Finisterre (dagsutflykt)

Många pilgrimer väljer att fortsätta vidare och avsluta sin pilgrimsvandring i Finisterre. Vår dagsutflykt tar dig dit med buss och engelsktalande guide, återvänder gör ni sent på eftermiddagen. Blicka ut över Atlanten från den respektingivande och dramatiska kustlinjen Costa de la Muerte (dödens kust). Där ute i det blå finns ett ondskefullt rev där många skepp förlist genom århundradena. Området besitter en slags rå naturlig skönhet som måste tas in. På kustens västligaste punkt hittas Finisterre - ”världens ände” enligt romarna. För många pilgrimer är detta det symboliska slutet för deras Camino de Santiago.

Kvällen spenderas på egen hand i Santiago de Compostela.

Dag 8.- Hemresa

Hemresa från Santiago.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg