Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Utforska Historien och Gömda Skatter: 3 Nätter i Madrid och 3 i UNESCO Städer på Parador Hotell

Karta Utforska Historien och Gömda Skatter: 3 Nätter i Madrid och 3 i UNESCO Städer på Parador Hotell

Välj mellan tåg eller biluthyrning när du besöker de tre förtrollande och unika städerna: Alcalá de Henares, Segovia och Salamanca

I Madrid kan du gå på härliga tapasrundor, besöka världsberömda museer, se en Real Madrid-match på Bernabeú, shoppa och njuta av utomjordiskt god mat från världens alla kök. Kort sagt, upplev Spaniens hjärta och puls! Hotellet i Madrid ligger i det populära kvarteret La Latina, med massor av tapasbarer utanför dörren och inom bekvämt gångavstånd från stadens viktigaste sevärdheter.

Efter tre nätter i Madrid bor du tre nätter på exklusiva Parador-hotell, belägna i tre historiska städer som återfinns på Unescos-världsarvslista. Biluthyrning för tre dagar eller buss/tågbiljett mellan städerna är inkl. i resan**.

”Den gyllene staden” Salamanca är en av Spaniens vackraste städer, speciellt det fyrkantiga och berömda torget Plaza Mayor - en av de absoluta höjdpunkterna. Egentligen är hela den gamla stadskärnan ett stort museum, med något intressant som lockar runt varje hörn. Två magnifika katedraler har byggts ihop till en (den gamla och nya delen).

Salamanca är en huvudort för den iberiska lufttorkade skinkan. En stor del av matkulturen vilar på den och många säger att Spaniens bästa kommer härifrån. Den allra finaste heter Jamón Ibérico de Bellota, som kommer från frigående grisar som är uppfödda enbart på ekollon. Ju längre förädlingstid, desto högre kvalité - ofta tar det upp emot 5 år för en av dessa Gran Reserva-skinkor att hitta sin väg ut i butik. Det är nästan en synd att lämna staden utan att prova på denna traditionella delikatess!

Härifrån går resan vidare till Segovia, berömd för den romerska viadukten och den gamla staden - båda på Unescos världsarvslista. Katedralen och sagoslottet Alcázar precis utanför centrum måste även besökas. Staden har ett enorm kulturarv som är perfekt att upptäcka till fots. Segovia är välkänd för sin smakrika rostade spädgris och lamm. Parador-hotellet ligger i utkanten av staden med fin utsikt över omgivningarna!

Alcalá de Henares har en spännande och annorlunda historia att berätta. En gång i tiden var det en av Romarrikets viktigaste spanska städer och senare blev den ockuperad av morerna i århundraden. Traditionerna, arkitekturen och det lokala köket besitter en intressant mix av många olika influenser. Parador-hotellet ligger i centrum av den gamla staden och erbjuder bra spa- och wellnessfaciliteter.

Allt som allt, detta är en resa som ger dig chansen att besöka sagolika världsarvsstäder samt tar dig långt in i Spaniens hjärta och själ. En semester med fokus på kulturella/gastronomiska upplevelser där du bor på fina hotell.

Naturen under resans gång är även den vacker och omväxlande. I den medföljande guideboken visar vi dig de bästa sevärdheterna och smultronställena. Saker som inte får missas och sätter guldkant på resan.

Madrid - Salamanca: 225 km, 2h 20m.

Salamanca - Segovia: 155 km, 1t och 50m.

Segovia - Alcalá de Henares: 125 km, 1t 30m.

Alcalá de Henares - Flygplats: 22 km, 25 m.

Totalt: 541 km.

Nu är det dags att lämna Medelhavskusten och upptäcka något nytt! 

Inkluderar
 1. 6 nätter inkl. frukost: 3 i ett centralt beläget hotell i Madrid och de övriga 3 på unika och underbara Parador-hotell.
 2. Flyg t/r från Köpenhamn/Stockholm/Göteborg till Madrid (tilläggsavgift från andra flygplatser).*
 3. Biluthyrning i 3 dagar** (Ford Fiesta, eller liknande) eller buss/tågtransport mellan städerna (det måste anges vid bokningen om du önskar resa med hyrbil eller buss/tåg).
 4. Spain is Mores omfattande, digitala reseguide med vägbeskrivningar, rekommendationer, lokala tips och mycket mer.
 5. 24/7 hjälp och assistans under resan.
 6. Alltid avfärd på onsdag eller torsdag. Detta kan ändras men de 3 nätterna på Parador-hotellen måste starta på en söndag.
 7. *Om inte annat anges i erbjudandet. Bagagevikt beror på det enskilda flygbolagets villkor (vanligtvis mellan 20 och 23 kg).
Ingår ej
 1. Buss eller tåg ingår mellan städernas busstationer men inte mellan hotell- och busstationen/tågstationen samt mellan flygplats och hotell i Madrid.
 2. ** Ej Inkl. envägsavgift för hämtning i centrum och transport till flygplatsen. Betalas till chauffören vid hämtning. 
 3. Grundförsäkring inkl. Full försäkring och extra chaufför kan beställas vid hämtning.
Valfritt
 1. Gör din resa ännu mer personlig: stanna längre, dela upp etapper, lägg till berikande upplevelser, m.m. Vänligen kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna! 
 2. Hyrbil: välj en bil ur en annan kategori.
 3. Förlängning av resan i Madrid eller andra städer kan anordnas.
 4. Avbeställningsförsäkring från Gouda: 7% av resans totala kostnad (kan läggas till vid bokningen).

Utforska Historien och Gömda Skatter: 3 Nätter i Madrid och 3 i UNESCO Städer på Parador Hotell

Från
10.990 SEK/pers.
Begär Erbjudande
Enkelrumstillägg: 2.500 SEK

Dagligt program

Utforska Historien och Gömda Skatter: 3 Nätter i Madrid och 3 i UNESCO Städer på Parador Hotell

Detaljerad resplan (Visa alla dagar )
Dag 1-3: Madrid

Ankomst till Madrid. Boende på charmigt och centralt beläget 4-stjärnigt hotell.

Exempel dag 1: Madrid är en storstadsmetropol med ca 5 miljoner invånare, men samtidigt finns det en mycket stämningsfull gammal stadsdel. De tre dagarna i Madrid erbjuder oändligt med upplevelser, sevärdheter och aktiviteter - för allas önskemål och smaker. Läs mer i den medföljande guideboken. Till exempel kan denna dag användas för att skapa sig en överblick över gamla staden. Besök Plaza Mayor, Puerta del Sol och vandra runt på de mysiga smågatorna. Njut av de levande kvarteret La Latinas läckra tapasbarer och avsluta med en Flamenco-show på kvällen.

Exempel dag 2: Madrid är världsberömt för alla sina museer, ett besök på El Prado, som är ett av världens främsta museer, är ett måste! På Reina Sofia-museet kan du uppleva Picassos berömda Gernika-målning, en skildring av bombningen över den baskiska byn med samma namn. Om du inte vill spendera hela dagen på ett museum, finns det mycket annat att göra. Utnyttja Madrids stora shoppingmöjligheter, från exklusiva butiker på Calle de Serano till kreativt och småskaligt i Chueca och Malasaña. Är du ett fotbollsfan är en tour på Real Madrids ”högborg” Estadio Santiago Bernabeú en självklarhet.

Exempel dag 3: I Madrid är allt möjligt. Vad sägs om ett besök i en av de grönskade parkerna såsom Retiro (med sjöar och båtuthyrning) eller Casa de Campo (Madrids svar på Central Park). Har du mer tid kan du besöka Warner Brothers Disney World, belägen utanför staden. Madrid tröttnar man aldrig på - nya och berikande upplevelser väntar runt varje hörn.

Dag 4: Salamanca

Det första stoppet på resan är Salamanca, ca 225 km nordväst om Madrid. Den traditionella universitetsstaden är som ett stort museum och besitter en härlig atmosfär med ett bra studentliv. Salamanca är utan tvekan en av Spaniens vackraste städer och det ålderdomliga centrumet är en fröjd för ögonen - självklart finns den på Unescos världsarvslista.

Man kan göra flera intressanta stopp på vägen mellan Madrid och Salamanca. Bland annat Francos kontroversiella monument från inbördeskriget Valle de los Caídos (de stupades dal) och staden Avilá, som är omgiven av en mycket välbevarad romersk ringmur.

Dag 5: Segovia

Resan går vidare sydöst till den historiska metropolen Segovia. Här hittas den världsberömda romerska viadukten, som tillsammans med den gamla stadskärnan återfinns på Unescos världsarvslista. Besök också katedralen, torget Plaza Mayor och sagoslottet Alcázar som bland annat inspirerade Walt Disney till sitt törnrosaslott. Området är känt för sin ”Cochinillo”, spädgris som rostas till perfektion - underbart mört och smakrikt!

Dag 6: Alcalá de Henares

Alcalá de Henares ligger strax öster om Madrid och är födelseort för den prisade författaren Miguel de Cervantes, ett av hans många verk är välkända Don Quixote. Staden har dessutom ett av de mest prestigefyllda universiteten i Spanien. Dess rika kulturarv som främst består av kyrkor, kloster och universitetsbyggnader låter dig uppleva den spanska guldåldern på nytt.

Dag 7: Hemfärd

Hemresa från flygplatsen i Madrid.

Andra liknande resor

Se alla Camino-pilgrimsfärder

Vad säger våra kunder

Läs våra gästers rekommendationer

Vår blogg

Se fler blogginlägg