Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Har du bara en vecka på dig och vill gå Camino de Santiago? Se våra förslag!

Ibland räcker inte semestern helt enkelt till. Går det att vandra Camino de Santiago på endast 7 dagar? Javisst, läs mer nedanför.

2018-01-25

Det är inte alla som kan komma ifrån i 35-39 dagar för att vandra hela Camino de Santiago i ett svep, tvärs över den iberiska halvön. Istället är det vanligt att gå en sträcka och sedan komma tillbaka vid ett senare tillfälle för att återuppta sin Camino. Det finns inga regler som bestämmer var man ska börja eller avsluta - El Camino är en personlig resa där var och en gör som den vill. 

Men om jag bara har 7 till 10 dagar på mig? Hinner jag verkligen få den rätta Camino-feelingen?

Ja, absolut. 7 till 10 dagar räcker till för att hinna njuta av sevärdheter, pittoreska byar, berikande upplevelser och komma in i den speciella pilgrimsgemenskap som råder. Kanske också för att knyta starka vänskapsband. 

Vi kan tipsa om våra färdiga (och anpassningsbara) Camino-resor som inkluderar flyg t/r, övernattningar på charmiga hotell, personlig guidebok, m.m. Genom att boka en av dessa resor kan du slappna av och luta dig tillbaka. Med vår stora lokalkännedom tar vi hand om alla detaljer och du behöver inte slösa tid på att söka efter lämpliga flygavgångar, hitta boenden (som ofta är fulla under sommaren) eller transport. Låt dig uppslukas av Camino de Santiago och få ut så mycket som möjligt att din efterlängtade semester.

Våra Camino-resor som går att göra på 7 till 10 dagar:

1) Camino Francés Light: 9 dagar och 127 km vandring

100 km är det kortaste avståndet som man måste göra för att kunna motta diplomet La Compostela. Sträckan är förtrollande vacker och på den sjunde dagen kommer du vandra in i “pilgrimsstaden” Santiago de Compostela.

2) Camino Francés (SJPDP - Logroño): 9 dagar och 161 km

Startpunkten är i den charmiga franska byn St. Jean de Pied Port. En fin vandring som går över Pyrenéerna, via berömda staden Pamplona till La Riojas vingårdar och Logroños pulserande folkliv.

3) Camino Francés (Logroño - Burgos): 7 dagar och 124 km

En resa genom de böljande vinområdena i den världskända vinregionen La Rioja. Till slut når man Burgos med sin världsarvs-katedral och härliga atmosfär.

4) Camino del Norte (Hondarribia - Bilbao): 9 dagar och 152 km

En alternativ Camino-led som löper längs med en av Europas vackraste kuststräckor. En stor del fördel är att man vandrar vid Biscayabukten, i många fall kan man stanna till på någon av stränderna för ett dopp i det blå.

5) Camino Portugués Light: 8 dagar och 117 km

Camino Portugués är det näst populäraste leden till Santiago. Man vandrar längs den galiciska västkusten, vid fjordar, genom historiska småbyar och på långa romerska stenbroar.

6) Camino Finisterre (Santiago via Finisterre till Muxía) 8 dagar

Det enda leden som tar vid i Santiago och går västerut. Stigen går igenom den småkuperade och grönskande landsbygden innan den når Finisterre - “världens ände” enligt romarna. Härifrån kan man fortsätta ytterligare en etapp till kyrkan i Muxía, som ligger så nära Atlanten att bränningarna slår in över den. Hela detta kustområde besitter en slags rå och naturlig skönhet. Ta ett djupt andetag och njut av naturens fulla kraft.

7) Camino Inglés (Ferrol - Santiago): 8 dagar och 115 km

En kort vandringsresa som börjar i hamnstaden Ferrol i Galicien. Leden sicksackar sig fram mellan gröna kullar, i skogsområden och små stenbyar söderut mot Santiago. 

Passar inte någon av dessa resor dig? Kontakta oss så återkommer vi med ett skräddarsytt förslag för dina behov och önskemål.

Tillbaka