Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Våra Camino elcyklar och utrustning

Med Spain is More är det möjligt att göra Camino de Santiago med en elcykel (e-bike). Cyklarna är elektriska MTB:s idealiska för pilgrimslederna.

Den elektriska cykeln (e-bike) är den perfekta Camino-lösningen för personer med till exempel knäproblem eller andra skador. Dessutom kanske man kan uppleva fler kilometer än ens fysiska förmåga tillåter. Elcykeln gör det också möjligt att göra pilgrimslederna i sällskap med någon som eventuellt har en bättre fysisk form. Du kan hyra en elcykel medan din partner hyr en normal MTB. En Camino de Santiago-resa med en elektrisk cykel är ca 100€ dyrare än normalpriset (på resor om max 8 dagar).

De elektriska cyklarna kan färdas i upp till 25 km per timme med pedal-assistans, men om du önskar går det att köra ännu fortare än så. Särskilt i uppförsbacke är en elektrisk cykel till stor hjälp.

Utrustningen på våra Camino elcyklar är:

  • En liten skärm (display) - se nedan.
  • Två cykelväskor bakom.
  • En väska vid styret.
  • Reparations-kit för punktering.
  • Ett lås.
  • Cykelpump.
  • Flaskhållare och en helt ny flaska (som du kan ta med dig hem).

Skärmen (display)

På skärmen kan du se nyttig information. Den visar hastighet, som du även kan ställa in, samt batteristatus (hur långt du kan köra). Det är också möjligt att styra pedal-assistansen utan att lossa handen från styret.

Teknisk info om våra Camino elcyklar:

De elektriska cyklarna har en Shimano eller Bosch-motor med en kapacitet på 500kw.

Elcykel i jämförelse med en normal Mountainbike:

Den elektriska cykeln väger ca. 20 kg. och en vanlig ca. 14 kg. Den elektriska cykeln kan sättas på "Eco", som hjälper till lite och använder lite batteri, vilket är tillräckligt för att kompensera för viktskillnaden.

Tillbaka