Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

Det digitala pilgrimspasset

Innovation på Pilgrimsleden

2022-11-29

 

Det digitala pilgrimspasset "La Credencial" har blivit digitalt!

 

2021 lanserade Katedralen i Santiago de Compostela ett digitalt pilgrimspass som suplement till det traditionella pilgrimspasset i pappersform. 

Det fysiska pilgrimspasset, som också är känt som "La Credencial", har i hundratals år varit obligatoriskt för pilgrimer att ha i sin ficka eller ryggsäck.

Den nya, digitala versionen av pilgrimspasset har varit under bearbetning under en längre tid men i ljuset av COVID19-pandemin fanns det fler anledningar än någonsin att påskynda processen.

Det är en stor innovation då det innebär att pilgrimer  nu har möjlighet att välja ett kontaktlöst sätt att samla pilgrimsstämplar på, längs alla de olika Caminolederna.

Användningen av det digitala pilgrimspasset betyder nu att de ofta långa kötiderna till stämplar försvunnit. Det sparar tid! Denna tid kan du nu i stället använda till att njuta lite extra av din Camino, i ännu högre grad utan stress.

 

Hur fungerar det digitala pilgrimspasset? 

Innan du påbörjar din pilgrimsvandring på Camino de Santiago ska du ladda ner den nya appen i din IoS- eller Androidenhet.

Denna app är tillgänglig i Appstore på åtta olika språk.

Varje punkt längs Caminon kommer ha en QR-kod som du kan scanna. Genom att göra detta får du en digital stämpel i ditt digitala pilgrimspass.

Pilgrimskontoret i Santiago arbetar på att säkerställa att alla stämpelställen på alla leder får QR-koder som är unika just för dem.

När du har fått alla dina digitala stämplar får du möjlighet att få ditt officiella Compostela-certifikat!

2021 och 2022 har varit heliga år "XACOBEO" på caminon och många har därför valt att vandra pilgrimsleden- inte minst efter ett par års nedstängning under pandemin. Där har helt säkert varit behov för nya och digitala uppfinningar och det kommer att komma andra digitala lösningar som kan säkra att riktlinjerna för sundhet och säkerhet uppfylls.

Hur du får ditt Compostela-certifikat kan du läsa om här. 

Vi ser fram emot att höra om fler framtida digitala innovationer!

Tillbaka