Denna webbplats använder egna och tredjepartscookies, för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att generera användningsstatistik.
Genom att fortsätta att surfa förstår vi att du samtycker till vår ookiepolicy

4.9

Camino Lebaniego: upplev en outforskad Camino

Camino Lebaniego är en pilgrimsled som fler och fler får upp ögonen för. Spain is More ligger i framkant och kan erbjuda en helt ny resa i år på denna outforskade Camino som går från hav till berg i regionen Kantabrien. Läs mer nedan och låt dig inspireras av den vackra filmen.

2018-06-14

Camino Lebaniego börjar i den kantabriska fiskebyn San Vicente de la Barquera och slutar vid klostret St. Toribio, som förvarar en bit av Jesu kors - en av världens viktigaste kristna reliker. Genast nere vid San Vicentes sandstränder ser man nationalparken Picos de Europas (Europas toppar) spetsiga och snöklädda toppar i horisonten - man får en härlig försmak på vad som komma skall. Leden följer Nansa-floden söderut, på gröna kullar och igenom frodiga skogar. Under vandringsdagarna passeras man ett pärlband av fina småbyar där man kan testa på lokala kantabriska delikatesser.

Ju närmare Picos de Europa man kommer desto mer övergår terrängen i dramatiska former. Raviner, djupa dalar, vassa klippor, kristallklara floder - all skönhet kan tas in från de många utsiktsplatserna (Miradores) längs med leden.

Karta över Camino Lebaniego, Norra Spanien

Varför är inte Camino Lebaniego lika populär som andra pilgrimsleder? 

Det är verkligen inte på grund av brist på skönhet då denna pilgrimsled är obeskrivligt vacker. Det beror snarare på att det inte finns så många övernattningsmöjligheter som på Camino del Norte (den norra kustvägen) eller Camino Francés (den franska vägen). Tack vare Spain is More's goda kontakter och lokalkännedom kan vi erbjuda denna rutt i charmiga hotell inkl. frukost. Med vår guidebok i hand får pilgrimen direktåtkomst till vår lokala expertis och kan uppleva alla smultronställen och små detaljer som sätter guldkant på turen.

Ytterligare en fördel med Camino Lebaniego är att den är väldigt anpassningsbar - den kan enkelt vandras som kort eller göras längre. På 4 vandringsdagar kan man gå från San Vicente till Potes, men det går också alldeles utmärkt att lägga till två vandringsdagar (från Potes till Fuente Dé). Dessutom kan man välja att stanna längre i fantastiska städer som Bilbao eller Santander, för att njuta av Guggenheimmuseet eller härligt strandliv.

Låt dig inspieras av denna korta film

Även om denna korta (2 min) Youtube-film är på spanska, visar den Camino Lebaniego's skönhet och charm på ett förträffligt sätt. Låt dig inspireras:

Passa på att uppleva denna, fortfarande, outforskade Camino - innan alla andra får upp ögonen för denna pärla! Klicka här för att läsa mer om Camino Lebaniego och se vår helt ny vandringsresa på leden.

Tillbaka